Trendy účes roku 2023: Střih do písmene U. Je takřka bezúdržbový a oblíbila si ho Kate Middleton i Ana de Armas

Trendy účes roku 2023: Střih do písmene U. Je takřka bezúdržbový a oblíbila si ho Kate Middleton i Ana de Armas
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Amanda Seyfried nosila účes do tvaru písmene U velice dlouho, její už tak bohatým vlasům dodával na živosti. Jennifer Lopez účesy často střídá a nosí příčesky, ale velmi často u ní vidíte sestříhaný styl do písmene U. Ana de Armas a její sestříhané vlasy do tvaru písmene U. Beyoncé ukazuje, jak vypadá střih do písmene U na kudrnatých vlasech. + 4 fotky+ 5 fotek

Dosáhnout bohatého účesu je cíl téměř každé ženy a k tomu je střih do tvaru písmene U jako dělaný. Ač nejde o novinku v kadeřnickém světě, tento střih zažívá znovuzrození a propadly už mu i hvězdy včetně Jennifer Lopez i Any de Armas. Nechte se inspirovat i vy.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 27. 07. 2023 12:00

Trendy účesem je hlavně ten, který vám bude slušet a dodá vám sebevědomí. Pokud ale rády experimentujete, máme pro vás tip na střih vlasů do písmene U. Ten sice není žádnou novinkou, jak potvrzují kadeřníci po celém světě, ale na TikToku, kde se trendy šíří jako lavina, je aktuálně jedním z nejžádanějších. Dámy oceňují odlehčení u těžkých dlouhých vlasů a hlavně instatní objem, který se střihem přichází.

Co je to střih do písmene U?

Asi vás to nepřekvapí, ale samotný název napovídá, jak vlasy s tímto střihem vypadají. Pokud se bavíme o dlouhých vlasech, kde je tvar mnohem patrnější, obzvlášť když jsou rozpuštěné, na zádech tvoří dokonalé písmeno U. Po stranách jsou vlasy kratší a ve středu nejdelší.

„Viděli jsme to už u střihu wolf cut či záclonkových ofin, trendy na TikToku nám umožňují podívat se na starší styl novýma očima,“ říká ke střihu do písmene U pro Refinery 29 kadeřník Stephen Buller a dodává: „Střih do tvaru písmene U je velmi podobný klasickému a oblíbenému účesu ve tvaru V, protože oba zahrnují zadní a střední část vlasů delší než po stranách.“

Tvar střihu do písmene U ubírá těžkým vlasům na váze, takže jsou vzdušnější a u jemných vlasů dodává strukturu. Velmi podobný je také střih do písmene V, který má ovšem ostřejší okraje, přičemž, jak už naznačují samotná písmena, U zůstává u zakulacených konců, které netrčí tolik jako při V. Zaoblený tvar bude vypadat skvěle i na vlnitých vlasech, kdežto ostřejší střih do V vynikne spíše na rovných vlasech.

„Střih do tvaru písmene U je všestranný. Můžete si pohrát s délkou a přizpůsobit požadované množství vrstvení, které jde spojit právě až se záclonkovou ofinou. Umožňuje lidem s jemnějšími vlasy zachovat objem,“ říká v Stephen Buller v rozhovoru. 

Jak na styling střihu do písmene U?

Máte pocit, že je střih do písmene U pro vás? Pak u kadeřníka nezapomeňte zmínit, že byste rádi zachovali délku vašich vlasů, ale zároveň přidali rámování obličeje a dodali vlasům objem. Při hustých vlasech také uleví jejich váze. Případně můžete ukázat fotku níže.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jenny Cho (@jennychohair)

Co je na tomto střihu skvělého, vyjma evidentního objemu, je velmi jednoduchá péče. Střih do písmene U a jeho zakulacené konce budou povětšinou vypadat skvěle, i když je nebudete nijak upravovat. Budou pěkně strukturované a objemné, čemuž samotný střih napomáhá. Střih není nutné tak často upravovat, jako například u krátkých účesů.

Vlasy můžete upravit do hladkého účesu, ale slušet bude střih i kudrnatým vlasům, sami se můžete přesvědčit v galerii, kde najdete známé hvězdy, které si tento střih v minulosti oblíbily. Taková Amanda Seyfried byla dlouhou dobu jeho typickou představitelkou.

Zdroje informací:

Refinery29.com, Byrdie.com

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články