Šediny jsou cool! Stříbrovláska Pavla Doupalová je podporuje na sociálních sítích a sklízí obdiv

Šediny jsou cool! Stříbrovláska Pavla Doupalová je podporuje na sociálních sítích a sklízí obdiv
Zdroj: Se souhlasem Pavly Doupalové
Pavla Doupalová je zakladatelkou facebookové skupiny Stříbrovlásky, kde se ženy s odrostlými šedinami sdružují.Pavle je 38 let a když se přestala barvit, rodina jí to nejprve rozmlouvala.Šediny Pavla Doupalová zaznamenala už ve dvaceti letech, tenkrát je ještě zakrývala černou barvou.Pavla Doupalová se za svůj přirozený vzhled nestydí a vlasy jsou podle ní mnohem zdravější.+ 6 fotek+ 7 fotek

Pavle Doupalové je teprve 38 let, přesto má už z padesáti procent šedivé vlasy. Před pěti lety se připojila k sílícímu světovému fenoménu, který hlásají také mnohé celebrity v čele s Gwyneth Paltrow, Helen Mirren nebo českou topmodelkou Pavlínou Pořízkovou. Pavla si říká stříbrovláska a je zakladatelkou stejnojmenné skupiny na Facebooku, která má k dnešnímu dni 4468 členů.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 06. 02. 2022 11:00

Pavla má od přírody kudrnaté vlasy, které si dlouhé roky barvila na černo. „Neustálé dobarvování už mě obtěžovalo. Časem také moje vlasy začaly připomínat chemlon, byly nekvalitní a hodně mi padaly. Proto jsem se rozhodla přestat barvit," popisuje primární důvod, který ji přivedl mezi ženy se stříbrem ve vlasech.

A skutečně došlo ke zlepšení jejich kvality„Je pravda, že teď mám vlasy mnohem sušší. Ale to jde ruku v ruce s tím, že je mám kudrnaté. Naučila jsem se s nimi pracovat metodou curly girl, která je dostatečně hydratuje," dodává Pavla.

Říkali, že jsem na šediny mladá, vzpomíná Pavla

Vzpomíná, že když se k tomuto kroku před lety odhodlala, velkého zastání se jí nedostalo, a to ani u těch nejbližších. Říkali, že jsem příliš mladá na to, abych byla šedivá. Proto jsem zoufale hledala nějakou komunitu lidí, kteří na tom budou stejně jako já," popisuje Pavla své pocity. Inspirací a motivací se jí nakonec stala americká facebooková skupina Going Gray Gracefully, která jí psychicky pomáhala a udržovala v ní pocit, že se rozhodla správně a není v tom sama.

První šediny se u Pavly objevily už ve dvaceti

V roce 2017 Pavla založila její českou obdobu, kterou nazvala Stříbrovlásky (STŘÍBROVLÁSKY/ŠEDOVLÁSKY/GROMBRE/přírodní šedivé vlasy). „Dlouho ležela ladem a nic moc se v ní nedělo. Zlom nastal, když jsem se přidala do skupiny Kudrnaté vlasy. Holky tam viděly, že mám vlasy odrostlé a šedivé, líbilo se jim to, některé do toho šly také. Proto jsem je nasměrovala do té mé skupinky a členky najednou začaly přibývat," říká Pavla.

Ona sama zaznamenala první šediny už ve dvaceti letech a díky skupině ví, že je to naprosto normální. Jsou tam ale také starší ženy, které se barvily celý život. Teď nalezly sílu splnit si své dlouholeté přání a osvobodit stříbro," tvrdí.

Teď už mi lidé říkají, že to ke mně patří, tvrdí Pavla

Pavla říká, že nejtěžší období přichází hned na začátku, kdy barva nepěkně odrůstá. Teď, když je její přirozená barva kompletní, žádnou nevyžádanou pozornost od okolí nepociťujeKdyž jsem nastoupila po mateřské do práce, tak se mé barvě vlasů nikdo nedivil. Vnímali to tak, že to ke mně patří," vzpomíná Pavla.

„Dnes už to není nic neobvyklého. Bydlím na Praze 7 a přijde mi, že to tady má skoro každá žena. Ale možná si toho jen víc všímám a jsem na šediny citlivější," směje se závěrem sympatická stříbrovláska.

Pavla díky své skupině rozšiřuje řady žen, které se nestydí za přirozenou barvu vlasů. Také mezi českými celebritami najdeme několik osobností, které vybočují. Šedinám nechávají volný průchod například topmodelka Pavlína Pořízková, herečka Sandra Pogodová, dokumentaristka Helena Třeštíková nebo Olga Menzelová.

Na fotografie stříbrovlásky Pavly a známých tváří se podívejte v naší fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články