První česká Barbie Gabriella Jiráčková ukázala fotky z dětství: Roztomilá blondýnka zdědila krásu po babičce

První česká Barbie Gabriella Jiráčková ukázala fotky z dětství: Roztomilá blondýnka zdědila krásu po babičce
Zdroj: Se souhlasem Gabrielly Jiráčkové/koláž Lifee
Gabriella Jiráčková slaví 3. narozeniny.Rodiče Gabrielly Jiráčkové, mamince se Gabriella velmi podobá.Gabriella se jako malá holčička účastnila mnoha pěveckých i hereckých soutěží. Oblíbil si ji například režisér Juraj Jakubisko.Gabriella byla odmalička velmi cílevědomá.+ 26 fotek+ 27 fotek

První česká Barbie Gabriella Jiráčková (23) se pyšní velikostí ňader číslo 10, ale jak prozradila v rozhovoru pro Lifee.cz, extrémy v tomto směru nevyhledává. Jejím cílem je spíše dokonale souměrná postava. K ní si dopomáhá také odborně sestaveným jídelníčkem a tvrdými tréninky. Nám svoji denní rutinu detailně popsala a exkluzivně poskytla také fotografie z dětství včetně archivního snímku své krásné babičky.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 18. 01. 2023 09:00

Modelka a zpěvačka Gabriella Jiráčková si pod přezdívkou Lolo Ta Bella vybudovala identitu první české Barbie. V úvodní části našeho rozhovoru vysvětluje, proč netouží po extrémně velkých ňadrech a zamýšlí se také nad tím, zda by ji měl přítel, architekt Maxmilian Semela (39), rád i bez plastických úprav zevnějšku.

„Moji blízcí mě dobře znají a vědí, že nezacházím do extrémů a není tedy co kritizovat nebo s čím se smiřovat. Vždyť mám umělá vlastně jen prsa, špičku nosu a decentně vyplněné rty, což má v dnešní době pomalu každá druhá žena," říká Gabriella, která se kvůli drsné šikaně v dětství dodnes potýká s těžko léčitelným posttraumatickou stresovou poruchou.

Cesta Gabrielly Jiráčkové za image Barbie

Kdy jste se rozhodla pro svoji image Bimbo Barbie a proč?

Je pravda, že se mi líbí výrazně tvarované ženské tělo a křivky, které příroda sama od sebe vytvořit neumí. Dá se tomu říkat „umělá krása” a pro jednodušší přiblížení, jak taková umělá krása může vypadat, jsem dříve používala příměr definovaný takzvanou Bimbo Barbie. Je to ale poměrně zavádějící, jelikož tento typ Barbie se stylizuje do plastových panenek jak vzhledem, tak i „intelektem”, chováním, případně prací v erotické branži, což je mi naprosto cizí. Proto dnes už tento příměr raději nepoužívám. Co se však přízviska první česká Barbie týče, musím říct, že se nezrodilo v mé hlavě tak, že jsem se jeden den probudila a řekla si: „Tak a bude ze mě živoucí panenka!”

Jaká tedy byla ta cesta?

Už jako malá jsem chtěla být princeznou, ale v sedmi letech jsem pochopila, že se jen s malou pravděpodobností mohu stát někým se šlechtickými tituly. Proto jsem si dala za cíl, že se stanu jinou princeznou, po svém a v moderní verzi. Začala jsem se učit hrát, zpívat a nakonec i vyhrávat pěvecké a herecké soutěže, postupně se stávala známou. Tehdy mi začali v divadle dělat make-up pro mé první jevištní role a mně se to velmi zalíbilo! Make-up a zkrášlování od té doby považuji za přirozenost každé ženy - konec konců, nám ženám je to vlastní už po tisíciletí.

Nicméně v naší společnosti ještě není zcela obvyklé, aby tak o sobě smýšlela malá dívka a o svůj vzhled a úspěch se zajímala víc než její vrstevníci. Přitom na sebe v podstatě jen aplikovala poznatky z historie módních stylů, principy společenských ideálů a ve škole nabyté znalosti o kompozici a estetice.

Gabriella Jiráčková o svém jídelníčku a cvičení

Jistě si postavu hlídáte také jídelníčkem. Jak vypadá vaše dieta?

V rámci profesionální fitness přípravy mám od osobního trenéra sepsaný plán, co přesně jíst a v jakém množství. Toho se držím a o nic víc se nemusím starat. Není to úplně o pestrosti, ale spíše o tom, abych každý den přijala přibližně stejné množství potřebných makroživin ze základních a lehce dostupných kvalitních potravin, jako je například rýže, ryby, vajíčka, ořechy nebo zelenina.

