PORADNA: Manželka po porodu zhubla a já začínám žárlit. Máte dvě možnosti, co udělat, nabádá koučka

PORADNA: Manželka po porodu zhubla a já začínám žárlit. Máte dvě možnosti, co udělat, nabádá koučka
Zdroj: Unsplash

Mít partnera, o kterého se zajímají příslušníci opačného pohlaví, je na jedné straně lichotivé. Na té druhé může vyvolat pocity žárlivosti a představy, co by kdyby. Co si v takovém případě počít, radí zkušená koučka Sylvie Mobagi.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 15. 09. 2022 11:30

Podobný případ řeší aktuálně i Pavel. Jeho žena během druhého těhotenství hodně přibrala a po porodu se rozhodla zhubnout. "To se jí opravdu podařilo, je z ní kočka jako hrom, za kterou se otáčejí chlapi," poukazuje Pavel, který je samozřejmě rád, že jeho žena o sebe pečuje a chce být krásná.

"Jenže jsem se přistihl, že začínám žárlit. Vadí mi, že na ni chlapi na ulici najednou tak lačně zírají, že ona se na ně navíc usmívá. Vím, že je to nesmysl, že se nejspíš nemám čeho bát, ale hlodá ve mně červíček, že by mi mohla být nevěrná. Jak se toho pocitu zbavit?" táže se.

Co radí koučka Sylvie Mobagi?

Milý Pavle, v těhotenství vaše žena kočka nebyla? Je úžasné, jak inspirativní ženu vedle sebe máte. Je skvělé, že si dala za cíl zhubnout, muselo ji to stát hodně přemáhání a sil, aby toho dosáhla. Určitě se chtěla cítit jako žena dobře, chtěla se určitě líbit vám, svému muži, abyste po ní toužil, byl na ni pyšný, aby se líbila svým dětem. A třeba chtěla inspirovat další ženy, že to prostě jde, někdy rychleji, jindy pomaleji, ale jde to.

Vy teď máte dvě možnosti, buď na danou situaci, kdy po ní pokukují další muži, budete reagovat žárlením, podezíráním, a postupně si vypěstujete nedůvěru ve váš vztah, v sebe samého, a dost možná tím váš vztah nabouráte. Pak máte druhou možnost. Užít si, že vám ostatní mohou jen závidět, jak krásnou ženu máte. Můžete ji chválit, být na ni pyšný, dávat jí najevo lásku, a váš vztah tak posunout do mnohem vyšší roviny, než ve které je teď.

Můžete si tak se svou paní vytvořit úžasné pouto, obrovsky se stmelit, zocelit váš vztah. Máte vy sám nějaký důvod o sobě pochybovat? Proč myslíte, že by mohla mít vaše žena důvod se vůbec kdy zabývat nějakým mužem? Ženy fungují skvěle jednoduše v tom, že pokud se doma cítí milované, nemůže to přebít žádný jiný muž. Ony jim prostě přirozeně nedají šanci, aniž by nad tím přemýšlely, automaticky budou všechny ignorovat, protože toho, který je činí šťastnými a milovanými, mají doma.

U mužů to vypadá trochu jinak. Muž, i když je doma spokojený a šťastný, někdy příležitosti využije. Žena ne. Žena, aby mohla být nevěrná, musí v tom hrát roli city. A když se postaráte o to, aby se vaše paní cítila šťastná a milovaná s vámi, tak žádný muž nemá šanci. Užijte si to, jak krásnou ženu jste si vybral, a nejen to. Je to žena, která vám porodila dvě krásné zdravé děti a pečuje o vás všechny s láskou. Užijte si to štěstí, které máte, a jako odpověď na zvídavé pohledy mužů doporučuji ženu vždy pořádně obejmout a políbit tak, jako by to bylo poprvé.

Sylvie Mobagi vystudovala aplikovanou psychologii a párovou terapii na University of Maryland. Nyní na téže škole dokončuje doktorský program psychologie. Už dvanáct let se specializuje na práci s dětmi, posledních sedm let je ředitelkou partnerské a rodinné poradny SPOLU v Brně, kde díky unikátnímu systému mediačních technik spolu s neurolingvistickým programováním dosahuje skvělých výsledků v rodinné i párové terapii. Je také autorkou knihy SPOLU partnerský manuál a NAJDU TĚ seznamovací manuál.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články