Rozhodnost a odhodlání nahradila zženštilost: Kam se poděli opravdoví chlapi?

Na superhrdiny musíte do kina.
Zdroj: Pixabay.com
Správný chlap má barevné ponožky! Alespoň dnes.Má plnější skříň než vy a košile podle barev? Utíkejte.Mnoho žen zastává vysoké posty, což bylo před dvaceti lety nezvykem.Správný chlap by se měl umět otáčet.+ 2 fotky+ 3 fotky

Popis muže před dvaceti lety a dnes by se jistě zásadně lišil. Netýká se to jen jejich vzhledu, ale hlavně povahových rysů. Role-modelem už není Arnold Schwazenegger, který má sval na ruce větší než hlavu, ale hvězdičky typu Justin Bieber nebo Cristiano Ronaldo, jejichž největším životním utrpením je vybrat z dvaceti fotek tu nejlepší a dát ji na Instagram.

Redaktor
Redaktor 19. 09. 2018 18:06

Schválně se rozhlédněte po ulici, až půjdete ven. Kolik mužů kolem sebe byste skutečně označila za muže? Toho, co má dokonale pěstěný knír? Toho, co mu ze špičatých mokasín koukají puntíkované ponožky? A nebo snad toho, co má na hlavě ulíznutý drdůlek a vypadá jako kaktus na poušti? Kam se poděli muži, kteří mají široká ramena, chlupatý hrudník a na tváři nedbalé strniště?

Nahradili je vyholení hubeňouři s komářími nožičkami, kteří si kontrolují stav účesu na displeji zhasnutého iPhonu častěji, než vy zbytky od jídla mezi zuby.


Během poslední dekády se do popředí hodně dostávají ženy. V tažení za rovnoprávnost získávají důležité posty v práci a mnohé z nich mají pod sebou celou armádu chlapů, kterým velí. Je to jen zářný příklad toho, že současní muži už nemají to ono, co kdysi. Žena je mnohdy schopná udělat důležité rozhodnutí a přitom si zachovat chladnou hlavu. Muž vám nabídne, ať se rozhodnete sama. Ať už se jedná o investici peněz nebo výběr místa, kam půjdete na večeři. Není to ale gentlemanství, nýbrž pokus zbavit se zodpovědnosti.




Společnost uvěřila tomu, že muž se k ženě dostane snáz, když se bude chovat jako ona. Ženy ale nechtějí po svém boku kamarádku, těch mají spoustu. Tím, že se muž bude chovat jako „milý chlapec“ jistě udělá dojem, ale v některých situacích by se měl zachovat jako chlap. Vědí ale současní „chlapi“, jak se vlastně mají chovat? Nejsou mystifikováni hromadně uznávaným názorem společnosti, že muž by měl se ženou soucítit? Zdá se, že tento trend zašel až příliš daleko a muži se ho milerádi chytli. Chodí do barber shopů, na pedikúru, holí si hrudník a když nastoupíte do tramvaje, už to nebude parfém staré paní, který ucítíte celých dvacet minut, než vystoupíte na čerstvý vzduch.

Je to ten mladík v růžovém tričku s límečkem a upnutými slim džíny, který voní jako rozkvetlá louka po dešti. Nebo spíš rovnou deset luk.


Argumentem, kterým se ohánějí hlavně starší generace je, že zrušili povinný vojenský výcvik. Ano, sebral chudáčkům mužům rok života, ale alespoň je na chvilku odloučil od maminky, tudíž naučil disciplíně a třeba si i poradit ve svízelných situacích, jako je uvolněný šroubek kdesi ve skříni nebo nález špinavé ponožky pod postelí.


Ačkoliv bychom neměly být tak přísné, protože ze všech stran se na muže valí nátlak, aby byli více citliví a k ženám se chovali chápavě, vše má svou míru. Žádná žena nechce muže, co se jí přijde vyplakat na rameno pokaždé, když na něj v práci šéf (nedej bože šéfová) zvýší hlas. Chtějí muže, kteří jsou silní a vedle kterého se budou cítit bezpečně a jistě.


Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články