Tomáš (28): Nemoc mi bránila najít si normální vztah. Jedno setkání mi ale změnilo život

muž, žena
Zdroj: Freepik.com

Tomáše celý život trápila velmi otravná věc. Když se řekne rýma, někdo si vybaví týden s kapesníkem, Tomáš ale musel mít kapesník stále po ruce. Bránilo mu to navázat normální vztah. Začal z toho být velmi nešťastný a tak se rozhodl, že si ušetří peníze a podstoupí léčebný zákrok. Ten ho měl rýmy zbavit, přišlo ale další překvapení. Co se mu přesně přihodilo?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 14. 09. 2020 16:30

Už když jsem byl malý kluk, můj největší kamarád byl kapesník. Měl jsem neustále rýmu. Někdy jen vodovou, která mi nějak zvlášť nevadila, jindy byla žlutá a velmi na obtíž. Chodil jsem si pro radu k lékařům docela často. Potvrdilo se zánětlivé onemocnění nosní sliznice. Doporučili mi, co dělat, aby rýma vymizela. Zbavit se zvířat, zjistit si případnou alergii, nemít doma roztoče. Eliminoval jsem všechny možné příčiny, jediné, co mi zůstávalo, byla rýma. Byl jsem z toho nešťastný, protože mě to zkrátka omezovalo.

Naděje umírá poslední

Taková rýma se dotkne i osobního života, hlavně co se týče žen. Dost mi znepříjemňovala život. Já jsem si říkal, že jednoho dne najdu tu pravou, které to vadit nebude. Zatím jsem měl bohužel smůlu. Ze začátku to ženy tolerují, krach přijde ve chvíli, kdy spolu začneme trávit noc. Rýma se mnou žije i v noci. Vydávám zvuky, které nejsou moc přitažlivé. Můj nejdelší vztah byl tři měsíce.

Nevěřil jsem tomu, že by něco jako obyčejná rýma můj život tolik ovlivnila. Rozhodl jsem se, že to vyřeším jednou provždy. Začal jsem shánět co nejvíc informací, navštívil různá centra a přišlo řešení.

Moje záchrana se jmenovala laserová mukotomie. Jde o celkem banální zákrok, kdy se odstraní část sliznice a nosní průchody se uvolní. Bylo kolem toho několik dalších vyšetření, ale bylo rozhodnuto. Nemohl jsem se dočkat, až se toho věčného smrkání a huhňání zbavím.

Nakonec jsem mohl své rýmě jen poděkovat

V den zákroku měla službu krásná doktorka. Byl jsem z ní úplně unešený, protože působila velmi přísně. Pro takové ženy jsem měl vždy slabost. Zdálo se, že hrajeme na stejnou notu, měl jsem pocit, že se jí také líbím. Doporučila mi, abych si zákrok rozdělil, protože je to dost nepříjemné. Nechal jsem si tedy udělat zatím jen jednu nosní dírku. Byl jsem pro, měl jsem alespoň šanci ji znovu vidět. Zákrok byl skutečně velmi nepříjemný, ale díky bohu krátký. Za dvacet minut bylo po všem. První úleva přišla asi po deseti dnech. Další návštěvu jsem měl domluvenou za tři týdny.

Už ve dveřích se na mě doktorka usmívala. Krásně se na mě usmála a řekla: ,, Tak pojďte Tomáši, už se na vás těším.“Byl jsem v tu chvíli uvnitř jak puberťák. Byl jsem z ní tak unešený, že mi ani nevadilo, že se mi hrabe laserem v nose. Měl jsem její tvář velmi blízko té své. Cítil jsem neskutečné napětí až vzrušení.

Měla akorát konec své služby, chytla mě za ruku a řekla: ,, Tak asi zajdeme na kávu, když to tady tak jiskří.“ Nestačil jsem se divit, jaký měla v sobě ,,rajc“. Možná to bylo tím, že to byla Slovenka. Byla správně horkokrevná a to se mi líbilo.

Je to rok, co nemám rýmu, můžu jít do kina, aniž bych tam celou dobu smrkal. A co je na tom úplně nejlepší? Díky té otravné rýmě jsem si našel vážně tu pravou.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články