Poučky, které nás naučily naše drahé maminky a u nichž pochopíme jejich podstatu až časem

Maminky bývají v dětském věku velice důležité osoby
Zdroj: pixabay

Slýchali jsme je my, naši rodičové, jejich rodičové a tak dále. Slýchal je jednoduše každý, kdo měl normální dětství a milující rodiče a prarodiče. A o čem že je vlastně řeč? Jde o rady a tipy, které nám babičky a maminky již od útlého dětství vtloukaly do našich dětských hlav. Třeba tyto dvě nejdůležitější ženy vašeho života v tomto výčtu poznáte.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 04. 05. 2018 18:24

Narovnej se, nehrb se!

Toto bylo pronášeno především při jídle u stolu a občas byla tato poučka doprovázena herdou do zad, aby nám bylo názorně ukázáno, jak tedy máme vlastně sedět.

Sedni si k tomu jídlu, nebo budeš mít vředy

Ruku na srdce. Komu v dětském věku záleželo na tom, jestli bude mít žaludeční vředy?

Já ti to říkala...

Oblíbená a vítězná věta našich maminek a babiček. Velice často používaná při různých dětských karambolech. Ať už vážných, či malicherných. Z této věty tedy vlastně vyplývá, že maminky mají vždycky pravdu. Mají pravdu i v době, kdy ji nemají, protože nám to přece říkaly.

Počkej, tvoje děti ti to vrátí

Nebo také: Kéž bys měla stejný dítě, jako jsi ty. To si užiješ. Bohužel časem poznáte, že to tak opravdu je. Veškeré zlobení, které jste svým rodičům jako děti prováděly, se vám s vlastními potomky vrátí jako bumerang. Ať chceme, nebo nechceme, povaha našich rodičů a výchova se na nás opravdu odrazí. A nemusíme si toho ani zdaleka všimnout. Vše je to stále dokola. Dětský pokoj, ve kterém by se dal nepořádek odhazovat lopatou na sníh, pozdní návraty domů, kdy nervózně sledujete hodiny a netrpělivě svou ratolest vyhlížíte a mnoho dalšího.

Podívej se na tu špínu, co máš na zádech

Maminky nás naučily ohebnosti a také čistotě. Komu jinému by víc záleželo na našem čistém oblečení, když ne našim milovaným maminkám? Teprve když máte vlastní děti a pračku musíte sama obsluhovat, protože když nevyperete vy, tak nikdo, pochopíte sílu celé této věty.

Ještě chvíli breč a já ti k tomu dám skutečný důvod

Maminky se nás snažily naučit neuvěřitelné disciplíně. A především si vážit každé chvíle, protože vždycky může přijít mnohem horší. Časem i toto pochopíme.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články