Větší prsa i bez operace: I ten nejmenší dekolt přifoukne správně zvolený výstřih a perfektně vybraná podprsenka

Větší prsa i bez operace: I ten nejmenší dekolt přifoukne správně zvolený výstřih a perfektně vybraná podprsenka
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/ koláž: Lifee
Výstřih ve tvaru srdce. Oblíbená varianta pro majitelky plošších hrudníků. (Desigual, 2 999 Kč)Srdíčkový tvar na šatech s rukávy. Líbivá a funkční varianta opticky zvětšující objem v potřebných partiích. (Mohito, 999 Kč)Sexy střih, řasení a upevnění za krkem. Šaty jako stvořené pro hru se sexy dekoltem. (Norma Kamali, 4 100 Kč)Detail, který přidá srdíčkovém výstřihu na dramatičnosti. (Monsoon, 1 890 Kč)+ 24 fotek+ 25 fotek

Toužíte po svůdném plném dekoltu? Nepotřebujete hned vyrazit na plastiku, stačí se zaměřit na pár drobností a rázem budete mít co ukazovat. Přinášíme vám pár tipů pro dokonalý dekolt. Třeba jak si vybrat výstřih, který si s touto zapeklitou, ale lákavou výzvou hravě poradí.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 10. 08. 2023 08:00

Přestože vás příroda v patřičných partiích významně neobdařila, nemusíte hned vyčerpat své úspory za estetické lékařské zákroky. V prvé řadě se můžete spolehnout na dobře padnoucí podprsenku. Ta je totiž při podobných výzvách alfou a omegou nejen svůdného dekoltu, ale také každodenní péče o vaše poprsí. Zdá se to jako samozřejmost, vybrat dokonale padnoucí prádlo, navíc s přidaným efektem opticky přifouknutého dekoltu, ale není jen tak. 

Jak zvětšit prsa? Díky dobře padnoucí podprsence

Aby vaše poprsí získalo na objemu, potřebuje především kvalitní a dobře padnoucí oporu. Pokud chcete prsa opticky zvětšit, měla by zvolená podprsenka disponovat nejen pevnějším obvodem pod prsy, než obvykle nosíte, ale také většími košíčky. S výběrem jejich velikosti to ale nijak nepřehánějte, stačí přidat jednu a efekt již bude patrný. Rozhodně není správnou cestou volit podprsenku o číslo menší. Ta vám místo dobré služby spíš ublíží, prsa v ní totiž trpí nedostatkem prostoru, a místo aby elegantně získala na objemu, budou z malého prádla spíše nevzhledně a nesouměrně vyčuhovat.

Jaký typ podprsenky tedy prsa spolehlivě “přifoukne”? Vybírejte modely, které mají snížený a minimalizovaný prostor mezi prsy a vyztužené košíčky s kosticemi, které při správném dopnutí prsa opticky přiblíží k sobě a vyniknou tak lépe v hlubším tvaru dekoltu: "Modely se sníženým středem hodně odhalí dekolt a vy můžete světu ukázat svoje sexy údolí mezi malými pevnými prsy," říká k výběru správné podprsenky pro malá ňadra Žaneta Ilutanová, specialistka značky Triola.

Sáhnout můžete i po modelech bez ramínek, vždy ale volte ty, které disponují hlubším vykrojením mezi prsy a skvěle padnoucími košíčky. Nebo vsaďte na balkonový efekt: "Vyberte třeba tence vyztuženou podprsenku střihu balcony neboli bardotku. Ta je v dekoltu spíše rovná a má ramínka nasazená široce od středu. Hodí se do hlubokých a širokých výstřihů, prsa vytlačí z košů a jakoby vyklopí na odiv všem. Značná jejich část je totiž z podprsenky venku. I menší prsa v ní vypadají velmi pěkně a pevně," dodává svůj další tip stylistka.

Nevíte si rady? Zeptejte se!

Nejste si jisty výběrem správného prádla pro vaše poprsí, či novou variantou podprsenky, kterou hodláte svůj výstřih trochu více naplnit? Ve speciálních obchodech s prádlem odhoďte stud a nebojte se nechat si poradit od proškoleného personálu. S výběrem správně padnoucího střihu vám pomohou a do budoucna už budete mít při nákupu jasno o všech potřebných rozměrech vaší dokonale padnoucí podprsenky.

Styling, který přifoukne dekolt, není žádná věda

Jakmile máte vybráno správné prádlo, můžete se pustit do stylingu. Nově nabyté plnější tvary patřičně prodáte ve výstřihu s propracovaným tvarem, třeba takovém, který připomíná střihem srdce. Vynikne na přiléhavých topech, šatech kopírujících siluetu a rozšiřujících se od pasu do širokých sukní nebo ve variantě bodycon. 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Norma Kamali (@normakamali)

Dobrou práci při prezentaci dokonalého dekoltu ale odvede i klasický hluboký kulatý výstřih, který musíte vybírat podle zvoleného prádla. Rozhodně by z vašeho negližé v takovém  případě neměl koukat ani milimetr. Dokonalý efekt hlubokého výstřihu vynikne na klasickém pružném body s rukávy i bez, ale na i topech a šatech s úzkými ramínky nebo ve variantě s americkými průramky, která navíc perfektně prodlužuje paže i šíji.

Získejte potřebné centimetry zavinováním

Chcete ňadra opticky zvětšit, aniž byste do hry vtáhly také objem zvětšující podprsenku? Zkuste zavinovací střihy. Hlubší tvar dekoltu ve tvaru písmene V, navíc větší množství materiálu v oblasti hrudi a klidně i další objemné prvky, a rázem máte minimálně o pár centimetrů kolem hrudníku víc. Kousky vyvedené ve světlých barvách fungují v tomto případě dvojnásob.

Zapomeňte na vodorovné linie

A co střihy, kterým se při honbě za plnějším dekoltem spíše vyhnout? Rozhodně výstřihy hranatého tvaru, vodorovné tvary či hladké topy zcela bez ramínek, které malá prsa prakticky zneviditelní. Pokud toužíte po korzetovém střihu, ať už ve formě topu či na šatech, volte takový, jehož tvar bude propracovanější. Také zde můžete využít potenciálu efektu zavinování, nařasené textilie nebo tvarovanějšího lemu s vykrojením. Zde se ale bez podprsenky bez ramínek nejspíš neobejdete. Volte tedy variantu v tělovém odstínu, ideálně bezešvou, s adekvátní výplní, a nepředimenzovaným push-up efektem. 

Make-up jako poslední tečka

Podpořit tvarovaný dekolt můžete i vhodným make-upem. Potřebný objem zvýrazní konturování tmavšími tóny naznačující hranice vysněných oblin, světlejší tóny naopak naneste na vzdouvající se partie.

Módní kousky, které váš hrudník pozvedne do opravdových výšin, najdete v naší fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články