Rozhodujte se sama za sebe. Naučit se říkat NE, je důležité

Rozhodujte sama za sebe.
Rozhodujte se sama za sebe. Naučit se říkat NE, je důležitéRozhodujte se sama za sebe. Naučit se říkat NE, je důležitéRozhodujte se sama za sebe. Naučit se říkat NE, je důležitéRozhodujte se sama za sebe. Naučit se říkat NE, je důležité+ 1 fotka+ 2 fotky

Každá žena zná tu trapnou chvíli, kdy se má rozhodnout, zda odpovědět ano či ne a ví, že v případě kladné odpovědi, jí to přidělá spoustu potíží, proto je tak podstatné naučit se říkat ne a rozhodovat se skutečně tak, jak je nám příjemné.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 12. 02. 2018 19:46

Často se sami přistihneme, že žijeme životy druhých lidí. Stane se to snadno. Zkrátka tak, že nejsme schopni říct „ne“ a přebíráme povinnosti od druhých. Pro mnoho z nás je to skutečně komplikované, jelikož nedokážeme překonat stud ve chvíli, kdy opět na něco přikyvujeme.

Takhle se ale cítíme neustále omezeni a pod tlakem, takže je někdy potřeba se pořádně nadechnout a odmítnout to, o co nás prosí třeba šéf nebo partner.

V případě, že vás někdo dotazy atakuje, dejte si čas na rozmyšlenou. Nikdo po vás přece nemůže chtít odpověď hned. Podrobně si v hlavě zanalyzujte, zda jste skutečně odhodlaná zvládnout další povinnost.

Pokud ne, nepřijímejte to. Za předpokladu, že vám dělá problém argumentace, v klidu si sepište bod po bodu a předneste to na místě, kde jste žádána o pomoc. Vždy je příjemnější důvody přečíst, než prezentovat ústně.

Uvidíte, že jakmile se vám to jednou povede, nebudete už v pracovním prostředí nebo kdekoli jinde považována za kývačku, a lidé už na vás svoje povinnosti přehazovat nebudou. Konečně se pak zase volně nadechnete. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články