Kate Middleton na cenách BAFTA: Kontroverzní volbou doplňků uctila královnu, ale i zaskočila fanoušky

Kate Middleton na cenách BAFTA: Kontroverzní volbou doplňků uctila královnu, ale i zaskočila fanoušky
Zdroj: Profimedia
Kate Middleton se o víkendu objevila na nejprestižnější britské filmové události, cenách BAFTA. Pro slavnostní večer zvolila úchvatnou bílou róbu na jedno rameno od svého oblíbeného návrháře Alexandra McQueena, kterou na stejnou událost oblékla už v roce 2019.Největší kontroverzi vyvolaly u fanoušků dlouhé černé rukavice značky Cornelia James za 160 liber (4 300 Kč). Doplněk tohoto typu vynesla Kate vůbec poprvé za 13 let, kdy je pod drobnohledem veřejnosti. Zatímco jedny nadchla, jiní jí tento tah vyčítají. Všeobecná spokojenost naopak panuje s psaníčkem Jimmy Choo, které s rukavicemi barevně ladí.Outfit doplnila výraznými náušnicemi značky Zara za pouhých 18 liber (480 Kč).A zde náušnice v detailu. Za pozornost ale stojí i make-up princezny Kate. Ten je velmi jemný a přirozený, přičemž kontrast k němu tvoří výrazné kouřové líčení očí. Pro manželku prince Williama poněkud netypické.+ 1 fotka+ 2 fotky

Styl britské princezny Kate (41) už mají její příznivci v malíčku, přesto se jí v neděli večer na udílení filmových cen BAFTA podařilo dokonale překvapit. Okouzlující brunetka se na červeném koberci objevila po boku svého chotě, prince Williama (40), v úchvatné bílé róbě návrháře Alexandera McQueena, kterou už jednou při této příležitosti vynesla. Celkové vyznění outfitu ale kompletně předělala. A právě tento počin vzbudil takové emoce.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 20. 02. 2023 10:34

K úchvatným šatům na jedno rameno zvolila Kate v první řadě velmi odvážné až kontroverzní doplňky. Poprvé za 13 let, kdy je pod drobnohledem veřejnosti, se objevila na oficiální akci v dlouhých černých sametových rukavicích od Cornelie James, tedy rukavičkářky, kterou tolik milovala zesnulá královna Alžběta II. a jejíž výrobky poprvé vynesla už roku 1947 na líbánkách s princem Philipem.

To vše Kate korunovala barevně sladěnou minikabelkou Jimmy Choo, výraznými květinovými náušnicemi Zara a zlatými lodičkami Aquazzura.

Princezna z Walesu a hollywoodský glamour

K poněkud nečekanému looku měla Kate podle make-up artistky Laury Kay dobrý důvod. Šlo totiž o její první ceny BAFTA po získání titulu princezny, a jelikož se jednalo o nejpompéznější britskou filmovou událost letošního kalendáře, neváhala do ní vnést nádech hollywoodského glamouru.

"Šlo o první velkou událost, na níž se Kate objevila jako princezna z Walesu, a nutno podotknout, že vypadala daleko víc královsky než dřív," poukázala Kay v rozhovoru pro Daily Mail s tím, že významu události odpovídal i princeznin make-up. Šlo o velmi jemné přirozené líčení, jehož nejvýraznějším prvkem byly kouřové stíny. Právě na oči se její tým vizážistů snažil klást důraz. A povedlo se.

Catherine Zeta-Jones vysekla princezně pochvalu

Outfit princezny z Walesu rozdělil přítomné i televizní diváky na dva tábory. Jedny doslova okouzlil, jako například hollywoodskou star Catherine Zetu-Jones. Rodilá Velšanka a manželka hereckého barda Michaela Douglase okomentovala Katein look na Instagramu prostým slovem "úchvatné", které doplnila emotikonem ve tvaru srdíčka.

Příznivci královské rodiny vyčítají Kate rukavice

Příznivci britské královské rodiny už ale zůstávali ve svých hodnoceních vlažnější. Trnem v oku jim byly hlavně černé rukavice, které působily v kontrastu s něžnou bílou róbou příliš tvrdým dojmem, a pro Kate jsou navíc naprosto netypické. "Od ramen nahoru perfektní. Rukavice? Ne," soudí jeden z fanoušků a další píše: "Podle mě jeden z nejnevydařenějších outfitů Kate, ty rukavice rozhodně NE. Připomíná mi v nich Cruellu de Vil (zlá postava z pohádky 101 dalmatinů - pozn. red.)."

Našli se ale i tací, kteří jsou rádi, že se princezna nebála vystoupit ze svého stínu a porušit svůj osvědčený módní styl. "Jsem na ni hrdý. Líbí se mi, že se těch rukavic nezalekla," píše spokojený příznivec královské rodiny.

Jak to Kate Middleton na cenách BAFTA slušelo, se můžete sami přesvědčit ve fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články