Lidé s touto vlastností se častěji těší sexu

pár, postel
Zdroj: Freepik

„Zlí chlapci“ (tzv. „bad boys“) nás odjakživa přitahovali. Jiskry v jejich očích napovídají dobrodružství. A možná v nás vzbuzují naděje začít konečně prožívat život naplno. Britská studie však odhalila, že existuje ještě jedna skupina mužů, která nad padouchy vítězí.

Jana Jánská
Jana Jánská 13. 03. 2017 07:01

Podržte se – jsou to jejich laskavé protějšky.

Podle studie publikované v časopisu The British Journal of Psychology mají altruisté (lidé se sklony pomáhat) větší úspěch u opačných pohlaví. Kromě toho se těší více sexuálních partnerů, včetně těch příležitostných. A i ve vztazích souloží víc.

Vede laskavá povaha

Ve výzkumu profesora Stevena Arnockého hodnotilo 800 lidí své vztahy a tendence k altruismu. Účastníci vyplňovali kolonky zaměřené na charitativní činnost, dárcovství krve, pomoc cizincům na ulici, darování výher nebo ochotu nabídnout pomocnou ruku svým spolužákům.

Jak to dopadlo, už víme. Laskavá povaha ale nepůsobí při navazování vztahů stejně u obou pohlaví. Bohužel pro nás, milé dámy.

„[Altruismus] je efektivnější u mužů než u žen,“ řekl Pat Barclay, profesor psychologie, který pracoval na studii s profesorem Arnockým.

Důvěřujeme vzorňákům

Co tedy studie naznačuje? Že sice propadáme kouzlu frajírků, ale důvěřujeme „vzorňákům“. A že by hodní muži měli vzít své sebevědomí pevně do rukou – a nakládat s ním ve jménu této studie.

Zdroj: Science Daily

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články