Móda podle ministryně Schillerové: Kytičkový přešlap, vzorované ouvej, ale i dobrá práce s šátky

Móda podle ministryně Schillerové: Kytičkový přešlap, vzorované ouvej, ale i dobrá práce s šátky
Zdroj: Instagram.com/alenaschillerova
Ministryně financí Alena Schillerová je velmi aktivní na sociálních sítích. Touto fotkou chtěla podpořit českou firmu na výrobu klobouků. Musíme říct, že by klobouky paní ministryně mohla zařadit do svého šatníku. V kombinaci s černým sakem a barevnou rouškou jí to velmi sluší. Takhle šla Alena Schillerová na Pražský hrad. Chválíme její volbu návrháře Jakuba Ponera. Modrá barva s jemným zdobením na rukávech a pásku se na tuto akci hodí. Nicméně boty, byť od Manolo Blahnika, v tomto případě působí velmi rušivě. K těmto šatům bychom zvolili spíše lodičky bez zbytečného zdobení. A za tyto šaty to ministryně financí schytala a spolu s kolegyní Marií Benešovou se staly terčem posměchu. A vůbec se nedivíme. Tyto šaty bychom doporučovali vzít spíše na pláž než do poslanecké sněmovny. Symbol Aleny Schillerové - šátek. Ač bychom mohli tvrdit, že šátek přes ramena působí spíše babičkovsky, ministryně ví, jak ho nosit. V kombinaci s černými jednoduchými šaty je barevný šátek správnou volbou na oživení celého outfitu. Správně by politička neměla mít odhalená ramena a ve velkých vedrech může být šátek dobrým kompromisem.+ 12 fotek+ 13 fotek

Žen ve vysoké politice je v Česku stále málo. Pokud se nějaké objeví, svou vizáží často nepřekračují úřednický post. Jedna z ministryň se ovšem nedávno dostala do hledáčku veřejnosti. Tématem minulých dnů byly zejména její vlasy. Ano, řeč je o Aleně Schillerové.

Klára Trousilová
Klára Trousilová 27. 04. 2020 10:00

Je jí vytýkáno, že i přes to, že jsou přes měsíc zavřená kadeřnictví, ona má účes v perfektním stavu. Ponechme ale teď stranou hodnocení stavu vlasů paní ministryně a podívejme se na to, jak se obléká.

Jako politička, která je téměř denně před kamerami, musí dodržovat stanovený dresscode. Oproti pánům mají ženy oblékání těžší, ale zato více kreativnější. Šaty by neměly být moc krátké, ramena nesmí být odhalená a co se týče obuvi, ta by měla být uzavřená. Schillerová je známá tím, že je velkou milovnicí šátků, které se už tak trochu staly jejím symbolem.

I mistr tesař...

I přesto, že Alena Schillerová již dávno překročila padesátku, její šatník by se dal považovat za velmi šmrncovní. Pravdou ovšem je, že za minimálně jeden kousek to paní ministryně v minulosti od veřejnosti schytala a stala se kvůli svým šatům terčem vtipů na sociálních sítích.

Vždy je co zlepšovat

Nikdo není dokonalý, a tak je pár věcí, které by paní ministryně zlepšit mohla. Někdy ubrat na barvách, jindy třeba přidat nějaký ten šperk. Za co bychom ji chtěli pochválit je fakt, že podporuje české firmy a návrháře. Třeba na slavnostní jmenování do funkce na Pražském hradě zvolila šaty od návrháře Jakuba Ponera. Na svých sociálních sítích také ráda podporuje českého výrobce klobouků.

Šatník jako vzor

Sama ministryně přiznala, že je velkou milovnicí bot a ráda se obléká do výraznějších barev. Podle protokolů nejsou žádné extravagance přípustné, ale proč neoživit sněmovnu nějakým tím veselejším kouskem?

Sečteno, podtrženo, když vezmeme v potaz jakou funkci Alena Schillerová zastává a věk, jejímu šatníku se toho zas tak moc vytknout nedá. Pravdou také je, že některé její kolegyně by si z ní klidně mohly vzít příklad.

NA ŠATNÍK ALENY SCHILLEROVÉ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články