Hloupější díky chytrým telefonům: Lidstvo nikdy nebylo více líné a pohodlné

Nové aplikace je tak snadné používat, že samotné zvednutí telefonu v porovnání s nimi vypadá jako těžká práce.
Zdroj: unsplash.com
"Tak a teď si objednám, ať mi dovezou to dítě ze školky.."Tyto služby posilují naši posedlost mobilními zařízeními, což nás může sociálně izolovat.I obyčejná návštěva prádelny může být zábava."Obyčejné věci" vám pomohou zapomenout na každodenní problémy.+ 2 fotky+ 3 fotky

Být líným je dnes tak snadné. A velký podíl na tom mají aplikace v našich telefonech. Ty z nás dělají nejhloupější kulturu, jaká kdy na této planetě existovala.

Redaktor
Redaktor 31. 12. 2018 01:16

Díky vymoženosti a paradoxně i lidské vynalézavosti si můžete domů objednat i toaletní papír, když vám zrovna dojde. Na záchodě si počkáte hodinu, ale nebudete muset do obchodu. Alespoň dočtete svůj oblíbený komiks.

Máte chuť na své oblíbené jídlo, ale i přesun do restaurace, kde vám ho někdo uvaří je pro vás moc náročný? Přes aplikaci si zaplatíte človíčka, který pro vás jídlo objedná, vyzvedne a dopraví až k vám domů.


Profesor Kalifornské univerzity Larry Rosen varuje: „Vznik těchto aplikací nás izoloval od okolí. Nemáme již důvody mluvit s člověkem, který stojí přímo vedle nás.“ To podle něj ještě zhoršuje celou situaci, která už je i tak kritická. „Lidé by mezi sebou měli komunikovat tváří v tvář, vykonávat obyčejné věci sami, v rámci osobního kontaktu s druhými i k udržení duševního zdraví.“




Kolikrát se stane, že svým blízkým ani osobně nepopřejete k narozeninám. Začalo to s příchodem SMS, s dalšími sociálními sítěmi se to jen zhoršuje.


Při vykonávání prací jako je praní prádla, mytí nádobí nebo venčení psa lidský mozek odpočívá a relaxuje. Jedná se o mechanickou činnost, která vás nenutí přemýšlet, soustředíte se jen na krouživý pohyb houbičky ve dřezu, a tak si úspěšně vykroužíte z hlavy včerejší hádku s šéfem. Pokud si tedy nezavoláte domů hodinového manžela, aby za vás nádobí umyl. Pak vám čas na přemýšlení nad tím blbcem zbude a vy se akorát zase znovu rozčílíte.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články