Osvědčené rady: Jak co nejefektivněji zhubnout kila, která jste nabraly v těhotenství?

Děti v kočárku většinou spí. Využijte toho choďte na čerstvém vzduchu
Zdroj: Pixabay
Choďte na dlouhé procházky s kočárkemSamotné kojení vám nepomůžeSpěte, kdykoliv spí vaše dítěFast foodům se vyhněte obloukem+ 1 fotka+ 2 fotky

Ne každá žena má to štěstí, že kojením zhubne vše, co během devíti měsíců těhotenství nabrala. Vše záleží na rychlosti metabolismu. Navíc se při kojení nedoporučuje držet dietu. Jak tedy přebytečná kila shodit?

Redaktor
Redaktor 02. 10. 2018 09:02

Nicméně není potřeba na hubnutí po porodu rezignovat, jen je dobré znát pár zásad a osvědčených tipů. 

Spěte společně s vaším dítětem

Noční kojení je vyčerpávající právě kvůli přerušovanému spánku, kvůli němuž vás ve dne může honit mlsná a chuť na sladké. Mylně by se člověk mohl domnívat, že ono sladké takzvaně „vykojí“, to se totiž vůbec nemusí stát.

Nespěchejte

Odborníci se shodují, že je normální, že během pár měsíců nemusí být kila vždy dole. Dejte tomu čas, klidně i rok. Většinou trvá návrat k normálu devět měsíců, takže stejnou dobu, jakou se tělo připravovalo k porodu.

Choďte pěšky

Nejenže se jistě budete chtít miminkem pochlubit, ale navíc brzy zjistíte, že být s ním doma je o nervy. V kočárku totiž většinou spí. Třešničkou na dortu je, že svižná chůze je na hubnutí ideální. Je nutné ale chodit pravidelně a několik kilometrů.

Jen kojit nestačí

Žena během prvního měsíce kojení spotřebuje stejně energie jako za celé těhotenství. Jeden mililitr mateřského mléka představuje asi 3 kilojouly, po přepočtu na množství mateřského mléka při plně kojeném miminku je tak na kojení spotřebováno asi 2 200 až 3 000 kJ za den. Během těhotenství si žena vytvoří zhruba čtyři kilogramy zásobní tukové tkáně, ze které během kojení čerpá. Podle výsledků medicínských studií provedených ve vyspělých zemích snižují plně kojící ženy svou váhu pouze kojením asi o 0,8 kila měsíčně.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články