Známe způsob, jak docílit svěžího dechu. Zápach z úst už vás nemusí trápit

Zápach z úst je častým problémem. Víme, jak se ho zbavit.
Zdroj: Pixabay

Zápach z úst je velmi nepříjemná věc. Pokud ho pociťujete denně, může značit i velký zdravotní problém, který je potřeba ihned řešit. Mnohdy za to ale může nedostatečná hygiena. Přinášíme vám tipy, jak se se zápachem vypořádat.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 15. 04. 2018 14:52

Smrdí vám z pusy? Máte strach s kýmkoliv mluvit? Vyzkoušeli jste snad už vše, ale nic nezabírá? O tom, že byste neměli kouřit nebo si měli zajít k zubaři ani nemusíme mluvit. Podívejte se na 5 tipů, jak se zbavit zápachu jednou provždy.

Zubní nit

Zuby si čistí snad každý a dvakrát denně použít pastu s kartáčkem je nejspíš pro všechny samozřejmostí. Pokud vás ale trápí zápach z úst, měli byste použít i zubní nit nebo mezizubní kartáček. Jídlo vám mohlo zůstat mezi zuby, a právě to způsobuje nepříjemný zápach.

Čistěte si jazyk

Někteří z nás při čištění zubů trpí a někdy i trvá, než se k tomu dokopeme. Zuby bychom si měli čistit pečlivě alespoň tři minuty a nesmíme zapomínat i na jazyk. Na něm totiž zůstává velké množství bakterií, zbytků jídla a také odumřelé buňky, které způsobují zápach z úst.

Změňte jídelníček

Za špatný dech mohou i špatně zvolené potraviny. Zápach z úst nejčastěji trápí milovníky masa, protože jim kousky většinou uvíznou mezi zuby. I přes to, že si po konzumaci vypláchnete ústa, zbytky z masa vám zůstanou u dásní. Pokud se chcete nepříjemného odéru zbavit, obohaťte svůj jídelníček o sacharidy a snižte příjem bílkovin. 

Po jídle si vypláchněte

Když si dopřejete nějakou pochoutku a ještě ji zapijete sladkým nápojem, neměli byste jen sáhnout po žvýkačce, která váš problém vyřeší jen dočasně. Vypláchněte si ústa, a to pořádně. Zabráníte tak množení bakterií a kousky jídla, které vám v puse uvízly, spláchnete do umyvadla.

Voňavá jídla

Vybírejte si, co si vlastně do pusy dáte. Z některých jídel vám totiž bude z pusy smrdět pořádně, a to někdy i dva dny. Jezte jen voňavá jídla jako ovoce a zeleninu. Obsahují totiž vitamín C, který mikroorganismy ve vašich ústech zabije.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články