Krásné hvězdy, kterým sluší přirozené šediny: Prozradily, jak o ně pečují

Krásné hvězdy, kterým sluší přirozené šediny: Prozradily, jak o ně pečují
Zdroj: Showpix.cz

První šedý vlas vyděsí asi každou ženu. Za šediny se ale určitě nemusíte stydět nebo je skrývat. Slavné hvězdy dobře vědí, že skvěle vypadat není ani tak otázkou věku nebo barvy vlasů, ale sebevědomí a vyrovnanosti samé se sebou, a proto ze svých šedin udělaly přednost.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 09. 12. 2020 09:00

Ze šedin se v posledních několika letech dokonce stal módní trend. Mladé ženy, které mají ještě stále svoje přirozené tmavé vlasy, překvapují platinovým přelivem. Tomuto trendu propadla například i Lady Gaga, Salma Hayek nebo Kim Kardashian. Krásné šedé vlasy od přírody ale potřebují jinou péči než barvené.

Přiznejte šedou jako Tereza Hofová

Přirozené šediny nemusí být jen výsadou starších dam, ale zdobí hlavy i mnohem mladších žen. Například herečka Tereza Hofová (41) šedé vlasy nosí už od svých osmatřiceti let a na půvabu jí neubírají.

Kadeřníci radí první šedé vlasy rozhodně nevytrhávat, naruší se tím vlasový kořínek a vlas stejně vyroste znovu, jenže tenčí a slabší než ten předchozí.

Lucie Trmíková se v šedé cítí přirozeně

Vlasy si před časem přestala barvit také další česká herečka, a to Lucie Trmíková (51). V rozhovoru pro týdeník Vlasta přiznala: „Přestala jsme se barvit, protože mě to strašně otravovalo. Vlasy mi rostou rychle, takže byly odrosty za chvilku vidět, a tudíž bylo vidět i to, že si je barvím, což jsem samozřejmě nechtěla – to je ta praktická stránka. Ale druhým, důležitějším důvodem bylo, že jsem se s obarvenými vlasy cítila hodně nepřirozeně, připadalo mi, že se každým dalším kadeřnickým počinem oddaluju od toho, kdo doopravdy jsem, sama už to vlastně ani nevím, matu tělem, prostě to nejsem já.“

Ale dokonce i přirozeně šedé vlasy se dají nenápadně tónovat, čímž sjednotíte a oživíte jejich vzhled. Stříbrný přeliv dodá vlasům krásný lesk, je také možné probarvit je lehkým platinovým melírem, jenž podpoří přirozený odstín a dodá účesu rozměr.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Diane Keaton (@diane_keaton)

Pečujte o dlouhé vlasy jako Diane Keaton

Dlouhodobě svoji „barvu“ přiznává světová superstar Diane Keaton (74). Libuje si v účesech z dlouhých vlasů a pravidelně ji vídáme s krásným rovným mikádem.

U delších vlasů ale občas může být problém se žloutnutím šedé barvy. To odstraníte velice snadno pomocí fialového šamponu, který žlutou potlačí a dodá jí krásný stříbřitý nádech.

Krátký účes Jamie Lee Curtis

Zajímavou tvář americké herečky Jamie Lee Curtis (62) také rámuje nakrátko střižený účes stříbrných vlasů. Podle jejích slov si první šedý vlas objevila už ve třiceti letech, ale trvalo jí dalších deset roků, než se s přibývajícími šedinami vyrovnala. Dnes si ji bez platinové barvy nedokážeme představit.

Nejenom Jamie, ale i další dámy dobře vědí, že šedé vlasy jsou mnohem víc náchylnější k mechanickému poškození. Je tedy potřeba o ně mnohem víc pečovat. Například po umytí nanést zpevňující sérum a nevysoušet proudem horkého vzduchu, nepoužívat žehličku ani kulmu.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články