Eva Podzimková o účesu “na vrabčáka”: Nemít na hlavě deku je osvěžující, ale údržba zabere víc času

Eva Podzimková o účesu “na vrabčáka”: Nemít na hlavě deku je osvěžující, ale údržba zabere víc času
Zdroj: Herminapress
Herečka Eva Podzimková hovořila s Lifee.cz přímo během příprav na jeden z karlovarských večírků.V líčení vyznává herečka spíše přirozený look.Eva nicméně tvrdí, že pro karlovarský festival se hodí i výstřednější líčení. Ani toho se nebojí.Takhle to Evě slušelo, když salon opouštěla.+ 8 fotek+ 9 fotek

Herečka Eva Podzimková (33), dříve Josefíková, před nedávnem překvapila razantní změnou účesu takzvaně na vrabčáka. Krátké vlasy si pochvaluje, ale nevylučuje, že by se opět vrátila k dlouhé hřívě. V rozhovoru pro Lifee.cz dále prozradila, zda sebe a svoji dvouletou dceru Lotu sama stříhá, jak náročná je péče o krátký účes nebo proč si zamilovala trendy styl v barvení vlasů takzvanou balayage.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 07. 07. 2023 17:00

Herečka Eva Podzimková (33) o svých krátkých vlasech nedávno promluvila v talkshow Miluše Bittnerové Na kafeečko. Vyvrátila tak také spekulace o tom, že změna vlasů mnohdy u žen souvisí se změnami v osobním životě. „Muže si nechávám. Dlouhé vlasy už mě přestaly bavit a toužila jsem po změně, co se týká účesu,“ vysvětlovala herečka, která byla ještě před nedávnem na mateřské dovolené s dvouletou dcerkou Lotou.

Nikdy se to moc nehodilo kvůli práci a divadlu. Teď, když jsem to nabídla do nového projektu, to klaplo. Ukázalo se to jako velmi dobrý nápad. Cítím se čerstvá a s lehkou hlavou,“ popisovala Eva své pocity z nového účesu Milušce Bittnerové. My jsme ji zastihli na filmovém festivalu v Karlových Varech, kde se nechávala česat a líčit v salonu Franck Provost.

Karlovy Vary v rodinném duchu s dcerou a maminkou

Evo, jaký look dnes v salonu plánujete a co hezkého vás v Karlových Varech čeká?

Letos jsme ve Varech spíše v dovolenkovém módu. Mám s sebou dceru a maminku a chci jim trochu přiblížit naše povolání. Obecně preferuji přirozený look, jak mi jej právě vytvářejí zde v salonu šikovné slečny z Make-up institut Prague. Nemusí být úplně přírodní, ale přirozený, aby šel člověk poznat. Ale zároveň, pokud je příležitost, se extravaganci nebráním. Je fajn si to jednou za čas dopřát. Teď se připravuji na odpolední skleničku Actorsmap a chtěla bych tomu přizpůsobit svoji vizáž i oblečení.

Co tedy plánujete obléknout?

Jak vidíte, aktuálně mám na sobě tričko a kraťasy, protože jsme zrovna přijeli z Prahy. Ale plánuji si obléknout černý overal. Podobné univerzální a nadčasové kousky mám velmi ráda. Razím heslo, že v jednoduchosti je krása. Obyčejné boty na podpatku, černou kabelku... a protože je to odpolední akce, oblékám se sama. Nakupuji v běžné konfekci. Otázka je, co obléknu na nějakou večerní party. Přijela jsem vyzbrojená kousky ze své skříně. Nejvíce šatů a kalhot je zastoupených z obchodu COS. Nemám s nimi žádnou spolupráci, ale tahle móda mě vystihuje.

Nedávno jste se ostříhala na vrabčáka. Neplánujete vlasy nechat znovu narůst?

Uvidíme. Čeká mě dotočení seriálu Mozaika a až padne poslední klapka, zatleskáme si a oddechneme, a já se rozhodnu, jestli je nechám narůst nebo ne. Jsem takhle velmi spokojená, je to osvěžující pocit - po tolika letech s dlouhými vlasy. Nemít na hlavě deku. Na druhou stranu je to složitější na údržbu.

Krátké vlasy jsou fajn

Opravdu?

Respektive není to složitější, ale musí se tomu věnovat čas. Musíte chodit pravidelně ke kadeřníkovi a zastřihávat. Teď to bohužel nemám ze salonu, protože to na natáčení hlídáme, aby to na sebe záběrově navazovalo. To znamená, že to trošku pižláme. Nicméně jak se po natáčení vyspím, tak to bude. Dlouhé vlasy mi nechybí, ale v krátkých vlasech se nevidím až do stáří.

Stříhala jste se někdy sama?

Ne. Takhle odvážná jsem nikdy nebyla, ani jako dítě. Možná, že mě někdy zastřihla maminka, ale nepamatuji se na to. Určitě to u nás nebyl nějaký zvyk. Dceru stříhá naše kamarádka, maskérka. Netroufla bych si. Bála bych se, že při mé šikovnosti budu zarovnávat, zarovnávat, až na té hlavě nic nezbyde.

Barvíte se?

Nebarvím. Když jsem měla podobné zásahy na vlasech, byl to zásadně přeliv. Nemám ráda ten závazek s barvou. Když už, tak před lety frčela třeba balayage. To se mi líbilo, protože se to ostříhá a netvoří se odrosty. Navíc to vypadá přirozeně.

Módní výstřelky mám ráda

Jaký největší módní výstřelek jste na sobě kdy měla?

Zde vám s troškou do mlýna nepřihodím. U oblečení mě baví univerzálnost, nadčasovost, jednoduchost. Občas mě při nějakém projektu zaskočí kostým - ať už příjemně nebo nepříjemně. Ale i když jsem na sobě měla nějaké šaty od návrhářů, třeba řízu, vždy jsem byla spokojená. Když je k tomu příležitost, tak proč ne. Myslím, že ve Varech není příliš mnoho jakýkoli výstřelek.

Používáte přírodní kosmetiku?

Ano, donedávna jsem používala přírodní kosmetiku. Přírodní je neustále, ale chci po dvou letech trošku překvapit pleť, pozměnit to a potom se k ní případně vrátit.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články