Čich je spojen s emoční pamětí, proto aromaterapie napomáhá vaší duši, říká odbornice. Co vše můžeme touto medicínou vyléčit?

Aromaterapie vyléčí mnohé.
Zdroj: Pixabay
Aromaterapie uklidní vaši mysl.K dispozici jsou různé druhy olejů.Vyléčí i fyzické neduhy.Čich je spojen s emočním centrem.+ 1 fotka+ 2 fotky

Aromaterapie je druh alternativní medicíny, která využívá k léčbě aromatické oleje. Vůně vám mohou změnit rozpoložení i stav mysli. Pokud jste v křeči a přepracovaní, není od věci tento způsob uvolnění využít. Kromě duše dokáže vyléčit i fyzické neduhy.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 10. 05. 2018 14:25

„Vystudovala jsem institut aromaterapie v Praze a jsem jedna z mála odborných aromaterapeutů v České republice,“ začíná své vyprávění Petra Švábíková v pořadu Život plný zdraví.

„Aroma je vůně a aromaterapie je léčba vůněmi. Je založena na tradiční čínské medicíně a ukáže vám obrovské rozměry i v diagnostice pomoci lidem se zdravotními problémy,“ říká.

Etérické oleje nemají jen léčivý potenciál pro člověka, ale působí i jinak. Vůni nemůžete polapit. Je to něco mezi nebem a zemí. Má velmi výrazný vliv na psychiku člověka. Kosmetika je v tomto oboru vyráběna tak, aby ženu harmonizovala.

„Jsou výzkumy, kdy je prokázané, že éterický olej se dostane do krevního oběhu inhalováním nebo masírováním už po deseti minutách, posléze ho vyloučíte přirozenou cestou a odvádí velký kus práce,“ prozrazuje odbornice.

Pomocí aromaterapie se dá ovlivnit úplně všechno. Třeba respirační onemocnění, bolesti kloubů a svalů a v podstatě jakýkoli fyzický problém. Naše tělo je propojeno s duší a s tím aromaterapie pracuje. Napomáhá tedy nejen fyzickým neduhům, ale i psychickým.

„Čich je nejstarší lidský smysl a je spojen s mozkem, s limbickým systémem, což je centrum, kde se ukládají emoce a city. Zkrátka emoční centrum,“ říká Petra Švábíková.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články