Huňaté obočí střídá trend z devadesátek: Tenké obočí sluší Belle Hadid i Lile Grace Moss, vizážistky radí, jak na něj

Huňaté obočí střídá trend z devadesátek: Tenké obočí sluší Belle Hadid i Lile Grace Moss, vizážistky radí, jak na něj
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Bella Hadid si trend tenkého obočí oblíbila a je pravda, že jejímu tvaru obličeje krásně sedí. I Lila Grace Moss, dcera topmodelky Kate Moss, není příznivkyní širokého obočí, které by její obličej až příliš dominovalo. Tenčí tvar nádherně dokresluje její jemný obličej. Ne úplně tenké, ale rozhodně méně výrazné obočí volí i hvězda seriálu Stranger Things Millie Bobby Brown.Ani Ellie Goulding neholduje výraznému obočí, i když podle snímku z Wimbledonu si jej nechává stále velmi precizně vykreslovat, nebo že by si pomohla mikropigmentací?+ 11 fotek+ 12 fotek

Trend, který jsme si myslely, že se zpátky nevrátí, je zase tady. Díky seriálům z devadesátek a síle sociálních sítí se znovu rozmáhá obliba tenčího obočí. „Na TikToku lidé zkouší filtry, které vytváří obočí z devadesátek a zjišťují, že to vlastně není tak špatné,“ komentuje pro Lifee.cz trend vizážistka Diana Vitikačová. Odzvonilo už tak nadobro huňatému obočí?

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 13. 07. 2023 08:00

Zásluhou sociálních sítí se veškeré trendy šíří jako lavina a obzvlášť mezi mladší generací je hlavním zdrojem TikTok. Právě odtud přišel trend "devadesátkového" obočí. "Trendy se neustále točí dokola a návrat k 90's éře přišlo jak v oblečení, tak se to promítlo i do make-upu. Osobně neznám nikoho, kdo si obočí vyškubal, ale spíš už nefrčí velké dokreslování, nebo vyčesávání do široka," říká vizážistka a tvůrkyně Lifee.cz pořadu Škola líčení Diana Vitikačová.

Líčení vždy můžete večer smýt, ale na pinzetu si raději i nadále dejte pozor, některé ženy dodnes pláčou z trendu vytrhaného obočí, protože už jim nikdy nedorostlo. "Nejdůležitější je podle mě, aby bylo obočí upravené a souměrné, trendy mám ráda, ale i s tím, jak se hodně obměňují, vždy sázím na slušivost a beru z nich jen to, co mi přijde cool, což radím i ostatním," radí čtenářkám Lifee.cz Diana.

Trend tenkého obočí

V posledních letech frčelo přehnaně upravované obočí, odbarvené obočí, ale i vyčesané a zafixované, aby drželo v mnohem výraznější pozici, než je schopno samo růst. Vždy záleží na vkusu a také pokušení zkoušet něco nového.

"Pro mladší generaci je tenké obočí něco v podstatě neznámého. I když tento styl moc dobře známe z fotek z 90. let, v současné době se s tím u mladších ročníků na Benefit Brow Barech příliš nesetkáváme. Naopak u nás stále převažuje trend přirozeného, hustého a vyčesaného obočí. Běžné je u nás potkávat mnoho žen s trendy laminovaným obočím, kdy jsou chloupky vyčesávány a fixovány směrem nahoru, a obočí tak může působit ještě hustější a širším dojmem, což je přesný opak tenkého obočí," uvedla pro Lifee.cz Petra Havlínová z Benefit Cosmetics.

Tenké obočí nebude slušet lidem s vyšším čelem

Tvar, barva i tloušťka obočí konturuje celý výraz, proto je zásadní, aby vám lichotilo a zároveň jste se v něm cítily dobře. Je tedy dobré vědět, kde by mělo začínat, končit a určit jeho nejvyšší bod. Tenké obočí jednoznačně nebude slušet všem, ale jak už i v úvodní fotce vidíte, Bella Hadid (26) i Lila Grace Moss (20) jej umí nosit a jejich tvaru obličeje sedne.

"Tenčí obočí ráda doporučím lidem, kteří mají nižší čelo, štíhlejší a jemnější rysy obličeje a samozřejmě také každému, kdo se v něm cítí dobře. Naopak bych ho rozhodně nedoporučila lidem s vyšším čelem, ostře řezanými rysy obličeje a lidem, kteří mají rádi výrazné líčení očí – u takového líčení obočí opticky úplně zaniká," uvádí expertka na obočí z Benefit Cosmetics a dodává: "Mezi našimi zákazníky zatím stále převládá vyčesané a načechrané obočí, které dominuje obličeji. O tom, že se styly vyvíjejí a mění už ale není pochyb, a tak nemůžeme s jistotou říct, jestli za rok, dva nebo deset let nebudeme nosit všichni úplně jiný styl obočí… a to právě slim brows."

Jak si tenké obočí vyzkoušet bez trhání chloupků

Pokud byste si chtěly tenké obočí vyzkoušet, není nic lehčího, než k tomu použít make-up. A jestli je jedna věc, které byste se měly ze začátku vyhnout, je to pinzeta, která může nadělat víc paseky než užitku. Jak na to, poradila expertka z Benefit Brow Baru. 

"Přebytečné chloupky doporučuji zamaskovat korektorem, abyste si dokázaly představit, jak na vás bude tenké obočí vypadat, a nelitovaly jste, že jste chloupky rovnou vytrhaly," radí Havlínová. Pokud se pro tento tvar po zkoušce rozhodnete, věřte, že je jeho údržba náročnější než u aktuálně oblíbeného přírodního, ale upraveného obočí. Je potřeba dobře zvolit tvar, pravidelně vytrhávat chloupky kolem, aby nenarušovaly celistvost a v místech, kde chloupky chybí, je potřeba je dokreslit.

V galerii najdete jak ukázky tenkého, tak i laminovaného, hustého i přírodního obočí. Zároveň přidáváme pár tipů na produkty, které vám pomohou obočí dokreslit ať už se rozhodnete pro jakýkoliv tvar.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články