Šněrování jako módní úlet i praktická vychytávka: Hvězdy někdy ukazují příliš, vy budete trendy v šatech, tričku i šortkách

Šněrování jako módní úlet i praktická vychytávka: Hvězdy někdy ukazují příliš, vy budete trendy v šatech, tričku i šortkách
Zdroj: Profimedia, oficiální materiály prodejců/ koláž: Lifee
Tanečnice a zpěvačka Ashley Roberts vsadila na šněrovačku na předním díle denimových šatů. Vyvedená kombinace.A povedl se i výběr doplňků. Postarala se o to kabelka v tělové barvě od momentálně velmi módní značky Jacquemus a lodičky ve velmi podobném nude odstínu.Další zpěvačka ze severoamerického kontinentu, kanaďanka Avril Lavigne zakompoovala korzetový top do džínového kompletu s průstřihy.Modelka Kara del Toro průstřihy se šněrováním rozhodně nešetří. + 26 fotek+ 27 fotek

Mikro trend s maximálními účinky, to je znovuobjevené šněrování. Nejen nápadná obliba u známých tváří singnalizuje návrat tohoto hitu z oblíbených prvků z 80. let a také z přelomu tisíciletí mezi nejnovější trendové detaily. A co nosí hvězdy, brzy zaplaví také ulice.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 25. 07. 2023 09:00

Normální umístění na svršku bot není jediným otevřeným prostorem pro tento zašmodrchaný detail. Sešněrovat můžete  vpodstatě jakýkoliv módní kousek. Dodáte mu tak především aktuální prvek, který svým vlivem evokuje tolik opěvované doby nedávno minulé. Letní teploty jsou šněrovacím prvkům bez dalších příkras navíc štědře nakloněny. Kde a na kom se tedy šněrovací lišty v nejnovější podobě usadily?

Najdete je suplovat zapínání na kalhotách, stejně dovedně ale pouze zdobí, třeba rozšířené nohavice. Nahradit zapínání mohou také v podobě šněrovacího prvku v dekoltu topu či halenky, nevyhýbají se ani šatům. Ty v bodycon siluetě navíc získávají se šněrovacím prvkem také další sexy prvek, který odhalí o kousíček kůže více, a to se letos hodí. 

Ashley Roberts a Avril Lavigne milují šněrování

Za vše mluví povedené džínové šaty zpěvačky a tanečnice Ashley Roberts (41), které oživilo klasicky umístěné šněrování na předním díle. Pro tuto střihovou siluetu poměrně neobvyklá kombinace materiálu i zdobných prvků tady funguje přímo magicky. Šaty z nenápadného temného denimu se vzdušnou sukýnkou šněrovací prvek rozsvítil a dodal jim ještě rafinovanější, korzetový charakter.

Po takřka klasickém využití šněrování ve formě korzetu sáhla také zpěvačka Avril Lavigne (38), když svůj  extravagantní model sestávající z průstřihy definované zkrácené bundičky z bílého denimu a stejně vybarvených širokých džín vyzbrojila šněrovacím prvkem právě ve formě nápadného kontrastního korzetového topu. A šněrování na mnoha pozicích zdobí i některé z jejích pódiových outfitů. Na Instagramu se pochlubila černo-růžovou variací na kovbojské prvky, kterou předvedla v červnu na festivalu v Nashvillu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Avril Lavigne (@avrillavigne)

Dlouhá cesta tkaniček z historie až do současnosti

Právě korzety stojí v prvopočátcích šněrovacích prvků. Stahovací tkaničky k nim neodmyslitelně patří už po mnoho let či století, jejich funkce ale byla původně především ryze praktická. O zdobnost pak musel zavazovací detail usilovat ještě několik dalších módních údobí, aby zakotvil takřka na všech typech oblečení. Překážkou mu není ani přísné genderové rozdělení. Vzpomeňte na “květinové děti”, hnutí hippies totiž šněrovací prvky protežovalo poměrně masivně, nehledě na pohlaví jejich nositelů. Dnes sice do pánských šatníků tento prvek zavítá spíše sporadicky, mužům jej ale rozhodně nelze odpírat. 

Decentní i odvážné, zapůsobit umí všechny varianty

Podle nových módních pravidel bychom jej ale přecejen pro tuto sezonu měli přenechat především jako prvek rozvíjející ženské módní kreace. Vsaďte tedy na další trendy letní detail a rozšiřte pole působnosti svých modelů o další hravý level. S takovým detailem tak z jednoduchého tílka, sukně či kalhot vznikne ideální party kousek na festival či večírek pod širým nebem, a ty se jistě ještě pár týdnů budou hodit.

Bojíte se, že odhalíte už příliš? Žádný strach, vždy můžete tkaničky utáhnout tak, aby šněrování odhalilo přesně tolik kůže, na kolik si aktuálně troufáte.

To americká modelka Kara del Toro odhalování holduje s nadšením a na šňůrkové modely si doslova potrpí. Sestavu řídce umístěných tkaniček rafinovaně držících na těle nezbytné kusy látky kryjící potřebné partie předvedla na otevření butiku Revolve Social Club v roce 2022. Na premiéru filmu The Mother s Jennifer Lopez v hlavní roli letos v květnu ale dle čerstvých trendů dorazila sešněrovaná doslova ze všech stran. Její propracovaný model s průstřihy vyzbrojenými šněrováním na mnoha místech může být inspirací, kde všude takové prvky zapojit. A není nezbytné, aby se - tak jako u Kary, vyskytovaly na jednom modelu současně.

V galerii najdete vedle zmíněných milovnic šněrování také přehlídku trendy kousků se šněrováním, které mohou ještě rozšířit vaši sbírku letní trendy garderoby.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články