3 tipy, jak naučit dítě na nočník. A bez stresu

Učení na nočník je období plné změn
Zdroj: zdroj: pixabay
Pro děti je nočník velká změnaObčas se to bez pláče neobejdeNa nočník si děti občas těžko zvykajíJeště se nestalo, aby se to nějaké dítko nenaučilo+ 2 fotky+ 3 fotky

Dosáhlo vaše dítě věku, kdy už si myslíte, že by bylo fajn, kdyby se naučilo chodit na nočník, ale vaše ratolest to ne a ne akceptovat a jeho výuka je doprovázena sérií hysterických výstupů? Máme pro vás pár osvědčených rad, jak na to.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 31. 03. 2018 16:54

Naše babičky posazovaly své děti na nočník mnohem dříve, než tomu je dnes. Dříve se dětem dávaly látkové pleny, které se musely pracně prát a vyvářet. Není tedy divu, že se tenkrát učily děti na nočníky velice brzy. Dnes jsou velkým fenoménem pleny na jedno použití, které se koupí kdekoliv v drogeriích. Mají různé velikosti a dítě se v nich cítí jako v bavlnce. Dnešní generace rodičů a jejich dětí odkládají učení na nočník do pozdějšího věku.

Důležitá je komunikace. S dítětem o záchodu a nočníku musíte mluvit

Když odnaučujete své děti od plen, je to pro ně veliká změna. Ne vždy myslí na to, že se jim chce čůrat, nebo kakat a pustí to rovnou do kalhot, protože byly zvyklé, že jednoduše můžou. Připomínejte svým dětem, že si o kakání a čůrání musí říkat. Neptejte se jich, jestli chtějí jít na nočník. Prostě jim to oznamte a posaďte je tam. Když nic neudělají, nevadí.

Televize rozptyluje

Když učíte dítě na nočník, vypněte televizi a vše, co by mohlo mrňouse rozptylovat. Pohádky v televizi dítě upoutají, ale to potom rázem zapomene, že se mu chce na záchod či nočník a pustí to do kalhot.

Zbavte se plen

Když chcete utnou plenám tipec, jednoduše se jich zbavte. Pleny přestaňte dávat i dítěti ( max na noc). Chvilku potrvá, než na to přijde, a párkrát se počůrá, ale jednou to vyjde.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články