Nejlepší účesy pro ženy nad padesát let: Vhodný střih opticky zbaví vrásek, barva vyhladí pleť

Nejlepší účesy pro ženy nad padesát let: Vhodný střih opticky zbaví vrásek, barva vyhladí pleť
Zdroj: showpix
Jennifer Aniston je svými dokonalými vlasy vyhlášená. Tato nestárnoucí hvězda je vzorem pro mnoha žen všech věkových kategorií.  Anglická herečka Judi Dench je příkladem, kdy vás můžou vlasy omladit. A to díky krátkému mladistvému sestřihu a světlé barvě vlasů. Tipovali byste jí 85 let?Pokud nechcete úplně krátké vlasy, nechte se inspirovat herečkou Helen Mirren. Takzvaný "bob" působí elegantně a určitě s ním nebudete mít moc práce. Jestli jste fanynkou dlouhých vlasů, ale myslíte si, že k vašemu věku nejdou, tak si vezměte příklad třeba z Nicole Kidman. + 3 fotky+ 4 fotky

Padesátka bývá pro mnoho žen stresujícím milníkem života. Ale není třeba zoufat, i v tomto věku můžete být trendy a šik. Rozhodně hoďte za hlavu tvrzení, že byste se měla držet zkrátka a začněte vhodným vlasovým sestřihem, který vám dodá šmrnc. Vzorem pro výběr správného účesu může být třeba Nicole Kidman.

Klára Trousilová
Klára Trousilová 22. 05. 2020 14:00

Teze, že v tomto věku byste měla nosit pouze jeden typ účesu je mylná. Cítíte se dobře v dlouhých vlasech? Tak je nechte dlouhé. Dáváte raději přednost těm krátkým? Není problém. Variant a možností jaký účes či barvu zvolit je nepřeberné množství. Buďte kreativní. Rozhodně doporučujeme svěřit vlasy do péče odborníka. Domácí barvení a stříhání nemusí dopadnout dobře a to bez ohledu na váš věk.

Barvy a masky

Je přirozené, že s přibývajícím věkem naše tvář stárne, tvoří se vrásky a vlasy šednou. S dobře zvoleným střihem odvedete pozornost právě od vrásek a šediny zvládne správně zvolená barva, což je polovina úspěchu. Může vám totiž vyhladit a rozjasnit pleť. V případě výběru nevhodného odstínu se velmi lehce stane, že vám bude na věku spíš přidávat než ubírat. Jestliže si budete vlasy pravidelně barvit, nezapomeňte na jejich výživu. A to formou aplikace podomácku vyrobených masek. Pokud máte ráda své přirozené vlasy a nechcete si je barvit, nevadí. I šedé vlasy mohou mít své kouzlo, ovšem opět s vhodným střihem.

Střihy a účesy

Neexistuje žádné pravidlo, které by říkalo, že ženy po padesátce musí mít krátký střih. Je pravdou, že kratší vlasy vás omladí, ale důležité je, abyste se v daném účesu cítila dobře a sebevědomě. Máte-li dlouhé vlasy, které jsou zdravé, byla by škoda je ostříhat. Nebojte se ale změň a zkoušejte nové účesy. A univerzální pravidlo pro účes, který vás omladí? Lehce netradiční, vyhněte se vintage a nadčasovým střihům. K těm ale přistupujte s opatrností. Chcete-li experimentovat, určitě se poraďte s odborníkem.

Správně zvolený střih vám nebude přidávat na věku a měl by vám perfektně sednout. Taktéž záleží na tvaru obličeje a odstínu pleti. Kratší vlasy vás omladí a nemusíte jim věnovat tolik péče. Vlasy střední délky zvýrazní vaše obličejové rysy. Ofina může být dobrý trik, jak opticky odvést pozornost od vrásek či nedokonalostí na pleti.

HLEDÁTE INSPIRACI K NOVÉMU ÚČESU? PODÍVEJTE SE DO GALERIE, JAKÉ STŘIHY SLUŠÍ CELEBRITÁM:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články