Recept Ládi Hrušky na šlehačkové cukroví: Vykouzlíte ho ze čtyř surovin a hotové je raz dva

Recept Ládi Hrušky na šlehačkové cukroví: Vykouzlíte ho ze čtyř surovin a hotové je raz dva
Zdroj: Se souhlasem Ládi Hrušky
Lidový všeuměl Láďa Hruška pózuje se svým šlehačkovým cukrovím.Láďa Hruška je na letošní Vánoce připravený.Podle Ládi Hrušky si nemusíte svátky komplikovat zdlouhavým vařením a pečením.Vánoce budou podle Ládi Hrušky letos pohodové.+ 5 fotek+ 6 fotek

Lidový všeuměl Láďa Hruška se s čtenáři magazínu Lifee.cz podělil o své oblíbené vánoční cukroví, které si nežádá příliš surovin ani času stráveného v kuchyni. Šlehačkovou nadílku, která se přímo rozplývá na jazyku, vykouzlíte velmi snadno, a pokud ji děti nespořádají hned, lze ji skladovat na suchém místě až do Vánoc.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 01. 12. 2024 12:00

Lidový všeuměl Láďa Hruška (46) si nepotrpí na složité a pracné recepty. Šlehačkové cukroví, které si připravuje, je hotové raz dva, a navíc k němu potřebujete jen čtyři základní suroviny - máslo, smetanu, mouku a cukr na závěrečné obalení.

"Milujete cukroví, které je křehké a lehké jako pírko a jen se rozplývá na jazyku? A nechcete při jeho přípravě trávit hodiny pečením a bát se, že se vám nakonec třeba nepovede? Tak zkuste šlehačkové cukroví, se kterým snad nic nemůžete zkazit," láká čtenáře Lifee na svůj vlastní vynález. Většina z vás bude mít navíc všechny suroviny doma v lednici a ve spíži, nemusíte nic složitě shánět. Recept najdete na konci našeho článku.

Na co si dát u šlehačkového cukroví pozor

V průběhu pečení šlehačkového cukroví ovšem podle instrukcí Ládi Hrušky musíte dodržet dvě důležité zásady. "Aby se toto cukroví povedlo, tak musíme do těsta přidat smetanu právě vytaženou z lednice," upozorňuje lidový kuchtík. Smetana tedy musí být pořádně vychlazená.

Zároveň je podle něj nutné udržovat během pečení konstantní teplotu. "Troubu během pečení nesmíme otevírat!" upozorňuje zkušeně Láďa Hruška. Jedině tak se vám šlehačkové cukroví povede na výbornou.

Recept na šlehačkové cukroví podle Ládi Hrušky

Na šlehačkové cukroví Ládi Hrušky budete potřebovat: máslo (250 g), 200 ml smetany na šlehání, 3 a ¼ hrnku hladké mouky a na obalení moučkový a vanilinový cukr

Příprava: Z mouky, povoleného másla a studené šlehačky snadno vypracujeme nelepivé těsto. Podsypeme si vál nebo desku stolu moukou a vyválíme těsto na plát tenký cca 3–5 mm. Vykrajujeme cukroví pomocí vykrajovátek a následně pečeme 10 minut na 200 stupňů do růžova.

Na fotografie Ládi Hrušky (nejen) s jeho speciálním vánočním cukrovím se můžete podívat v naší fotogalerii.

Petra Černocká dceru Báru v osmnácti vystěhovala a byl to nejlepší nápad: Pochopila jsem, že musí z domu

Petra Černocká dceru Báru v osmnácti vystěhovala a byl to nejlepší nápad: Pochopila jsem, že musí z domu

Související články

Další články