V takovém případě pro mě neexistuje, že bych si jen tak ulítla z režimu - nějaké jídlo vynechala, něco přidala, nebo si dokonce dala nějakou prasárnu”. Existuje jediná výjimka, kterou jsou tzv. cheat days”. Vždy jednou za 14 dní si jeden den mohu neomezeně zhřešit a pro finální výsledek je to dokonce žádoucí! Nakopne” to metabolismus.

O postavu se staráte také sportem. Jaký je váš režim v tomto směru?

Už jsou to čtyři roky, co jsem se začala aktivně věnovat fitness, ale pojem běžný trénink na to nepasuje. Tělo je potřeba neustále progresivně zatěžovat a měnit cviky a způsob tréninku tak, aby se příliš neadaptovalo a nezačalo stagnovat. Nechala jsem si proto od osobního trenéra v rámci přípravy na natáčení videoklipu vytvořit takový plán, který má za cíl dostat mě do co nejlepší formy. Probíhá vlastně podobně, jako u bikini závodnic na fitness soutěže.

To znamená..?

Po většinu roku mám 5 - 6 dní v týdnu intenzivní silový trénink, vždy něco přes hodinu, ve kterém střídám fáze těžkých vah s nižším počtem a lehkých s vysokým počtem opakování. Na konci tréninku mě vždy čeká ještě 20 - 30 min. cardio. Ale největší efekt má ve spalování tuku tak či tak ten silový trénink a jídelníček. Tento způsob tréninku se s dalšími fázemi stále mění. Na konci nikdy nezapomínám na dostatečnou regeneraci a strečink a v rámci přirozeného pohybu chodím párkrát týdně na svižné procházky nebo si zaplavat. Do toho mívám ještě taneční lekce se svým dvorním choreografem Silvesterem Chorvátem. Energetického výdeje mám tedy opravdu dost.

Měla byste pro čtenáře Lifee.cz nějaké doporučení?

Určitě se nesrovnatelně víc než do hubnoucích” čajů, detoxů a podobných marketingových nesmyslů vyplatí alespoň z počátku zainvestovat do kvalifikovaného trenéra. Ten vám osobně, dle vašich cílů, zdravotních a fyzických predispozic a časových možností sestaví plán, který vám bude šitý na míru. Z vlastní zkušenosti a z pozice člověka, který se léčí se štítnou žlázou a bojuje s váhou, mohu říct, že právě ta konzistentnost a správně nastavený jídelníček s tréninkem je cesta, která zaručeně pomůže, pakliže se s tím spojí vůle a dostatečná osobní disciplína.

Gabriella Jiráčková o svých ňadrech

Jakou maximální velikost ňader byste si přála mít, jakou by si přál váš přítel a jakou máte aktuálně?

Nyní mám velikost implantátu 725 ml, ale vzhledem k tomu, že jsem od přírody měla velká prsa, celkový objem by se u mě nyní měl rovnat ekvivalentu asi 1050 ml implantátu. Ani jeden z nás nemá konkrétní vysněnou” velikost.

Existují takzvaná měřítka krásy, která jsou daná. Znamená to, že i u velikosti ňader se dá předem určit jejich ideální objem vůči celkové kompozici těla u daného člověka. Odvíjí se to od šířky hrudníku, váhy a výšky. Já mám nyní přibližně takovou velikost, jakou bych dle měřítek měla mít. Při příští operaci dostanu implantát jen o malinko větší (750 ml). Vzhledem k tomu, že mi ale současně udělají i modelaci, tedy mi odeberou část žlázy, velikost bude ve výsledku nejspíše stejná.

Takže vysněná velikost neexistuje?

Nehoním se za extrémem, takže ani za obřími ňadry. Byť bych do jisté míry mohla” a nepokrytě přiznám, že se mi velké implantáty líbí! Jak se navíc nezávisle na sobě shodli již tři chirurgové, vůči mému širokému, takzvanému ptačímu hrudníku by ani implantát o objemu 1050 ml nebyl žádný extrém a stále by se kompozičně k mému tělu hodil. Mně jde ale především o krásný pevný tvar a vzhledem k mé pěvecké profesi a dobročinným aktivitám nejsou obří prsa úplně nutná.

Gabriella Jiráčková má podporu ve své rodině i příteli

Přítel vás v úpravách zevnějšku podporuje. Jak by ale podle vás reagoval, kdybyste se chtěla vrátit k přirozené kráse?

Představte si pár, který spolu žije již mnoho let. Milují se, respektují a prožívají spolu dobré i zlé. Poznají se jako mladí, svěží a krásní, ale stejně jako všechno na tomto světě, i to jednou pomine. Oba budou staří a fyzická krása bude s velkou pravděpodobností ta tam. Myslíte, že se kvůli tomu již nebudou milovat? Opustí jeden druhého? Najdou si mladší a hezčí”?

