Vše o šatech ze StarDance 2021: Kdo je dává dohromady, co musejí splňovat a co představují tajemné fragmenty?

Vše o šatech ze StarDance 2021: Kdo je dává dohromady, co musejí splňovat a co představují tajemné fragmenty?
Zdroj: Se souhlasem České televize
Ve znělce na téma čas mají tanečníci šaty zdobené fragmenty připomínajícími hodinová kolečka.Kostýmy musejí být nejen krásné, ale také funkční, aby v nich tanečníci mohli dělat "psí kusy".Jednotlivé páry se na tvorbě svých šatů aktivně podílejí.Šaty odpovídají nejen danému tanečnímu stylu (standard, latina), ale často i choreografii jednotlivých vystoupení.+ 1 fotka+ 2 fotky

V sobotu odstartovala nová řada taneční soutěže StarDance. Zatímco soutěžící pilně drilují kroky, aby na parketu neudělali chybu, jedno mají jisté. Při svých vystoupeních se mohou plně spolehnout na perfektní kostýmy. Jak vznikají sexy taneční šaty a jaké vlastnosti musejí splňovat, prozradila jejich návrhářka Tatiana Kovaříková.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 19. 10. 2021 09:00

Přední česká kostýmní výtvarnice navrhuje šaty pro účastníky StarDance již druhým rokem. Stejně jako v předchozím ročníku i letos má plné ruce práce. Obléknout musí v prvním a druhém týdnu deset párů. Postupem času sice tanečníků ubývá, zato na parketu předvádějí dva tance za večer. A přirozeně při každém obléknou jiné šaty.

Šaty musejí být krásné i funkční

"Kostým musí být elegantní, krásný na pohled a samozřejmě funkční. Musí odpovídat stylu tance. Tomu dopomáhají elastické materiály a hlavně výrazné zdobení, k čemuž budu používat kameny od firmy Preciosa," vysvětluje Kovaříková.

Na tvorbě kostýmů se výrazně podílejí i samotné taneční páry. "Mají vymyšlenou choreografii a já se snažím jim pomoci kostýmem. A je na každém z nich, jak mě nechají tvořit. Většinou je to vzájemná symbióza. Někdy kostým odpovídá jejich choreografickému záměru, jindy je to ´pouze´ standard nebo latina," ozřejmuje návrhářka, která se při tvorbě kostýmů kromě hudby a choreografie řídí i naturelem tanečnice.

Fragmenty připomínající hodinová kolečka

Samostatnou položku tvoří kostýmy pro úvodní znělku jedenácté řady StarDance, jejímž tématem je čas. "Tanečníci se v ní prolínají časem, takže na sobě mají drobné fragmenty připomínající hodinová kolečka. Dámy pak nadčasové šaty zdobené zlatou a šperky z hodinových koleček," prozradila Kovaříková s tím, že návrhy šatů kreslí v rámci úspory času na tabletu.

Výsledky její práce můžete sledovat každou sobotu od 20.10 na ČT1.

Zdroj informací:

Česká televize

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články