Hillary Clinton dala kvůli prekérní návštěvě Brazílie sbohem sukním. Vznikl tak její ikonický módní styl

Hillary Clinton dala kvůli prekérní návštěvě Brazílie sbohem sukním. Vznikl tak její ikonický módní styl
Zdroj: Profimedia
Hillary Clinton (uprostřed) byla v začátcích své politické kariéry spíše šedou myškou, která moc nepřemýšlela, co si bere na sebe. Její street style se ovšem o padesát let později stal velkým hitem, za který se nestydí ani přední influencerky jako Hailey Bieber nebo Kaia Gerber. Na snímku z roku 1968 se Hillary, tehdy ještě Rodham, uchází o post prezidentky Vládní asociace Wellesley College, kterou se nakonec stala.V roce 1993 už se Hillary pohybovala v politice jako ryba ve vodě. Její tehdejší módní styl byl v podstatě nevýrazný. Nezaujal, ani neurazil.Jeden ze snímků ještě před osudnou návštěvou Brazílie v roce 1995. Jak vidno, Hillary Clinton (sedící jako třetí zleva) měla co dělat, aby nebylo vidět víc, než chtěla ukázat.Když pak viděla svoje fotografie v reklamě na spodní prádlo, rozhodla se od nošení sukní na oficiální akce upustit a nadobro přesedlala na kalhotové kostýmy. Vedle černé si oblíbila královskou modrou, díky níž je opravdu nepřehlédnutelná.+ 5 fotek+ 6 fotek

Zdánlivě nevinná návštěva Brazílie v roce 1995 přiměla bývalou první dámu USA Hillary Clinton (74) nadobro upustit od nošení sukní na oficiálních akcích. Na vině jsou fotografové, kteří se nezdráhali zachytit i to, co by ve slušné společnosti mělo zůstat skryto. "Došlo mi, že často řečním na pódiu, stoupám po schodech a oni jsou všichni pode mnou," ozřejmila Hillary v zářijovém rozhovoru pro televizní stanici CBS News.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 25. 09. 2022 12:00

"Během státní návštěvy Brazílie jsem seděla na gauči, když dovnitř vpustili novináře," nastínila Hillary. "Byla jich tam spousta a všichni samozřejmě fotili," poukázala manželka exprezidenta Billa Clintona. K její hrůze se některé z fotografií, které zachycovaly její rozkrok, dokonce objevily v reklamě na spodní prádlo.

"Bílý dům byl samozřejmě okamžitě upozorněn na tyto billboardy, na nichž jsem byla nafocená, jak sedím na gauči, a i když jsem si myslela, že mám nohy u sebe, ty snímky naznačovaly něco jiného," nechala se slyšet Hillary s tím, že do podobně prekérní situace se nedostala jen v Brazílii. "Věčně jsem na pódiu, stoupám po schodech a oni jsou pode mnou. S tím nic nenadělám, proto jsem se rozhodla nosit kalhoty," vysvětlila.

V šatech zastihnete Hillary Clinton jen zřídka

Bývalá první dáma USA tak sahá téměř výhradně po kalhotových kostýmech, v jejichž výběru a kombinování s rozličnými doplňky se stala absolutní mistryní. I když preferuje decentní barvy, neznamená to, že by ty pestré úplně ignorovala. V oblibě má například kobaltově modrou či vínovou. Ze vzorů pak dává přednost kohoutí stopě, která často zdobí její kabáty.

Prakticky jediná příležitost, kdy někdejší ministryni zahraničních věcí zastihnete v šatech, jsou akce, jejichž dress code si to výslovně žádá. Na květnovém Met Gala tak zazářila ve vínové róbě se sukní sahající až na zem.

Nechtěná módní ikona Hillary Clinton

Z Clinton se díky jejímu stylu stala módní ikona. I když tak trochu omylem. Neúspěšná kandidátka na prezidentku USA totiž odjakživa příliš neřešila, co si bere na sebe. Činila nicméně (zřejmě mimoděk) chytrá rozhodnutí, která jí sice v dané době vynesla určitou kritiku, s odstupem času se ale ukázalo, že se svým způsobem stala průkopnicí. Za to, co oblékala v 60., 70. a 80. letech, by se dnes nestyděly mnohé influencerky a mladé módní ikony v čele s Kaiou Gerber či Hailey Bieber.

Za příklad může posloužit neonově růžový rolák, který Hillary oblékla v roce 1992 (viz foto níže)... Stejný mají dnes ve skříni všechny dámy, které hltají nejnovější módní trendy.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Hillary Clinton (@hillaryclinton)

Zatracené boty Bernieho Sanderse

Fakt, že Hillary módu příliš neřeší, dokládá televizní debata kandidátů na prezidenta USA z roku 2016. Tehdy přímo členové Hillaryina týmu upozornili potenciální prezidentku na to, zda považuje za vhodné, aby si na veřejné vstoupení brala boty, které měla na nohou. Na to Clinton reagovala po svém: "Řeší snad někdo, co za zatracené boty si obul Bernie Sanders? Je mi to fuk."

Zdroje informací:

marieclaire.com

nypost.com

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články