I to se může stát.

Ano. Ale pokud je jejich láska opravdová a stálá, nebudou se milovat jen pro svůj fyzický zjev. Milují svou duši, milují společné prožitky, třeba i ty špatné, a váží si všeho, co je spojuje. A tak je to i u nás. Ano, oba máme nějaký svůj fyzický ideál - líbí se nám ženské křivky, jemná symetrická tvář. Ale není to jediný a hlavní důvod, proč by mě můj muž měl za sedm společně strávených let milovat.

Proč tedy?

Prošli jsme si za tu dobu několika zkouškami a mé zdraví často způsobovalo, že jsem nebyla v perfektní formě. Z hormonální léčby se štítnou žlázou jsem například začala přibírat a z chronické horečky byla často unavená. Ale v našem vztahu je mnohem víc. Pokud bych se tedy chtěla vrátit ke své ryze přírodní kráse, byť si tedy myslím, že jsem z ní rozhodně daleko neutekla, nebyl by to problém. Mimochodem, zeptala jsem se přímo partnera, jak by na takový dotaz reagoval on: „Jak bych měl reagovat, když by se vlastně téměř nic nezměnilo? Byla jsi Barbie před úpravami, jsi a budeš jí stále!” 

Podporují vás v úpravách zevnějšku také vaši rodiče?

Rodiče a celkově větší část rodiny považuje mé počínání za zcela normální, ba dokonce až zajímavé! On mě totiž, z mé vlastní zkušenosti, odsuzuje vždy jen člověk, který mě nepoznal osobně a vytvořil si nějaký obligátní předsudek o bárbíně”.

Moji blízcí mě dobře znají a vědí, že nezacházím do extrémů a není tedy co kritizovat nebo s čím se smiřovat. Vždyť mám umělá vlastně jen ta prsa, špičku nosu a decentně vyplněné rty, což má v dnešní době pomalu každá druhá žena. Ten Barbie” vizuální efekt dělá především make-up a zajímavé outfity, popřípadě účes. Když ale tohle všechno sundám, je ze mě zas ta jejich malá Gábinka. A tak je to v pořádku.

Jaký s nimi máte vztah?

Jen stěží byste našli více milující rodiče, kteří se snaží dělat maximum pro to, aby jejich dcera byla šťastná a úspěšná. Můj život se však za poslední léta vměstnal do kufru - hodně času trávím na cestách, a domů se tak vracím až v létě a o velikonočních a vánočních svátcích. O to víc se pak na sebe těšíme, doma vždy probíhají velké přípravy na můj příjezd a ten společný čas, jenž je pro nás tak vzácný, si plnými doušky užíváme! Většinou spolu jezdíme na výlety, vánoční trhy, vaříme nějaké dobroty nebo se díváme na stará VHS videa z mého dětství. Na nich mi ukazují, kde všude jsem jako malá vystupovala a jaká jsem byla turbomyš!

Jak zmiňujete, podstoupila jste několik plastických operací. Nemáte strach ze zdravotních komplikací?

Mám strach ze skutečných zdravotních komplikací, o kterých se téměř nemluví, a přitom mně i spoustě jiných lidí ztěžují život. Konkrétně mám na mysli posttraumatický stresový syndrom (chronickou horečku, nervosvalové napětí nebo chronický kašel), které si nesu z dětství jako následek šikany. Ještě před pár lety to vypadalo, že se minimálně těchto symptomů už nikdy nezbavím, jelikož nejsou měřitelné a ani léčitelné klasickou západní medicínou.

Já se však jen tak nevzdávám a rozhodla jsem se najít alternativní řešení. Mám pro to obrovskou motivaci, jelikož pokud se podaří uzdravit mě, budu znát způsob, jak uzdravit i jiné děti a dospělé s podobným osudem. Jsem proto nyní ve spojení s několika vědci a lékaři a současně se jako zpěvačka zabývám i zkoumáním muzikoterapie, jejímiž blahodárnými účinky se už desítky let může chlubit muzikoterapeutický institut ve Švédsku. Mrzí mě, že lidé častěji řeší otázku, zda z větších ňader nebolí záda, než skutečné problémy - jako je právě posttraumatická stresová porucha, která až 9 % obětí trápí celoživotně!

V další části rozhovoru s Gabriellou Jiráčkovou se dozvíte:

  • Do jakých zákroků by nikdy nešla
  • S jakou velikostí ňader by byla spokojená
  •  Jaká byla její cesta k současným ňadrům
  • Jaký je její sen ohledně zevnějšku
  • Zda se obává zdravotních rizik spojených s operacemi
  • Jak se vyvíjí její pěvecká kariéra v USA

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články