Trendy sandály pro léto 2022: Nebojte se barev, kovových ozdob ani velmi aktuálního klínku

Trendy sandály pro léto 2022: Nebojte se barev, kovových ozdob ani velmi aktuálního klínku
Zdroj: Se souhlasem Erika FASHION/Koláž Lifee.cz
Fialové semišové sandály na klínku. EKSBUT, 2043 KčBéžové sandály na klínku. GINO ROSSI, 2299 KčRůžové sandály s plochou podrážkou. JENNY FAIRY, 549 KčBéžové koženkové gladiátorky. Erika FASHION, 690 Kč+ 9 fotek+ 10 fotek

Teplé dny jsou konečně tady, a tak nastal nejvyšší čas vyměnit uzavřenou jarní obuv za vzdušné letní sandály. Jaké si pořídit a které budou během léta 2022 skutečně trendy?

Dana Klementová
Dana Klementová 13. 05. 2022 08:00

Sandály krom toho, že skvěle vypadají, mají také tu výhodu, že je můžete vzít prakticky kamkoliv a sluší každé ženě. Pouze je třeba zvolit vhodný typ.

Letní sandály do práce i na dovolenou

Za nejelegantnější platí sandály na vyšším podpatku, které můžete obout do práce i pro zvláštní příležitost. Pokud nejsou vysoké podpatky nic pro vás, vsaďte na sandály na nižším podpatku či klínku. Ty budou obzvláště slušet ženám se silnějšími lýtky, neboť dokáží opticky prodloužit nohy, přičemž jsou pohodlnější než sandálky na vysokém podpatku. 

Pokud hledáte zlatou střední cestu mezi vysokým podpatkem a rovnou podrážkou, ideální pro vás budou sandály na platformě. Ty se na trhu objevily teprve před pár lety, ale rovněž jsou velmi oblíbené. 

Jestli navíc máte možnost, zainvestujte do sandálů z pravé kůže. Nejenže vám déle vydrží, ale budete se v nich cítit komfortněji. 

Trendy sandály na léto 2022

Co se týče designu, fantazii se letos meze nekladou. Nosit se budou klasické černé, hnědé či šedé sandály, ale i ty ve výraznějších barvách či s kovovými ozdobami. Velkým hitem jsou již několik let také takzvané gladiátorky, které působí skutečně stylově

Jestliže hledáte inspiraci na letní sandály, můžete si prohlédnout naši fotogalerii. Tam si ty pravé pro letošní léto zaručeně vybere každá žena.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články