Albert (58): Po smrti manželky jsem dostal možnost ještě jednou s ní mluvit, nikdy na to nezapomenu

Albert (58): Po smrti manželky jsem dostal možnost ještě jednou s ní mluvit, nikdy na to nezapomenu
Zdroj: Unsplash

Albert přišel o manželku Livii před 25 lety. Zemřela měsíc po narození jejich syna. Albert byl na všechno sám a cítil se opuštěný. Pak mu jednoho dne spiritistická skupina nabídla možnost setkat se znovu se zesnulou Livií. Bylo to pro něj tak silný zážitek, že z něj žije dodnes.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 02. 10. 2022 19:00

Před víc jak dvaceti pěti lety mi zemřela manželka. Havarovala se svým vozidlem a následky byly fatální. Nemohl jsem se dlouho smířit s její smrtí. Když mě po pár letech na hřbitově oslovil muž ze spiritistické skupiny, přijal jsem jeho nabídku. Díky tomu jsem mohl ještě naposledy spatřit svou manželku.

Zemřela mi žena

Psal se rok 1997 a Livie přivedla na svět Adama. Byli jsme šťastnými rodiči, protože jsme si dítě velmi přáli. Livie byla žena mého života. To jsem věděl od prvního dne, co jsme se setkali. Měl jsem veliké plány a věřil, že spolu prožijeme krásný život. Bohužel si pro nás osud někdy připraví nečekané události, které naše plány změní.

Měsíc po narození syna jela Livie poprvé sama nakoupit. Chtěla si od malého na chvíli odpočinout a jela jen do vedlejší vesnice. Já zůstal doma s Adamem a chystal nám oběd. Livie už se ale domů nevrátila. Její vozidlo havarovalo takovým způsobem, že auto zůstalo vejpůl. Livie byla na místě mrtvá.

Odmítal jsem tomu věřit. Chtěl jsem vidět její tělo, abych mohl věřit. Moje hlava absolutně nechápala, že jsem o ni přišel z minuty na minutu. Měli jsme doma malého syna. Jak nás mohla opustit? To byla nejčastější otázka, která mi v hlavě naskakovala. Rodina se mi snažila se vším pomáhat, ale mě to nestačilo. Já jsem potřeboval Livii.

Dostal jsem možnost spatřit svou zesnulou ženu

První tři roky byly nejtěžší. Byl jsem na všechno tak sám. K tomu ty řeči od rodiny. Ať žiji dál, že by to tak Livie chtěla. Jak jsem mohl žít, když jsem přišel o nejmilovanější osobu ve svém životě? Nikdo to nedokázal pochopit. Nejlépe mi bylo na hřbitově. Kolikrát jsem tam seděl celé hodiny a povídal si s ní.

Jednou se u mě přistavil neznámý muž. „Můžeme ti pomoci," pronesl rázně. „Je šance, že bys ji mohl vidět," dodal a pobídl mě, abych šel s ním. Cestou mi vysvětlil, že společně se svými přáteli pořádají spiritistické seance. Jakmile zmínil, že by mě mohlo médium spojit s Livií, měl jsem jasno. Chtěl jsem ji ještě jednou spatřit a mluvit s ní.

Proběhlo několik sezení, kdy mě médium přesvědčilo o tom, že se skutečně spojilo s mou zesnulou ženou. Předávalo mi od ní takové detailní informace, že mi bylo jasné, že mluví pravdu. Schylovalo se k velikému dni, kdy jsem se měl sejít s Livií.

Nikdy na ni nezapomenu

Proběhlo to u mě doma. Spiritističtí přátelé přinesli veliké zrcadlo, které mělo být naším pojítkem. Sedli si do kruhu a zapálili svíčky. Předali mi mantru, kterou jsem měl odříkat před zrcadlem, dokud se Livie nezjeví. Díval jsem se nekonečné hodiny na vlastní odraz v zrcadle. Už jsem skoro přestával věřit, že dorazí.

Pak se moje tvář proměnila v její. „Ahoj, Berte,“ ozval se hlas, který mi tak chyběl. Dojetím jsem se rozplakal. „Bože, jsi tak krásná. Chybíš mi..." mluvil jsem se slzami v očích. „Jak se má Adámek?" zeptala se. „Je celý po tobě," pronesl jsem a chtěl odraz pohladit. Jakmile jsem se zrcadla dotknul, obraz se rozpil.

„Musel jsem tě ještě vidět," posteskl jsem si. „Postarej se o našeho syna. Jsi skvělý táta. Nevzdávej to. Jsme na to spolu," líbezně se usmála. Poté se spojení přerušilo. Víc jsem nežádal. S tímto zážitkem žiji dodnes. Jinou ženu jsem si nenašel. Jen jsem se snažil být tím nejlepším otcem pro našeho syna. Přesně tak, jak to chtěla Livie.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články