Perly na nahém těle: Nejodvážnější model na České lvy oblékla herečka Agáta Kryštůfková

Agáta Kryštůfková v modelu od Jany Horejšové. Perlový model se šil herečce přímo na tělo. Agáta Kryštůfková vynesla na České lvy nejodvážnější model a doplnila jej drobnými šperky 27jewelry. Detail modelu od návrhářky Jany Horejšové, který byl vytvořen z perel a štrasu přímo na tělo herečky Agáty Kryštůfkové.Perlový vršek byl doplněn sukní z lámaných flitrů. + 10 fotek+ 11 fotek

Naprosto unikátní róbu vynesla na Českého lva 2024 herečka Agáta Kryštůfková (30), kterou si můžete pamatovat ze seriálů Táta v nesnázích a Ordinace v růžové zahradě i z filmu Bod obnovy. Magazín Lifee.cz vyzpovídal ji i návrhářku Janu Horejšovou, jak celý model vznikal.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 09. 03. 2024 20:50

Róba z perel hodná světového červeného koberce pochází z dílny návrhářky Janě Horejšové, která tvoří pod značkou ON THE BOAT. "Model vznikl velmi zajímavě a spontánně. Když ke mně do ateliéru přišla Agáta se svou stylistkou, měla jsem na krejčovské panně připravené řady perel a štrasu z galanterie, které čekaly na své využití na modely pro jarní přehlídku pražského týdne módy. Když Agáta perly viděla, hned se do nich zamilovala a začaly jsme tvořit," prozradila Lifee.cz návrhářka.

Perly na nahé tělo Agáty Kryštůfkové byly spontánní nápad

"Začaly jsem řady perel stylovat a motat kolem těla i s řetězy štrasu a nakonec vznikl tento zdobný top," prozradila Jana Horejšová. K takto výraznému zdobení horní části těla pak společně se stylistkou oblékly Agátě Kryštůfkové sukni z lámaných flitrů, která je součástí nejnovější kolekce ON THE BOAT.

Jak se nám návrhářka svěřila, více než pro ni to byla práce pro šperkařky. "Tento model ještě neměl jít ven, byl to pouze polotovar, ale jak se do něj Agáta zamilovala, vytvořili jsme jí ho přímo na těle na místě při první zkoušce. Byla to ovšem práce více pro šperkaře než švadlenu," dodala Horejšová.

Agáta Kryštůfková se nebojí extravagance

Herečky, kterou znáte z českých seriálů i filmů Bod obnovy či Mimořádná událost, jsme se musely zeptat, jak se v takto odvážném modelu cítí. "Je to trochu adrenalin, ale zároveň se v něm cítím velmi žensky. Na to, kolik z těla odhaluje, ho nevnímám vulgárně, spíš naopak, dalo by se říct až étericky. Perlový vršek je opravdu vlastně 'pouze' šperk a pojistku si nalepím, tak odvážná nejsem," prozradila Lifee.cz Agáta Kryštůfková a dodala: "Model vypadá těžší, než je, ale uvidíme, jak se pronese během večera."

Modely, které herečka vynáší na společenské události, nebývají tak odvážné, ale nejspíš ji takto nevidíme naposledy. "Co nosím na sobě a čím se obklopuji, vnímám jako součást toho, co mě definuje. V civilu nejradši kombinuji české značky s poděděnými kousky po mamce nebo babičce. Na velké akce a premiéry jdu ráda do odvážnějších a zábavnějších modelů. Baví mě, když si může člověk dovolit něco, co překračuje hranice a stává se designem. Zásadní ale zůstává, že se v tom musím cítit dobře," ozřejmila Agáta Kryštůfková.

Doporučené video: Rozhovor s Janou Horejšovou, zakladatelkou české značky ON THE BOAT

Upcyklace značky ON THE BOAT

O tom, na čem je založená značka návrhářky Jany Horejšové, jste si na Lifee.cz mohli přečíst v nedávném rozhovoru, kde o svém poslání upcyklace uvádí: "Většinou šiju ze starých italských obleků z kašmíru, z vlny. Doplňuje je i umělé vlákno, ale ta kvalita je opravdu jinde než u současných materiálů. To je vlastně posláním mé upcyklované řady. Chodím po vintage obchodech či sekáčích a vidím tam ty poklady. Nápady, co s nimi udělat, jak je přetvořit, mi pak samy plynou do hlavy. Zkušenosti z oděvního průmyslu, hlavně z oboru technologie, mi dávají možnost model rozebrat, rozstříhat, až je takřka na rozpadnutí, a pak z něj vytvořit něco nového."

Právě upravená pánská saka, která už vynesla nejedna česká osobnost, přivedla k Janě Horejšové i Agátu Kryštůfkovou. "Styling jsme vymýšlely se stylistkou Sofií Veselou a obě nás napadlo oslovit značku ON THE BOAT. Mně osobně se velmi líbí Janiny nadčasové upcycled modely z pánských obleků a doufám, že pro ně u mě bude příležitost velmi brzy," prozradila nám herečka.

Na krásný model se můžete podívat do galerie, kde je mimo jiné i smoking od návrháře Jana Černého, který oblékl Agátin partner, herec Tomáš Havlínek.

Související články

Další články