Jak se opticky zeštíhlit? Kalhoty do pasu vytvoří siluetu přesýpacích hodin a boty do špičky protáhnou nohy

Móda, která zeštíhluje.
Zdroj: oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Džíny mom slim. Mohito, 899 KčSukně s květinovým vzorem ve 3D vzhledu. Alba Moda, 2 999 KčMidi šaty s dlouhým rukávem a páskem. ZOOT.lab, 899 KčKotníkové boty na podpatku Rylko, 1 789 Kč+ 10 fotek+ 11 fotek

Nikdo z nás není bez chybičky, a tak často přemýšlíme, jak některou z nich trochu schovat. I když se snažíme dodržovat moderní diety a cvičební plány, které nám pomáhají shodit přebytečná kila, mnozí z nás nemají čas ani vůli dostát svým cílům. Jaké oblečení zvolit, abychom vypadali štíhlejší?

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 14. 01. 2023 18:00

Důležité je mít se rád a dopřát tělu to pravé, aby vypadalo co nejlépe a my se cítili spokojení v tom, co nosíme. Ať už jste smyslná žena větší velikosti, nebo si připadáte trochu nafouklá a oteklá, jistě se vám bude hodit pár tipů, jak své tvary vylepšit. Vyzdvihněte své nejatraktivnější rysy a sklízejte chválu, jak vám to sluší.

Barvy a proužky dělají divy

Pokud chcete opticky zmenšit některou část těla, volte v této oblasti tmavší odstíny, nebo minimálně výraznější barvu než jinde. Skvělou službu vám prokáží i pruhyMají tendenci zeštíhlovat, takže pokud se snažíte přijít na to, jak se oblékat, abyste vypadali tenčí, zvolte menší svislé pruhy v tmavých barvách. Dejte si ovšem pozor na oblékání do stejného vzoru od hlavy k patě. Dobře může vypadat například černý top zastrčený do pruhovaných kalhot. Ty vám opticky prodlouží nohy a okamžitě budete vypadat štíhlejší.

Definujte pas a oblékejte správnou velikost

Definovaný pas pomáhá vytvořit iluzi, že máte postavu přesýpacích hodin s křivkami na těch správných místech. Dobrou volbou mohou být kalhoty s vysokým pasem, kolová sukně nebo šaty s úzkým páskem. Rozhodně ale nenoste menší velikost než tu, která vám opravdu sedí. Menší oblečení se vám bude zařezávat, obtahovat každou nedokonalost a přitahovat pozornost na nesprávná místa. Ve snaze vypadat na sílu štíhlejší docílíte spíš pravého opaku.

Své může udělat i volnější střih halenky nebo svetru. V chladném období se toho dá dobře využít, protože vám oblečení ubere pár kil a zároveň budete hezky v teple. Dlouhé svrchní oděvy zkombinujte s úzkými džínami a špičatými podpatky nebo kozačkami. Kabát si nechte otevřený. Pokud je vám opravdu zima, nebojte se stáhnout ho v pase pro lichotivější vzhled.

Noste boty do špičky a podpatky

Pokud jste fanynkami úzkých džínů, ale cítíte se nekomfortně kvůli šířce stehen či lýtek, pokuste se vyhnout plochým botám a žabkám. Mohou působit roztomile, ale ve skutečnosti v nich vaše nohy budou opticky podsaditější a kratší. Končetiny naopak můžete prodloužit kalhotami po kotníky (nebo o něco delšími), které zkombinujete se špičatými podpatky ideálně v černé barvě. Takové boty mají tendenci vytvořit iluzi, že jsou nohy delší než ve skutečnosti.

Investujte do tvarovacího prádla

Pro štíhlejší vzhled můžete zkusit zapojit i tvarovací spodní prádlo. Přestože si ho často ženy šetří pouze na speciální příležitosti, není důvod ho nenosit na denní bázi. Stahovací prádlo dokáže podpořit ženské tvary, jako jsou boky a pas. Zároveň umí skrýt vybouleniny a celulitidu, takže vytváří celkově štíhlejší vzhled.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články