Chcete se seznámit? Pak vyjděte ze své komfortní zóny

vztahy,seznámení se
Zdroj: unspash.com

V dnešní době, kdy se lidé bojí oslovit jeden druhého na ulici, a kdy klasické seznamování nahradily moderní technologie a další druhy zábavy, by se mohlo zdát, že poznat nové přátelé, či potenciální partnery, není tak jednoduché. Sepsali jsme pro vás tipy, jak udělat správný dojem na lidi, se kterými se chcete seznámit, a kde je hledat.

Martina Maksymovová
Martina Maksymovová 05. 03. 2020 12:00

Vztahy tvoří základ našeho života. Jejich prostřednictví se jeden od druhého učíme. Že čekáte, až vám osud pošle tu pravou/toho pravého? Jste stydlín a nevíte, jak se seznámit? Vezměte iniciativu do svých rukou a získejte u ostatních zelenou.

Sociální sítě

Ve chvílích, kdy věnujeme více pozornosti svým mobilům než lidem okolo nás, jsou digitální technologie spíše na škodu. Můžeme je ale využít i ve svůj prospěch. A to právě ve chvíli, kdy chceme navázat kontakt s novými lidmi. Díky sociálním sítím snadno oslovíme různé skupiny lidí s podobnými zájmy a nastavíme si potenciální kontakty podle našich preferencí. Pro nesmělé jedince představuje tato varianta výhodu. Jenom je třeba si dát pozor, aby se veškerá komunikace neodehrávala pouze ve virtuální rovině.

Osobní kontakt

Po úspěšném startu prostřednictvím sociálních sítí je důležitý a nenahraditelný osobní kontakt. Snažte se sdílet co nejvíce ve vzájemné přítomnosti. Společné zážitky dopisování nenahradí. To může navíc vést k domněnkám a iluzím o druhém člověku, který v realitě často působí zcela jiným dojmem. Pokud vám toho sociální sítě zas tak moc neříkají, vyrazte na výlet, do kavárny, či do kina. Pokud vás někdo zaujme, oslovte ho  - a to i bez záměru cíleně se seznámit.

Zájem o druhé

Pro úspěšné seznamování musíte v první řadě projevovat zájem o druhé lidi. Ptejte se na jejich životní zkušenosti, příběhy, na to, co mají rádi, co je baví, z čeho mají strach. Naučte se skutečně naslouchat slovům druhého a hledat v lidech zejména to dobré. Snažte se poznat ostatní opravdu do hloubky a trávit s nimi čas. Nebojte se přijmout pozvání a vyjít ze své komfortní zóny a pohodlí domova.

Široký záběr

Opravdové přátelé bychom nejspíš mohli spočítat na prstech jedné ruky. Kvalitní a dlouhodobé vztahy se nějakou chvíli budují a je potřeba do nich investovat čas. Dejte šanci seznámení se s rozdílnými lidmi, ze kterých můžete časem vyprofilovat ty nejbližší, či přímo partnera/partnerku. Nepodléhejte předsudkům a vyhraďte si dostatek času na poznávání. Uvědomte si, že každý člověk vás může inspirovat, nebo někam posunout.

 

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články