Trenér celebrit boří mýty o tvrdé dřině: Postavu jako Megan Fox můžete mít i díky desetiminutovému cvičení na záchodě

Trenér celebrit boří mýty o tvrdé dřině: Postavu jako Megan Fox můžete mít i díky desetiminutovému cvičení na záchodě
Zdroj: Profimedia
Jessica Simpson bojuje s nadváhou prakticky celý život. S jejím tělem zamávala i tři těhotenství. Na konci toho posledního v březnu 2019 vážila dokonce 110 kilo.Půl roku po narození dcery Birdie Mae ale byla zpěvačka zase jako proutek. Harleyho zásluhou zhubla 45 kilo! Provedla změny v jídelníčku, chodila minimálně 10 tisíc kroků denně a vypila každý den 3 litry vody.Za figuru Megan Fox by ženy vraždily. A nemá ji na svědomí nikdo jiný než Harley. Ten se herečce poctivě věnoval během všech tří těhotenství i těsně po porodech. Práce s ní prý byla velmi snadná. Megan ví, co chce, a navíc se ráda zdravě stravuje.
Halle Berry si libuje, že díky spolupráci s Harleyem se stále cítí ve formě. Jde jí jako mamince dvou dětí k duhu hlavně to, že cvičením nemusí trávit zbytečně moc času.+ 1 fotka+ 2 fotky

Zpěvačce Jessice Simpson (40) pomohl po třetím porodu zhubnout 45 kilo a stará se o exkluzivní postavy hereček Megan Fox (35), Halle Berry (54) či Gwyneth Paltrow (49). Fitness trenér a výživový specialista Harley Pasternak (47) nepatří k těm, kteří by vás nutili hodiny dřít v posilovně a vyčítat si pizzu k večeři. Naopak. Jeho recept na sexy postavu je úplně jednoduchý a dostupný všem bez ohledu na finanční situaci. Jak jí dosáhnout, prozradil v exkluzivním rozhovoru pro magazín Hello!.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 29. 10. 2021 09:00

Kanaďan Harley Pasternak je osobním trenérem celé řádky hollywoodských celebrit. Přesto ho nepřistihnete, že by podléhal nejrůznějším dietním výstřelkům nebo nutil své klienty makat hodiny v posilovně. A co víc! Jeho doporučeními se může řídit každý z nás. Není k nim totiž třeba žádný extra prostor, čas ani finance. Posuďte sami.

Na jaký problém vaši klienti nejčastěji narážejí, když se rozhodnou udělat něco pro své zdraví a postavu?

Jednoznačně je to čas. Muzikanti i herci jsou velmi vytížení. Ať zrovna pobývají v natáčecím studiu, na turné nebo na place, práce jim zabere dlouhé hodiny a vklínit do nabitého programu cvičení bývá obtížné.

Jak si v takovém případě udělat na cvičení čas?

Klíčem k úspěchu je chůze. To je něco, co může udělat každý z nás. Proto si každé ráno chodím pro kávu. Když telefonuji, také u toho chodím. Když se chci s někým sejít, jdeme společně na procházku místo toho, abychom zajeli autem na pokec do restaurace. To je nejsnazší věc, kterou můžeme změnit.

Pokud máte odpor ke slovu cvičení, nemyslete na něj tak. Nepotřebujete posilovnu, nepotřebujete ani 90 minut makat. Bohatě stačí dělat jedno cvičení denně a další den zvolit jiné. Věnujte tomu deset minut denně, zaměřte se na jednu partii a další den zase na jinou.

Může člověk vůbec efektivně cvičit třeba v garsonce, kde na to nemá dostatek místa?

Většina z těch cviků, které doporučuji, jde zvládnout na prostoru velikosti konferenčního stolku. Můžete je dělat prakticky všude a kdykoli. Samozřejmě k většímu posílení byste cviky měli provádět s činkami. Ale skutečnost je taková, že na ně máte místo prakticky kdekoli. I v kabince toalety můžete dělat dřepy.

Patříte k velkým propagátorům chůze, přičemž doporučujete ujít 12 tisíc kroků denně. Proč je chůze pro člověka tak důležitá?

Pokud se podíváte na tabulku deseti nejzdravějších států světa - to jsou ty, kde je nejméně obézních lidí a nejnižší procento kardiovaskulárních chorob - mají společné dvě věci. Jedna z nich je, že jejich obyvatelé ujdou v průměru 11 tisíc kroků denně. To běžný Američan jich udělá jen 4000. Takže tito lidé ujdou za týden o 40 kilometrů více než průměrný Američan. Tudíž chůze je jedním z klíčů ke zdravějšímu a delšímu životu.

A co ta druhá věc?

Tou je výrazně nižší příjem sacharidů. Nejde přitom o to, že by lidé v těchto zemích jedli méně nebo přijímali méně kalorií, jen konzumují méně cukru než Američané. A o tom to je. Můžete si užívat života, i když se nebudete cpát cukrem. Průměrný Američan přijme 60 procent doporučené denní dávky cukru už před 10. hodinou dopolední. Pes je obvykle zakopaný ve snídani. Proto si dávejte pozor, kolik sacharidů ráno konzumujete. Ať už jde o pečivo, slazenou kávu nebo džusy.

Co tedy svým klientům doporučujete snídat?

Jednoznačně si najít potraviny s nižším obsahem sacharidů. Mám rád třeba různé bobule (jahody, maliny, borůvky, rybíz, ostružiny), které obsahují hodně vlákniny a málo cukru. Dále by snídaně měla obsahovat bílkoviny a vitamín D, tedy optimálně nějaký jogurt nebo mléko. Důležitější je dbát na to, co byste jíst měli, než na to, co byste jíst neměli.

Lidé často chtějí při hubnutí nebo posilování okamžitě vidět výsledek svého snažení. To ale asi není možné jim zajistit, že?

Každý den, kdy jste žili zdravě, se počítá. Když jdete do postele, řekněte si upřímně. Ušel jsem dnes 12 tisíc kroků? Jedl jsem zdravě? Vyspal jsem se minulou noc do růžova? Vydržel jsem alespoň hodinu bez telefonu? Pokud odpověď na všechny tyto otázky zní ano, pak to můžete považovat za úspěch.

Zdroj informací:

Hellomagazine.com

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články