William a Kate podle expertů nesdílejí společné lože. Oddělené ložnice přinášejí spoustu výhod nejen členům královské rodiny

William a Kate podle expertů nesdílejí společné lože. Oddělené ložnice přinášejí spoustu výhod nejen členům královské rodiny
Zdroj: Profimedia
Kate Middleton a princ William jsou letos spolu přesně 20 let, přičemž stále působí jako harmonický pár. Svou zásluhou na tom nejspíš mají i oddělené ložnice.Díky nim se princezna Kate, která minulý týden přiznala, že mívala problémy s nespavostí, vyspí do růžova.Neruší ji nejen manželovy rituály či případné chrápání, ale také jeho pozdější příchod na lože nebo dřívější vstávání. Podle expertů totiž potřebují ženy denně o 20 minut více spánku než muži.Kate prospívá vlastní lůžko také proto, že trpí sennou rýmou a společné nocování tyto symptomy zhoršuje. V posteli je totiž potom více roztočů či chlupů z domácích mazlíčků.+ 1 fotka+ 2 fotky

Princ William (40) a jeho manželka Kate (41) působí na veřejnosti jako dokonalý pár a podle všeho jim to klape i v soukromí, byť podle expertů nesdílejí společné lože. Má to hned několik důvodů, přičemž ten, že jde o letitou tradici v královské rodině, je ten nejméně relevantní.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 14. 06. 2023 11:45

I když ještě nedávno byl společný spánek manželů samozřejmostí, v posledních letech sílí trend ložnic oddělených. Tento model se rozhodli následovat i Kate s Williamem a těží z něj podle odborníků, které citoval magazín Hello!, hlavně princezna z Walesu.

Oddělené ložnice prospívají vztahu

Podle expertů na spánek z Loughborouské univerzity ženy denně potřebují kvůli svému komplexnímu mozku o 20 minut spánku více než muži. Princezna Kate se tak díky vlastní ložnici může vyspat do růžova bez toho, aby ji manžel rušil pozdním ulehnutím nebo dřívějším vstáváním. Kate ostatně minulý týden otevřeně přiznala, že se v minulosti potýkala s nespavostí a nějaký recept, jak zvládat stres, by uvítala i dnes.

Oddělené ložnice přitom spousta lidí považuje za znak nefunkčního vztahu, podle vztahové expertky Jessiky Alderson, která spoluzaložila známou seznamovací aplikaci, to ale není pravda. "Jedním z nejrozšířenějších mýtů je představa, že když spolu lidé nespí v jedné posteli, jejich vztah pokulhává," poukazuje Alderson.

"Vlastní ložnice dává každému z páru potřebný prostor. Může si nastavit teplotu v místnosti podle sebe, provozovat vlastní uspávací rituály, chrápat, aniž by toho druhého rušil. Díky tomu se partneři lépe vyspí a to se pozitivně odrazí na jejich vztahu," soudí.

Zdravotní benefity oddělených ložnic

Oddělené ložnice mají i pozitivní vliv na zdraví, jak uvedl pro magazín Hello! uznávaný odborník na spánek Martin Seeley. Pokud totiž jeden z vás onemocní například rýmou, kašlem nebo chřipkou a sdílíte společné lože, vzrůstá riziko přenosu infekce.

Společné lože také zhoršuje projevy alergie. Čím víc vás tráví čas v jedné posteli, tím více alergenů se v lůžkovinách hromadí, ať už jde o roztoče, či srst domácích mazlíčků. A jelikož princezna z Walesu trpí sennou rýmou, může se jí ve vlastní ložnici lépe dýchat.

A v neposlední řadě, ve své posteli se můžete libovolně roztahovat, takže nehrozí, že by vás ráno bolela záda z toho, že vás spolunocležník utlačoval.

Zdroje informací:

Hellomagazine.com

Dreams.co.uk

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články