Slávka (42): Manžel mě poslal do háje, na podzimní prázdniny musíme jet bez něj

Slávka (42): Manžel mě poslal do háje, na podzimní prázdniny musíme jet bez něj
Zdroj: Pexels

Slávka se těšila, že po dlouhé době vyrazí i s rodinou na pár dní pryč. Děti mají podzimní prázdniny a ona naplánovala pobyt na Šumavě. Manžel se z toho snaží vykroutit. Jako by nestačilo, že to udělal už o Velikonocích. Slávka se na něj zlobí, protože slíbil, že s nimi někam vyrazí.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 24. 10. 2022 10:00

Už mě vážně štve, jak se můj manžel snaží za každou cenu vymanit z rodinných aktivit. Děti čekají podzimní prázdniny a já si naivně myslela, že je strávíme spolu. Jenže Petr (45) se z toho už zase vykroutil.

Vždycky jsme trávili čas spolu

Když byly děti malé, mohl se manžel přetrhnout, aby s nimi trávil volný čas. Pamatuji si, jak jsme pořád někam jezdili. Nebyl problém strávit týden na horách. Nebo si prostě pronajmout chatu a jezdit po výletech. Myslím si, že na to všichni máme ty nejlepší vzpomínky. Co je víc než čas strávený s rodinou, ne?

Ještě když kluci chodili na první stupeň, byl manžel nedílnou součástí veškerých aktivit. Jakmile se ale dostali do mírné puberty, začal Petr dávat od dětí ruce pryč. Uznávám, že oba kluci jsou někdy na ránu. S kým ale ve třinácti nemlátila puberta? Kamil, to je ten starší, je počítačový maniak, který by u toho nejraději seděl od rána do večera.

O dva roky mladší Standa je úplný opak. I dnes rád někam jezdí. Ze všeho nejraději má, když jedeme někam do hor. To v něm evidentně zůstalo z dětství. Sbírá kameny, zkoumá stromy. Nikdy u něj v batohu nechybí foťák.

Chtěla jsem někam vyrazit na podzimní prázdniny

A teď k tomu, na co si chci postěžovat. Manžel se začal chovat podivně. Kluci už jsou prý velicí, možná snad dospělí, a není důvod někam vyrážet. Vůbec poprvé mě nechal ve štychu letos na Velikonoce. Naplánovala jsem na těch pět dní pobyt v Harrachově. Nepovažovala jsem za nutný manželův souhlas a pobyt zaplatila.

Když jsem mu to říkala, zlobil se, že už nikam jezdit nechce. „Kluci jsou veliký a mě se stejně nechce," vymýšlel báchorky. Snažila jsem se ho přemluvit, ale nakonec jsem jela se syny sama. Pobyt jsem si užila, vztek na manžela mi zůstal. Dostal co proto a slíbil, že příště teda pojede.

Teď má příležitost. Kluci mají před sebou podzimní prázdniny. Už před pár týdny jsem hledala, kam bychom mohli vyrazit. Našla jsem na slevovém portálu krásný penzion na Šumavě. Nadšeně jsem to doma předložila. Všichni jásali, až na manžela.

Manžel se na nás vykašlal

Petr si mě vzal stranou a začal se vymlouvat. „Já nepojedu, mám hodně práce. Měla jsi to říct dřív," začal se kroutit. „Sám jsi říkal, že bys chtěl někam jet..." nechápala jsem. „Jeďte sami, musím tady prostě zůstat," dodal a považoval to za vyřešené. Kluci se ho snažili přemluvit a odkazovali na Velikonoce, kdy se na ně taky vykašlal.

Ani to s ním nehnulo. Prostě mi to zase celé hodí na krk. Na, postarej se o kluky sama. Já vím, že jsou to samostatné jednotky, ale jde o princip. To už prostě nikdy nikam nepojedeme spolu? Výmluvy typu, že je unavený, mě nezajímají. Padám na pusu každý den, a proto chci někam jet a být s rodinou. Kdyby to tak někdy udělal obráceně a něco vymyslel on sám. Musím říct, že mě tím naštval.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články