Redakce Lifee testovala nový IPL epilátor na domácí odstranění chloupků: Už po dvou aplikacích jsme viděly změny

Redakce Lifee testovala nový IPL epilátor na domácí odstranění chloupků: Už po dvou aplikacích jsme viděly změny
Zdroj: Redakce
Tvar epilátoru Belle IPL E5 skvěle sedí do ruky a velice jednoduše se ovládá.Součástí je i praktický podstavec, který vám pomůže zamezit nehodám s nešikovným odložením. Belle IPL E5 má dotykový displej a jedno tlačítko, kterým buď zapnete automatické záblesky, nebo pro každý jeden stisknete. Za redakci Lifee.cz otestovala IPL epilátor TrueLife Belle IPL E5 Kristina. + 4 fotky+ 5 fotek

Do redakce se nám dostal k testování epilátor TrueLife Belle IPL E5 a my jsme ho podrobily důkladnému zkoumání. V oficiálních materiálech uvádí, že hladší pokožku získáte již po 4 týdnech. My jsme změny viděly už po dvou.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 26. 07. 2022 11:40

V minulosti jsem už zkoušela IPL epilátor jiné značky, takže jsem věděla, do čeho jdu. TrueLife mě ovšem oslovil i svým designem a praktickým úchopem, který byl u jiného výrobce nepraktický. Testování jsem prováděla na nohou, respektive lýtkách.

Jednoduché ovládání

TrueLife má dotykový displej, na kterém se skvěle ovládá intenzita záblesků, které pomáhají přerušit cyklus dorůstání chloupků. Osobně mám chloupky tmavé, tužší a na nohou, na kterých jsem produkt testovala, jich mám dost.

Belle IPL E5 jsem používala 5 týdnů a musím říct, že toto léto po žiletce sáhnu maximálně jednou do týdne, protože chloupky téměř nerostou, jsou mnohem slabší a tím pádem si jich ani tolik nevšimnu.

Podle návodu je potřeba používat epilátor jednou týdně na oholenou pokožku. Co se týče nohou, nějakou chvilku vám to zabere, vzhledem k tomu, že okénko se záblesky je maličké. Výhodou je automatický režim, který se skvěle hodí na větší plochy. Přidržíte jediné mechanické tlačítko přístroje tři vteřiny a nastartuje se režim, při kterém pouze posouváte hlavici na noze po každém výboji a nemusíte mačkat každý zvlášť.

Nastavení intenzity podle barvy pokožky a chloupků

Intenzitu pulzního světla si nastavíte jednoduše podle toho, jaký výboj vám na zkušebním kousku pokožky je ještě v rámci možností příjemný. Nemělo by vás to totiž bolet, maximálně ucítíte lechtivé štípnutí. Vysokou intenzitu poznáte hned, protože vás výboj zabolí. Já mám velice bledou pokožku (neopaluji se) a tmavé chloupky, takže jsem byla nastavena na druhý stupeň.

První výsledky už po pár aplikacích

Výsledky jsem u sebe viděla už po dvou aplikacích, kdy se mi najednou někde už chloupky neobjevily a nyní, po pěti aplikacích, mám nohy téměř hladké. Dle pokynu výrobce je potřeba dodržet 12týdenní režim, tedy 12x hlavici přikládat na stejné místo, a to vždy s týdenním odstupem. Samozřejmě je tento čas individuální právě podle barvy pokožky a chloupku samotného, ale když najdete čas i po 12 týdnech, můžete si zajistit, že se chlupy na epilované oblasti nevrátí.

K tomu se také chystám, možnost nemuset si holit nohy vůbec, zní jako pohádka. Jak funguje epilátor na dalších místech těla jsem zatím nevyzkoušela, ale postupně se přesunu na podpaží a třísla. Jak jsem se dočetla, některá místa si žádají více opakování a jiná vám dopřejí výsledky rychleji. U tohoto typu epilace se nedá říct všeobecně, jak to bude fungovat zrovna vám, ale tmavší chloupky jednoznačně odchází lépe než světlejší. 

Bezbolestné používání

Co se týče samotného prožitku při epilaci, musím říct, že je to opravdu téměř bezbolestné, ač mám velice citlivou pokožku. Největší zásluhu na tom má také technologie SensCool®, která po každém záblesku epilátoru pokožku ihned ochladí.

V balení epilátoru najdete také další dvě výměnné lampy na pomoc s akné a omlazení pokožky. Nástavce jednoduše vyměníte v přední části epilátoru a můžete začít s vylepšováním vaší pleti.

Plusy a mínusy TrueLife Belle IPL E5

+ automatický program na rychlejší aplikaci při větší ploše (nohy, ruce)

+ bezbolestná aplikace díky 5 stupňům výbojů a také ochlazovací technologii SensCool

+ ergonomický tvar, se kterým se příjemně a velice prakticky manipuluje

+ podstavec zabraňující poškození přístroje

+ hlavice na péče pro aknózní pleť

+ hlavice pro omlazení pleti

+ brýle s UV ochranou jsou součástí balení

+ nemusí se nabíjet, přístroj zapojíte skrze stojánek a můžete ihned používat

+ u tmavších chloupků rychle viditelné výsledky

+ senzor hlídající teplotu, při přehřátí se přístroj automaticky vypne

– přístroj je maličko hlasitější

 Epilátor TrueLife BELLE IPL E5 zakoupíte od 7 490 Kč na eshop.truelife.eu

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články