20 nejlepších citátů Marilyn Monroe o lásce, mužích i životě: Šílenství je geniální, nedokonalost je krása!

20 nejlepších citátů Marilyn Monroe o lásce, mužích i životě: Šílenství je geniální, nedokonalost je krása!
Zdroj: Pixabay
Měli bychom všichni začít žít, než zestárneme.Je lepší být nešťastná sama, než nešťastná s někým.Nedokonalost je krása, šílenství je geniální a je lepší být naprosto směšná než naprosto nudná.Neustále se usmívej, protože život je krásná věc a je v něm mnoho důvodů k úsměvu.+ 16 fotek+ 17 fotek

Přestože je Marilyn Monroe už téměř šedesát let ve filmovém nebi, dodnes je považována za jednu z nejslavnějších tváří Hollywoodu všech dob. Americká kráska za sebou zanechala odkaz, který tady bude nejspíše navždy.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 21. 04. 2020 11:30

Marilyn Monroe se narodila v roce 1926 v Los Angeles, kde také v roce 1962 zemřela. Dožila se sice jen 36 let, svět na ni ale nikdy nezapomene. Nebyla jen slavnou herečkou, ale i úspěšnou zpěvačkou, producentkou a modelkou. Televizní stanice TV Guide Network ji dokonce v roce 2009 označila za nejvíc sexy herečku všech dob.

Tři muži a žádné dítě

Na začátku svého života to Marilyn neměla vůbec lehké. Vyrůstala totiž v sirotčinci a pěstounské péči, přesto se dokázala vyšplhat až na úplný vrchol slávy. První velký úspěch jí přinesla role ve filmu Asfaltová džungle z roku 1950. Následovaly i další slavné snímky včetně legendárního filmu Někdo to rád horké, za který v roce 1959 získala Zlatý glóbus.

V průběhu jejího života se po boku Marilyn objevila spousta mužů. Tři z nich (James Dougherty, Joe DiMaggio a Arthur Miller) si dokonce vzala, děti ale žádné neměla.

Byla to sebevražda. Nebo ne?

Několik let bojovala se zdravotními problémy, byla závislá na uklidňujících prášcích a ztrácela tak své výsadní postavení v Hollywoodu. I proto se stále spekuluje o příčině jejího úmrtí. Oficiální verze píše o sebevraždě, stále se ale hovoří také o spoustě konspiračních teorií. Podle jedné z nich ji měl nechat zabít dokonce John F. Kennedy, se kterým měla poměr.

Ať už to tehdy bylo jakkoliv, na Marilyn nikdy nezapomeneme. Stejně jako na její legendární slova...

KRÁSNÉ FOTKY I CITÁTY MARILYN MONROE NAJDETE V GALERII:

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články