Chlapi v sukních a s perlami v rozhalence: Creative black tie v mužském podání na cenách Anděl

Chlapi v sukních a s perlami v rozhalence: Creative black tie v mužském podání na cenách Anděl
Zdroj: Herminapress, Profimedia/koláž Lifee
Téměř dokonalým příkladem dress codu creative black tie byl na Andělech Ben Cristovao, který oblékl vzorovaný smoking s černým rolákem a jako doplněk zvolil nápadný náhrdelník.Xindl X, vlastním jménem Ondřej Ládek, dorazil na Anděly v klasickém smokingu a nechyběl mu ani kapesníček v klopě. Kreativní byl zajisté Jordan Haj s hrudí ozdobenou perlami ve stylu Harryho Stylese.Hudebník 7krát3, přezdívaný Jaquin Step a vlastním jménem Štěpán Hebík, se nebál červené, a k tomu navíc místo kalhot oblékl sukni. Tu nosí i Brad Pitt!+ 28 fotek+ 29 fotek

Předávání cen Anděl není v oblasti módy tak konzervativní jako Český slavík nebo Český lev, i proto mnohé překvapilo, když na pozvánce stálo Dress code: Creative black tie. V rámci Andělů jde ale spíše o doporučení, než vyžadované oblečení. Hudebníci jsou kreativní, tak se s Lifee.cz podívejte, co na slavnostní večer oblékli.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 17. 04. 2023 12:48

Klasický black tie, což je dress code, který byl vyžadován například na nedávném předávání cen Český lev, nařizuje ženám večerní toaletu a mužům smoking. Ovšem slovíčko creative toho dovoluje více. 

Večer předávání Cen Anděl ale příliš nesvazují konvence, a tak není divu, že se na pozvánce zmíněným dress codem mnoho mužů nezabývalo. Zrovna u této příležitosti je to hodně i o osobních preferencích, vkusu a vzhledem k následné afterpárty nejspíš hraje roli i pohodlí ve zvoleném oblečení. 

Creatie black tie aneb barevná saka, výrazné doplňky a šperky

Pokud muži chtějí dodržet creative black tie, odlišit se mohou barevným sakem, výraznými šperky, ale i jiným způsobem ukázat, že smoking nemusí být nudný. Pokud byste chtěli vidět nejrozmanitější creative black tie, podívejte se na fotky z každoročního plesu Met Gala, kde je předepsaný. Muži si nechávají ušít smoking či oblek na míru a nebojí se spolupracovat s kreativními stylisty, kteří jejich outfitu dodají šťávu. 

Perly a rozhalenka Jordana Haje

Hudebník Jordan Haj i jeho partnerka Emma Smetana mají kreativitu rádi jak v hudbě, tak i v oblékání. Vždy mají styl a sledují trendy, které pak zahrnují do svého šatníku. Perly už delší dobu patří i do toho pánského, za což můžeme poděkovat Harrymu Stylesovi, takže Jordanova volba rozhalenky a klasického šperku byla pro creative black tie jak dělaná. 

Červená sukně i hadí vzor

Jak jsme už říkali, Andělé mají volnější atmosféru, takže bývá k vidění osobnost každého příchozího. Například červený oblek s pánskou sukní oblékl zpěvák Štěpán Hebík, vystupující pod přezdívkou 7krát3. Inspirovat se přitom mohl u Brada Pitta, který si tento "dámský" kousek také oblíbil. V černé sukni na Andělech vystoupil i David Žbirka.

Hudebník Lazer Viking byl také jedním z těch, kteří se nebáli být opravdu kreativní. Jednoduše sáhnul po pohodlí a vlastním stylu. Zaujaly nás jeho kovbojské boty s hadím vzorem, nebo snad z hadí kůže?

Podívejte se na další zajímavé pánské modely z udílení Cen Anděl 2023 do naší galerie.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články