Věra (34): Moje tchyně vypadá lépe než já. Chlapi se za ní otáčejí a jí se na stará kolena zapalují lýtka

Věra (34): Moje tchyně vypadá lépe než já. Chlapi se za ní otáčejí a jí se na stará kolena zapalují lýtka
Zdroj: Unsplash

Věra už si zvykla, že když jde s tchyní po ulici, občas někdo zahvízdá. Ale nereaguje na Věru. Její tchyně Alena je totiž mladě vypadající ženská, která se nebojí odvážného oblečení...

Michaela Hájková
Michaela Hájková 15. 06. 2023 07:00

Trávit čas s tchyní Alenou (55) je snad za trest, protože se o ni musím starat jako o puberťačku. Nejenže vypadá mladě, ale jediné, co ji zajímá, jsou chlapi. Můj muž nechce raději nic slyšet.

Tchyně se po rozvodu utrhla ze řetězu

Tchyně vždycky vypadala dobře. Ale po rozvodu se na svůj vzhled zaměřila na sto procent. Prošla liftingem i dalšími úpravami a denně maká v posilovně. Má názor, že výsledek dřiny je třeba „prodat“. A tak se ani ve svém věku nebojí šortek, výstřihů a sexy šatiček. Vypadám vedle ní o dost starší.

Když vyrazíme s kočárkem do parku, připadám si neviditelná. V keckách, s kruhy pod očima a rozcuchaným drdolem sleduji, jak se za tchyní otáčí i mladí kluci. Když ji někdo komentuje nahlas, ještě mu odpovídá. A já se pak strkám hlavu do kočárku jako pštros do písku.

Můj manžel Petr (33) její vzhled nedává. Nedávno přišla na večeři v mini šatech s flitry. „Mám pak ještě rande,“ upozornila nás a ukázala mi fešáka na Tinderu. „Mami, seš si jistá? Ten rozvod tě pobláznil, nemyslíš?“ řekl Petr, který si k ní dovolí víc, než bych kdy mohla já. „Užívám si, zlato, přej mi to,“ namítla a přetáhla si leskem rty.

Tchyně se chová jako puberťačka

O měsíc později se mi tchyně svěřila, že hezoun ze seznamky potřebuje „založit“. Jeho podnik se dostal do problémů. Pěkně jsem si s ní sedla a pověděla jí mnoho takových příběhů. Myslím, že jsem ji zachránila před průšvihem. Od seznamky si dá na nějakou dobu pauzu.

Pak ji však napadlo něco šíleného, chtěla vzít mě a vnuka na dovolenou k moři. Petr mi cynicky popřál hodně štěstí. Já se děsila, co mě čeká s tchyní, která chytla druhý dech. Bylo to ještě horší, než jsem si myslela. Sotva jsem stihla hlídat malého Tobíka (2) v brouzdališti.

Alena vyrážela po večeři na diskotéky, vracela se nad ránem a potutelně se chichotala. Musela jsem ji u snídaně krotit a připadalo mi, že mluvím s pubertální dcerou. „Neměla by ses v noci potulovat venku, to není bezpečný. A je potřeba i u snídaně nosit tanga? Já vím, že jsou to plavky, ale stejně…“ nadhodila jsem, ale ona se jen smála.

Tchyně mi nasadila brouka do hlavy

Zamilovaný Řek se šel s Alenou rozloučit až na letiště a pobavil tím všechny turisty. Když mi pak v letadle ukázala obrovský zlatý prsten, málem mi vypadly oči z důlků. Řekla mi, že je zamilovaná, ale těší se domů.

Já jsem jen ráda, že už nehrozí nechtěné těhotenství,“ řekla jsem jí s úlevou. Ona se zasněně zadívala na mraky pod námi a svěřila se mi, že je poprvé v životě opravdu šťastná. „Celý život plníš něčí představy, děláš, co se sluší, a pak přijde stáří. Já si to chci ještě užít, ale chápu, že se o mě bojíte,“ pronesla tiše. Pak tvrdě usnula, stejně jako Tobík, a já měla o čem přemýšlet...

Další příběhy ze života

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články