Věra (36): Manžel má pod schody trezor. Konečně jsem se dostala dovnitř a objev mě srazil na kolena

Věra (36): Manžel má pod schody trezor. Konečně jsem se dostala dovnitř a objev mě srazil na kolena

Paní Věře dlouho vrtalo hlavou, co ukrývá trezor jejího manžela. On ji vždy odbyl slovy, že si nepamatuje kód, ale to bohužel nebyla pravda. Pravidelně do něj cosi ukládal a ona konečně zjistila co.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 24. 02. 2021 06:30

Pořád se nemohu vzpamatovat z toho, co jsem objevila. Je mi jasné, že se najdou lidé, kteří mi budou tvrdit, že si za to mohu sama.

Náhodou jsem našla klíček od trezoru

Jak byste reagovali vy, kdybyste zjistili, že vaše drahá polovička má doma schovaný trezor? Já na něj natrefila poprvé před třemi lety, a to jsme s Ondrou už sedm let. Tenkrát jsem se ho ptala, odkud ho má a co v něm je. „Dřív jsem si do něj dával staré známky, ale už jsem ho léta nepoužíval. Nepamatuji si kód,“ vymluvil se.

Trezor schovaný pod schody mě přesto nepřestával dráždit. Pořád jsem myslela na to, jak se do něj dostat. Nedávno jsem dělala generální úklid a vyhazovala jsem věci ze všech možných skříněk. Ondra měl v nočním stolku prastaré časopisy, faktury a jednu obálku, ve které byl malý klíček. Hned mi blesklo hlavou, k čemu by mohl být.

Využila jsem toho, že je manžel v práci, a utíkala jsem k trezoru. Klíček tam zajel jak po másle a já jsem ani nedutala. Bohužel to, co jsem objevila, mě srazilo na kolena. Čekala jsem staré známky, místo toho tam ležela hromada zip sáčků.

Zjistila jsem, že je to nemocný chudák

Uvnitř každého z jednadvaceti sáčků byly jedny dámské kalhotky. Každý navíc obsahoval papírek s názvem země a letopočtem. Šokovaně jsem se tím probírala. Chorvatsko 2000, Bulharsko 2001, Kréta 2002. Byly to roky, kdy jsem Ondru ještě neznala. Co mě ale dorazilo, bylo to, že se tam nacházely i sáčky z našich dovolených. Šestkrát jsme spolu letěli k moři a Ondra si pokaždé přivezl domů malý suvenýr.

Když přišel z práce, myslela jsem, že ho přerazím. „Egypt 2015?! Maledivy 2018?!“ křičela jsem a začala jsem po něm házet ty sáčky. Zuřila jsem jak nikdy v životě. Chtěla jsem, aby mi okamžitě vysvětlil, jak to dělal. Prý si vždycky jeden večer, kdy jsem to přehnala s pitím a odpadla, šel někam užít.

Začala jsem mu balit kufry a on mě na kolenou prosil o další šanci. Pro mě je to nemocný chudák, který si ještě schovává důkazy. Je to pro mě takový šok, že jsem se zatím ještě nerozhodla, jaké kroky podniknu.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články