Blanka (31): Soused mě neustále pozoruje. Mám z toho špatný pocit

žena, smutek
Zdroj: Pixabay

Blanka bydlí v řadovém domku se zahrádkou a všimla si, že ji soused přes plot opakovaně pozoruje. Teď kvůli němu nechodí na zahradu přes léto v plavkách a pořád si hlídá okna, aby byla večer dobře zatažená a soused ji nemohl sledovat. Pro Blanku je tato situace nepříjemná, protože se nehodlá do konce života schovávat.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 09. 07. 2020 08:00

Bydlím v řadovém domku se zahrádkou, kde se mi až na jednu věc moc líbí. Tím problémem je můj soused Tonda (58), který se mě hned po mém nastěhování pokoušel sbalit a pořád mě někam zval. Já jsem o něj ale neměla zájem a řekla jsem, že z toho nic nebude. Bohužel když jsem pracovala nebo seděla na zahrádce, všimla jsem si, že mě Tonda přes plot pozoruje.

Je to vážně nepříjemné

Kvůli Tondovi jsem přestala na zahrádku v létě chodit v plavkách a opalovat se. Ta představa, že mě u toho pozoruje, se mi vůbec nelíbila. Jednou jsem sázela do záhonu květiny a opět jsem zaregistrovala, že mě Tonda sleduje. To už jsem nevydržela a řekla jsem Tondovi, že o tom vím. Ten mi neodpověděl a šel se raději schovat domů. Doufala jsem, že se zastyděl a už mi dá pokoj...

Nic nepřestalo

Bohužel nic nepřestalo, ale naopak to začalo být ještě horší. Měla jsem večer rozsvíceno v obýváku, a když jsem šla okno zavřít, uviděla jsem Tondu, jak se mi ze střešního okna dívá do obýváku dalekohledem. Připadalo mi to jak ze zlého snu, proto jsem si do všech místností pořídila husté záclony a závěsy. Teď před tím, než rozsvítím, vždycky zkontroluju, jestli jsou závěsy dobře zatažené.

Ztráta soukromí je hrozná

U plotu, který sousedí s Tondovou zahradou, jsem zasadila několik stromků a těším se, až vyrostou, protože přes ně Tonda neuvidí. Vždycky když jsem na zahradě, rozhlédnu se, jestli se u plotu náhodou nemotá Tonda, abych mu mohla za šmírování vynadat. Bohužel to ale zabere jen na chvíli, proto nevím, co mám dělat.  Pocit, že vás někdo sleduje a leze vám do soukromí, je vážně hrozný.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články