Tomáš (55): Zbláznila mě mladá holka, jsem jak smyslu zbavený. Nechci ale ublížit manželce

žena, muž, polibek
Zdroj: Unsplash.com

Někdy si myslíme, že už nás v životě nic zajímavého nepotká, ale přijde moment, kdy se může stát, že se objeví něco nového a s tím chuť vyzkoušet dosud nepoznané. Jak si poradí Tomáš, který se dostal do nelehké situace a může vše ztratit, se dočtete v následujícím článku. Rozhodne se správně?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 17. 07. 2020 11:00

Jsem šťastně ženatý už téměř 25 let. Po mém boku mi stojí neuvěřitelně hodná, laskavá a obětavá žena, která se asi zrodila proto, abych já mohl být šťastný. O naše děti se Karolína vždy starala s tou největší láskou, obětovala jim veškerý svůj čas, své koníčky. Vždy měla můj obdiv.

Děti se odstěhovaly a mezi námi začalo být prázdno

Každého rodiče to jednoho dne čeká, děti už nejsou děti, ale dospělé bytosti a odejdou za svými sny do světa. Manželka to nesla velmi těžce. Já jsem se nejdříve snažil vymýšlet společné výlety, plánovat dovolené a pomoci manželce zalepit prázdno po dětech. Bohužel, vždy jsem narazil, neviděla v tom smysl, abychom my dva spolu něco podnikali.

Na stará kolena jsem se bláznivě zamiloval

Připadal jsem si příliš mladý na to, abych seděl doma u televize, a tak jsem se rozhodl, že si zaplatím kurz malování a budu se věnovat tomu, co mě baví. Třeba to nakonec rozhýbe i manželku. Byl jsem z kurzu nadšený, maloval jsem s velkým nadšením. Naše lektorka byla do umění velmi zabraná, a tak se rozhodla nás posunout dál a pozvala na kurz živý objekt v podobě krásné Lucie. Jeden pohled na její nádherné, lehce zahalené tělo a rozklepala se mi kolena.

Lucie byla sice mladá dívka, které bylo nedávno 20 let, ale v hlavě měla vše srovnané, věděla, co chce od života, měla jasně dané cíle a priority. Velmi mě to přitahovalo a vzrušovalo. Něco mezi námi přeskočilo, asi ona pomyslná jiskra, o které jsem už ani nevěděl, že existuje. Pozvala mě do svého ateliéru, chtěla se pochlubit, jaké obrazy doposud namalovala. Z ničeho nic mě přitiskla ke zdi, vrhla se na mě a bláznivě jsme se milovali mezi otevřenými barvami.

Manželka chtěla můj nový koníček sdílet se mnou

Od té doby jsem byl jako vyměněný, celé dny pozitivně naladěný a nemohl se dočkat další hodiny malování. Karolína si nemohla nevšimnout změny, která u mě probíhala, a přikládala to kurzu, na který jsem dvakrát týdně docházel. Rozhodla se, že to také zkusí, a připustila, že její předchozí chování nebylo vůči mně spravedlivé, že ví, že jsem se snažil.

Obě jsem chtěl ve svém životě mít

Lucii jsem o manželce neřekl. Blíží se další hodina kurzu a Karolína má jít se mnou. Začínám být velmi nervózní, co když to celé praskne a manželka se vše dozví. Svoji ženu miluji, ale Lucie je čerstvý vánek v mém, již trochu šedivém životě. Přeji si, aby románek pokračoval, ale současně nechci ublížit manželce. Vůbec nevím, co mám dělat.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články