Želmíra (24): Po smrti blízkého přítele netruchlím. Z onoho světa mi pomáhá hledat odpovědi

Želmíra (24): Po smrti blízkého přítele netruchlím. Z onoho světa mi pomáhá hledat odpovědi
Zdroj: Unsplash

Želmíra před dvěma měsíci pohřbila Honzu, který byl její kamarád na život a na smrt. A právě po jeho smrti se dějí věci, kterých se ze začátku bála. Rychle však pochopila, že s ní Honza komunikuje. Pomáhá Želmíře zodpovědět otázky, které ji trápily dlouhé roky.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 27. 10. 2022 19:00

Před dvěma měsíci mi zemřel věrný přítel Honza. Znali jsme se od dětství a jeho smrt pro mě byla obrovskou ránou. Od té doby mám pocit, že se mi snaží pomoci. Mívám divné stavy a cítím něčí přítomnost. Vím, že za tím stojí právě Honza.

Po jeho smrti jsem měla problémy se spaním

Byli jsme kamarádi na život a na smrt. A právě jeho smrt odstartovala v mém životě veliké změny. Honza pro mě byl člověk, kterému jsem vždycky mohla všechno říct. Uměl najít ta správná slova útěchy. U nás nešlo o lásku. Jednalo se o jakési vnitřní souznění. Když zemřel, část mě odešla s ním.

Čtyři dny po jeho pohřbu jsem začala mít problémy se spaním. Už během usínání jsem cítila, že si někdo lehá vedle mě. Hrudník mě tížil tak, jako kdyby na něm bylo kamení. Zmocnil se mě strach, že se mi někdo nebo něco snaží ublížit. Po těle mi probíhal mráz a já jsem byla zcela paralyzovaná. Všechno jsem ale přikládala emocím a faktu, že mi zemřel blízký přítel.

Po několika týdnech jsem objevila další poznatek, který mi měl napovědět, že tu Honza je. Seděla jsem u stolu a dopisovala věci do práce. V jednu chvíli mi někdo dal ruku na rameno. Dotyk cizí ruky byl jasný. Zřetelně jsem ho cítila. Nemělo smysl se dívat, kdo za mnou stojí. Bydlím totiž sama. Vyděsilo mě to tak, že jsem jen nehnutě čekala, až ta ruka zmizí.

Zesnulý kamarád mi pomáhá najít odpovědi

Postupem času se dostavily i sny o Honzovi. Říkal mi, abych zajela za babičkou. Sen byl krátkou zprávou, která se opakovala stále dokola. Nakonec jsem se rozhodla, že ho zkusím poslechnout. Odjela jsem na pár dní za svou stařičkou babičkou Alenkou. Hrozně ji to potěšilo.

Myslela jsem si, že to bylo to, co se mi snažil Honza ve snu říct. Ale kdepak! Druhou noc, co jsem u babičky spala, se stalo něco zvláštního. Vzbudila jsem se uprostřed noci a kousek od mé postele seděla žena. Měla ruce v klíně, hlavu směrem k zemi a tiše si broukala nějakou melodii. Tu ženu jsem u babičky spatřila každou noc.

Babičky jsem se na nic neptala, přišlo mi zbytečné zatěžovat ji tím. Po návratu domů jsem chtěla zjistit, kdo byla ta žena. Odpověď mi dal Honza v dalším snu. Vysvětlil mi, že ta žena v babiččině pokoji je moje starší sestra z minulého života. Neuhlídala mě a já jako dítě zemřela. Nebyl důvod se jí bát.

I po smrti je propojený s naším světem

Našla jsem si vlastní vysvětlení pro to, co se děje. Takže. Honza se ocitl na onom světe, ze kterého má možnost se mnou komunikovat. Ví, že jsou věci, na které neznám odpověď. A jak se zdá, teď mi je pomáhá rozluštit. Ze začátku mě to děsilo, ale když už vím, že tu někde je, dychtím po tom, abych zjistila víc.

Mám na srdci ještě pár věcí, které bych potřebovala objasnit. Třeba to, proč si moje máma před lety vzala dobrovolně život. Nechci na Honzu tlačit, ale kdyby mi to pomohl objasnit, nebo mě dokázal s matkou spojit, byla bych mu vděčná. Mohla bych minulost hodit za hlavu a normálně žít. Vím ale, že věci mají svůj smysl. I bych Honzovu smrt měla oplakávat, chci z jeho bytí na onom světě vytěžit maximum.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články