Přichází období trenčkotů: Letošnímu podzimu budou dominovat především oversized střihy a kůže

Přichází období trenčkotů: Letošnímu podzimu budou dominovat především oversized střihy a kůže
Zdroj: Freepik
Oversized béžový trenčkot ONLY. UrbanStore, 1359 KčSvětle olivový klasický trenčkot. RESERVED, 1599 KčOversized trenčkot koženého vzhledu. MANGO, 2999 KčBéžový trenčkot CAMAÏEU. ZOOT, 929 Kč+ 6 fotek+ 7 fotek

Trenčkoty a podzim zkrátka patří k sobě. Během chladnějších měsíců se bez nich obejdete jen stěží, protože jsou nejen slušivé, ale hlavně funkční. Jaké trenčkoty se budou letos nosit a které celebrity na ně také sází?

Dana Klementová
Dana Klementová 03. 09. 2022 18:00

Hluboké kapsy, pevný opasek, stahovatelný pásek na koncích rukávů, zapínání na knoflíky a nárameníky. Tak lze snadno charakterizovat trenčkot, který se právem řadí mezi nejvíc must-have nadčasové kousky dámského šatníku

Stručná historie trenčkotů

Prvotně byl tento plášť navržen jako vysoce kvalitní nepromokavé oblečení pro vojáky v zákopech. Až o několik let později se z tohoto kousku oblečení stal módní hit. 

Proslavili ho zejména filmoví hrdinové, jako byl Sherlock Holmes, či německá herečka a zpěvačka Marlene Dietrich, která si ho oblíbila již ve 30. letech, kdy se stále ještě jednalo o výsadu spíše pánských šatníků. Následně trenčkot oblékala i Sophia Loren nebo Audrey Hepburn

V jedné věci bychom si však měli vzít z minulosti příklad. Až budete trenčkot vybírat, zaměřte se na jeho kvalitu. Prvotřídní nepromokavé trenčkoty jsou sice o něco dražší, vydrží vám ovšem v šatníku o poznání déle. 

Které celebrity nedají na trenčkot dopustit?

Kouzlu trenčkotu propadla nejedna celebrita. Mezi vyhlášené milovnice tohoto nestárnoucího kousku oděvu patří například modelka Hailey Bieber (25), návrhářka Victoria Beckham (48), modelka Bella Hadid (25), herečka Katie Holmes (43) nebo modelka Emily Ratajkowski (31). 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Victoria Beckham (@victoriabeckham)

Trendy trenčkoty pro podzim 2022

Výhodou trenčkotů je, že jsou in již řadu let. Letos se budou nosit klasické béžové, hnědé, tmavě modré a černé, nejlépe v oversized střihu nebo koženém designuInspiraci na trendy trenčkoty z českých e-shopů si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články