Rudolf (35): Symbol černé vrány na fotografii znamenal smrt. Škoda, že jsem nezačal jednat hned

Rudolf (35): Symbol černé vrány na fotografii znamenal smrt. Škoda, že jsem nezačal jednat hned
Zdroj: Unsplash

Rudolf fotil svatbu svého dobrého kamaráda a když doma procházel fotografie, na jedné si všiml symbolu černé vrány. O několik týdnů později ženich zemřel a Rudolf v tom viděl spojitost. Ukázalo se, že vrána na fotce předvídala přicházející smrt.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 10. 04. 2022 16:00

Už roky se živím jako profesionální fotograf. Mám za sebou focení různých událostí. Jak těch veselých, tak těch smutných. Teď k nim přibyla i jedna vzácná a dosti podivná. Na svatbě svého kamaráda jsem vyfotil něco, co jsem ještě nikdy neviděl.

Kamarádovi jsem byl na svatbě za fotografa

Když mi kamarád Mirek volal, že se bude po druhé ženit a mě by měl rád za fotografa, bylo mi ctí. Na jeho první svatbě jsem plnil stejnou roli. Svatbu měl mít pouze v rodinném kruhu. Brali se na úřadě, na oběd se jelo do jednoho blízkého resortu. Jednalo se o krásné místo v údolí s příjemným posezením.

Po prvním chodu jsem chtěl využít čas a vyzval jsem svatebčany k focení. Ženich s nevěstou si přáli několik samostatných fotek. Prošli jsme se údolím a našli několik krásných míst. Mirek mi dopředu říkal, že by chtěl některé fotky pořídit polaroidem. Jeden takový starý kousek vlastním, takže jsem ho měl s sebou.

Nejprve jsem udělal několik fotek digitálním fotoaparátem a poté polaroidem. Byli jsme domluveni, že fotky v klidu doma zpracuji a vyberu jen ty povedené. Když jsem novomanžele fotil, nic nezvyklého jsem kolem nich nespatřil. To až doma, když jsem se pustil do výběru fotek. Na fotografiích z polaroidu totiž bylo najednou něco divného. Něco, jsem tam předtím neviděl.

Na jedné fotce byl symbol černé vrány

Fotek jsem měl dobrou stovku. Jedna byla jiná. Mirek měl nad sebou černou vránu. Nebyla živá. Vypadalo to jako hra světla a stínů. Na žádné jiné fotografii ten symbol nebyl. Jen na té jedné. Rozhodl jsem se, že si ji nechám a Mirkovi ten podivný symbol zamlčím.

Když jsem jim fotky dával, měl jsem z Mirka divný pocit. Šlo z něj něco neznámého a nahánělo mi to strach. O pár týdnů později mi volala jeho žena Jiřina. „Mirek zemřel," hlesla do telefonu. Nemohl jsem tomu uvěřit. Byl o pět let mladší než já a podle všeho byl zdravý. Později však vyšlo najevo, že trpěl vzácnou srdeční vadou.

Od toho dne jsem nevzal foťák do ruky

Z nějakého důvodu jsem si vzpomněl na tu fotografii. Mám kolem sebe dost lidí s různým zaměřením. S dotazem, co znamená černá vrána na fotce, jsem oslovil několik z nich. Nejprve kartářku, která mi tvrdila, že vrána na fotce symbolizovala přicházející smrt.

Oslovil jsem také ženu, která se zabývá paranormálními jevy. Její teze se shodovala s tou, co vypověděla kartářka. Mrazilo mě z toho jako nikdy v životě. Neměl jsem tušení, že takové symboly existují a už vůbec ne to, že jejich význam může být i naplněn. Nejvíc mě mrzí, že jsem Mirkovi tu fotku zatajil. Kdybych něco řekl, možná se dalo tomu neštěstí zabránit. To už se ale nikdy nedozvím. Přiznám se, že od té doby jsem foťák do ruky nevzal. Dostal jsem strach, co bych mohl zase zachytit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články