Šárka (33): Pomohla jsem zraněné stařence. Rozloučila se se mnou slovy, která se do puntíku splnila

Šárka (33): Pomohla jsem zraněné stařence. Rozloučila se se mnou slovy, která se do puntíku splnila
Zdroj: Freepik

Šárka před několika lety prožila příhodu, kterou do té doby znala jen z pohádkových knížek. Při houbaření pomohla zraněné starší ženě, jež jí při převozu do nemocnice oznámila, že její dobrý skutek hvězdy v brzké době náležitě odmění. A měla pravdu!

Jan Švanda
Jan Švanda 21. 02. 2023 17:00

Chudý chasník zabloudí v lese, potká vetchou stařenku, které dá almužnu a ona mu na oplátku věnuje nějakou kouzelnou věc nebo mu splní přání. Právě tyhle typy pohádek jsem v dětství zbožňovala a motivovaly mě konat dobré skutky. To jsem ještě netušila, jak moc mi srdečný čin jednoho dne změní život.

Pomohla jsem zraněné starší ženě

Bylo tenkrát příjemné podzimní ráno, pár dnů po vydatných deštích a já strašně zatoužila po houbaření. Byla jsem v té době single a moje nejlepší kamarádka Radka měla zrovna jiný program, což mi ale tolik nevadilo. Ráda chodím na procházky i sama. Popadla jsem ten největší koš, který jsem doma našla, do batohu nacpala nějaké jídlo, pití a vyrazila do lesa. S odstupem času přiznávám, že jsem učinila nejlepší rozhodnutí v životě!

Tolik krásných hřibů, křemenáčů i kozáků, které jsem nacházela, opravdu nepamatuji. Ocitla jsem se v houbařském ráji a o luxusní kousky jsem skoro zakopávala. Měla jsem už docela plný koš a mířila pomalu domů, když jsem náhle zaslechla sténání. Vydala jsem se tím směrem a po chvíli spatřila starší ženu s culíkem, jak sedí na pařezu s bolestivou grimasou v obličeji. „Co se vám stalo?“ pídila jsem po příčině jejího stavu. Ukazovala prstem na pravou nohu. Tvrdila, že podklouzla na vlhké kůře, má tam otok a cítí silnou bolest.

Naříkala a já přemýšlela, jak z prekérní situace ven. V lese nebyl signál, abych mohla zavolat sanitku nebo pomoc. Vyběhla jsem tedy na cestičku, která mě spasila. Na pravé straně jsem totiž zahlédla starý dřevěný trakař, který tam někdo zapomněl. Neváhala jsem ani vteřinu. Ženu jsem na něj usadila a táhla ji pryč z lesa. Byla to fuška, po půl hodině se mi ovšem povedlo dojít až na kraj lesa, odkud jsem přivolala záchrannou službu.

Žena mi vroucně děkovala a při čekání na lékaře ze sebe vysoukala větu, kterou jsem v tu chvíli nečekala. „Váš dobrý skutek bude náležitě odměněn, slečno. Už brzy se dočkáte něčeho, o čem jste vždycky snila,“ prohlásila vážným tónem. Civěla jsem na ni, než jsem se ale stačila vzpamatovat, přijela sanitka, paní naložili a transportovali do nemocnice. Tak tak jsem se s ní stihla rozloučit a musím říct, že jsem ji od té doby neviděla. Její slova mi však uvízla v paměti. Místo nad bohatou houbovou nadílkou jsem celou cestu domů dumala nad tím, co mi ta dobrá žena řekla.

Přinesla mi životní štěstí

Měla jsem z toho spíš legraci, její proroctví se však po několika týdnech začalo plnit! Úplnou náhodou jsem se při cestě do práce seznámila na ulici s tmavovlasým sympatickým mužem, jenž byl nesmírně vtipný, skromný a milý.

Jmenoval se Michal (37), podnikal v realitách a jeho šarmu nešlo odolat. Říkala jsem si, že takovýhle fešák přece nemůže být nezadaný, ale měla jsem štěstí. Nedávno se prý s jednou slečnou rozešel a prahl po novém vztahu. Byl ukecaný, očividně jsem se mu líbila a musím říct, že jsem se do něj zamilovala až po uši. Klapalo nám to parádně. Po pár měsících mi navíc přichystal překvapení, z něhož jsem byla úplně paf.

Jeli jsme na výlet do pískovcových skal. Najednou mi přikázal, ať zavřu oči. Když jsem je otevřela, úžasem jsem nemohla promluvit. V ruce držel větší obálku, kterou jsem na jeho povel rozpečetila. Vytáhla jsem dvě letenky a voucher na pětihvězdičkový hotel na Zanzibaru. Zírala jsem na něj jako blázen! Nevím, co to do Michala vjelo, ale můj milý nám zkrátka zaplatil třítýdenní zájezd na exotický ostrov, o jehož návštěvě jsem dlouho snila. „To je dárek pro tebe, lásko,“ prohlásil a mně se do očí hrnuly slzy. Zanzibar jsem si užila. Cítila jsem se tam jako v ráji, to nejdojemnější překvapení ale mělo teprve přijít.

Na svatbu jsem kývla

Asi měsíc po návratu do Česka mě Michal při romantické večeři požádal o ruku, což jsem s nadšením přijala. Manželství nám funguje i po letech báječně a dnes spolu vychováme dvě děti; pětiletou Julinku a ročního Marečka.

Často si přitom vybavím slova staré ženy. Jasně, že to nebyla žádná pohádková babička, jenže štěstí, které mi tehdy predikovala, do mého života opravdu vstoupilo!

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články