Martha Issová nám ukázala originální šperky, které jí pomáhají poslouchat hlas svého srdce

Herečka Martha Issová vynesla na letošní předávání cen Český lev sněhobílou róbu od návrhářky Radka Sirkové.Návrhářka Radka Sirková pochází z dua Chatty, které Marthu Issovou dlouhé roky oblékalo.Martha Issová doplnila šaty stříbrnou kabelkou.Herečka Martha Issová pomáhala svoji róbu přivést na svět.+ 22 fotek+ 23 fotek

Herečka Martha Issová (42) vysvětluje v rozhovoru pro Lifee, jak vyřešila situaci po rozpadu dua módních návrhářek Chatty, které jí roky připravovaly šaty na České lvy. Zapojuje do výběru vhodné róby také svého manžela, režiséra a filmového producenta Davida Ondříčka (54)? Jak se proměnil její šatník s příchodem dvou dětí? A proč pro ni mají šperky symbolický význam? 

Veronika Nováková
Veronika Nováková 13. 03. 2024 12:00

Herečka Martha Issová (42) nás v průběhu let oslnila na Českém lvu v široké paletě večerních šatů a dokonce jsme si na ně posvítili v samostatném článku. Jak nám herečka prozradila, žádný vzor nebo spojovací prvek v tomto směru neexistuje, vyjma toho, že se o její šatník v posledních letech starala česká módní značka Chatty, tedy duo návrhářek, které začátkem letošního roku oznámilo svůj rozpad.

"Je to čistě intuitivní záležitost. Letošní šaty připravovala Radka Sirková se kterou dlouhodobě spolupracuji. Každoročně to spolu kreativně vymýšlíme," odkazuje Martha na jednu z žen, které za značkou Chatty stály. "Letos jsme byly spolu vybírat dokonce i materiál a hodně se to odvíjelo od toho, jaké materiály byly dostupné. Nakonec z toho vyšly šaty, které letos můžete vidět," pochlubila se herečka. Vtipně také reaguje na naši otázku, zda má nějaké limity, pokud jde o hloubku výstřihu. "Jak vidíte, tak ne," směje se Martha Issová, která letos vynesla něžnou sněhobílou róbu.

Martha Issová o rozpadu návrhářského dua Chatty

Přesto nám herečka neváhala okomentovat rozpad dua módních návrhářek, jejichž modely dlouhé roky hrdě prezentovala. "Myslím, že rozpad není to správné slovo, které by mohlo pojmenovat stav, který se právě děje. Protože to byly dvě návrhářky, Radka Sirková a Anna Tušková, přičemž obě mají nějakou představu, která je volá. Rozhodly se, že se jejich cesty rozejdou bez nějaké hořkosti," vysvětluje Martha sled událostí. "Já je mám ráda obě, obě jsou mé přítelkyně. Letos jsme se domluvily s Radkou a výsledek můžete vidět."

Martha Issová o svém šatníku v mateřství

Stejně jako každý rok, i letos doprovázel Marthu Issovou na předávání cen Český lev její životní partner, režisér a filmový producent David Ondříček. "Své šaty s ním konzultuji, protože je to nejdůležitější muž mého života. Jeho názor je pro mě samozřejmě důležitý," potvrzuje Martha s tím, že muži uvažují o šatech v mnohem jednodušších pojmech, než dámy. "V konkrétních pojmech se spolu nepohybujeme. Má poměrně vyhraněný názor, ale nedává mi nějaké ultimativní podmínky pro to, co bych měla splňovat," komentuje herečka vkus svého manžela.

Herečka nicméně přiznává, že s příchodem jejich dvou dětí, Emilky a Františka, se velmi přirozeně proměnil také její šatník. "Intuitivně to všechno nechávám, aby to přicházelo, aby to na mě dopadalo. V rámci momentální situace se to všechno tvoří," popisuje Martha Issová. "Nemám nějaký cíl nebo plán, mustr, pro tyhle věci. Spíš je to tak, jak to člověk cítí, co zrovna prožívá, a jakým způsobem komunikuje se světem kolem sebe."

Šperky mají pro Marthu Issovou hlubší význam

V otázce výběru šperků má Martha Issová poměrně vyhraněný vkus - hrdě nosí kousky od své blízké kamarádky, šperkařky Janji Prokić. "V tomto směru spoléhám na model, který v životě aplikuji ve všech směrech – to znamená být otevřená a koukat se kolem sebe na lidi. Oni potom ke mně ti dobří lidé přijdou, ti, kteří ke mně přijít mají," naznačuje Martha. Práce této šperkařky ji inspiruje a zároveň jí patří její velký obdiv.

"Její šperky mají pro mě i hlubší význam, než jen zdobit mě. Janja pracuje se symboly, takže pro mě a pro tento večer pokaždé přinášejí něco nového," vysvětluje herečka, která letos vynesla šperky v podobě hadů. "Jsou intuice a člověka provázejí na cestě, aby šel správně a byl schopný slyšet hlas svého srdce. Tohle je téma, které poslední dobou ve svém životě silně pociťuji. Ráda bych jej podpořila a Janja mi s ním pomáhá skrze své šperky."

Na fotografie herečky Marthy Issové na letošním předávání cen Český lev se můžete podívat v naší fotogalerii.

Související články

Další články