Cara Delevingne vzdala hold Karlu Lagerfeldovi glam punkovou kreací s koženými návleky do půli stehen

Cara Delevingne vzdala hold Karlu Lagerfeldovi glam punkovou kreací s koženými návleky do půli stehen
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Impozantní návrat v duchu Karla Lagerfelda. Do detailu propracovanou kreací vzdala Cara Delevingne hold blízkému příteli. "Když jsem sem mířila, poplakala jsem si," svěřila se Cara novinářům při příchodu do Metropolitního muzea v New Yorku.Napodobit kreativní styl ikonického návrháře do posledního detailu. Tak to se podařilo, Caro.Vlečka, a vůbec celý střih peleríny doplňující minimalistické košilové šaty, nešla přehlédnout. Modelka ji také patřičně "prodala".Bez perfekcionistického napodobování barvy či účesu se to celé neobešlo. Stříbřitá střapatá paruka Caru proměnila k nepoznání. Nechybělo ani výrazné kouřové líčení a samozřejmě šperky nesoucí nápadné kříže.+ 1 fotka+ 2 fotky

Byla jeho múzou. Vzdát hold jedinečnému návrháři Karlu Lagerfeldovi, jehož odkazu byl věnován letošní ročník Met Gala, tak byla pro modelku Caru Delevingne (30) takřka nutnost. A také ta nejlepší příležitost na chvíli zapomenout na své potíže s návykovými látkami a naplno se vrátit ke své profesi. Své role se zhostila víc než úspěšně.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 02. 05. 2023 17:00

“Tolik mu dlužím,” pronesla při příchodu na letošní galavečer britská modelka Cara Delevingne podle magazínu Vogue, na jehož dubnové obálce se nedávno objevila. Jako jedna z posledních krásek, které nepřehlédnutelného umělce inspirovaly, tak nemohla na letošním Met Gala chybět. A její look prozrazoval, jak úzký vztah ji s návrhářem a dlouholetým kreativním ředitelem značky Chanel, který odešel v roce 2019, spojoval.

Vlasová extravagance s platinou

Delevingne byla čestným hostem slavnostního večera a od toho se také odvíjely přípravy její komplexní "lagerfeldovské" image. Jako první všechny zaujala paruka, kterou modelka zvolila. „Vybrali jsme ohromující vzhled připomínající Karlův styl, abychom vzdali hold jeho kreativitě a upozornili na blízké pouto s Carou,“ říká o střapatě platinovém účesu kadeřnice Danielle Priano, která za výběrem Cařina vlasového stylingu stojí.

Bílá košile i rukavice ve stylu Karla Lagerfelda

Model, ve kterém vystoupala na schodiště slavného newyorského Muzea umění, navrhl – jak jinak– sám Karl Lagerfeld. Jednoduché minišaty připomínající klasickou bílou košili – pro Lagerfelda typický kousek oděvu – s velmi hlubokou rozhalenkou se širokou légou zdobil nápadný dolní lem, ale především implementovaná maxipelerína s vlečkou propojená se šaty nadýchanými rukávy ukončenými manžetami.

Aby model pořádně zarezonoval, oblékla k němu Cara ještě nepřehlédnutelné kožené návleky sahající až do půli stehen, které doladily jednoduché páskové sandálky na jehlových podpatcích. Chybět samozřejmě nesměly ani pověstné rukavice bez prstů, které patřily k jasným poznávacím znakům Lagerfeldova osobitého stylu.

Kříž na krku a pilotky

Punkové prvky, které k Lagerfeldovu vyjadřování v módě patřily od samotných počátků kariéry, tak Cara přetavila v unikátní a nenapodobitelnou poctu a připomněla tím, jak Karl Lagerfeld ovlivnil a navždy bude ovlivňovat směr, kterým se módní svět ubíral a ubírá. A Cara se svým týmem šli vskutku do detailu.

Vedle neodmyslitelně ikonického účesu, který odkazoval na typickou Lagerfeldovu stříbřitou kštici, vynesla modelka na Met Gala i sadu prstenů značky Chrome Hearts, kterou Lagerfeld miloval. Doladila je typickými šperky s kříži a nechyběly ani pilotky, sluneční brýle, za kterými se nonkonformní umělec tak rád ukrýval.

Cara Delevingne a Karl Lagerfeld byli dlouholetí přátelé

Cara se s Lagerfeldem seznámila ve svých dvaceti letech, když získala první příležitost předvádět pro módní dům Chanel a od té doby ji s návrhářem pojilo víc než profesní souznění. Aby si připomněla nezapomenutelné okamžiky, kdy se stala ztělesněním Lagerfeldových módních představ a předváděla jeho kreace pro módní dům Chanel, pojala své velkolepé entrée na letošní Met Gala věnované jejímu osobnímu příteli skutečně v duchu tohoto nezapomenutelného módního tvůrce. Karl by na ni jistě byl moc pyšný...

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články