Módní trapas horkého léta: Jak na koláče v podpaží a nadměrné pocení

Módní trapas horkého léta: Jak na koláče v podpaží a nadměrné pocení
Zdroj: Freepik.com

Možná, že i vás v létě trápí nevzhledné koláče. Teď nemáme na mysli ty na talíři, ale v podpaží. Naštěstí se najde pár jednoduchých triků, jak se jich zbavit, nebo jejich tvorbu alespoň výrazně zmírnit. Jak na to?

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 01. 07. 2020 11:22

Koláče v podpaží jsou nejen neestetické, ale pro své nositele mohou být i velmi nepříjemné. Často se s nimi pojí pocity hanby nebo stydlivosti. Někteří lidé se kvůli nim dokonce bojí chodit na večírky a do společnosti nebo cvičit. Jak s nimi zatočit jednou pro vždy a nenechat si už zkazit žádnou zábavu?

Volnější oblečení se vzory

Pokud vás často trápí koláče potu v podpaží, je pro vás vhodné volné oblečení. Nejen, že v něm fleky zamaskujete, ale navíc zamezíte jejich tvorbě. Odléhající oděv je totiž prodyšnější, takže zabraňuje větší míře pocení. Navíc je dobré volit spíše trička či topy s drobnějšími barevnými vzory, které tento problém rafinovaně schovají. Nezapomínejte ani na to, že jestli se hodně potíte, je lepší nenosit příliš upnutá světlá trička či halenky z neprodyšných materiálů.

Antiperspirant versus deodorant

Pro ty, kteří se chtějí nejen přestat potit, ale také dobře vonět, je nepostradatelným pomocníkem deodorant. Na rozdíl od antiperspirantu jsou jeho účinky přirozenější a nijak neovlivňují tělesné funkce jako takové. Bývá tak první volbou pro většinu lidí, kteří nemají problém s nadměrným pocením, ale pouze chtějí zabránit zápachu při běžném pocení.

Oproti tomu antiperspirant je určený pro jedince, kteří se potí ve větší míře. Zasahuje prostřednictvím obsahu hliníkových solí do funkce potních kanálků. Při pravidelném použití kanálky zužuje, a zabraňuje tak přílišné tvorbě potu. Většinou se ale nehodí pro citlivou kůži. Je proto třeba ho nanášet pouze na čistou a suchou pokožku.

Když nic nezabírá, vyzkoušejte tělový pudr

Tělový pudr je vhodnou volbou pro všechny, kterým nepomáhá klasický antiperspirant. Dodá vám pocit sucha a svěžesti po celý den. Navíc většina tělových pudrů mívá i další prospěšné účinky pro pokožku. Například vám díky svým absorpčním vlastnostem pomohou předcházet vzniku různých kožních onemocnění, jakými jsou třeba nepříjemné mykózy. Výhodou je i snadné použití, díky kterému je tělový pudr ideální pro každodenní péči. Vybrat si můžete z mnoha příjemných vůní.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články