×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

jablečný závin

Recepty našich babiček: Jablka ze zásob použijte na tažený štrúdl a těšte se na jarní bylinky

Recepty našich babiček: Jablka ze zásob použijte na tažený štrúdl a těšte se na jarní bylinky

Jablkový štrúdl: Zkuste použít špaldovou mouku, obsahuje vitamíny, minerály a snižuje cholesterol

Jablkový štrúdl: Zkuste použít špaldovou mouku, obsahuje vitamíny, minerály a snižuje cholesterol

Tažený jablečný závin: Jak na to, aby těsto správně pružilo a dalo se snadno vytahovat

Tažený jablečný závin: Jak na to, aby těsto správně pružilo a dalo se snadno vytahovat

Připravte si dokonalý jablečný závin podle Josefa Maršálka.

Maršálkův tip pro dlouhé prosincové večery: Dokonalý zimní závin a lahodné víno

Jablečný štrúdl

Suroviny:

1 balení listového těsta
4 jablka
3 lžíce skořicového cukru
1 vejce
hrst rozinek
hrst loupaných vlašských ořechů
hrst strouhanky
voda podle potřeby

Postup:

Do malé misky nasypeme rozinky a zalijeme je trochou vody. Rozinky necháme nabobtnat.

Jablka opláchneme a osušíme. Rozkrojíme je na čtvrtky a zbavíme jadřinců. Každý kus vezmeme a nastrouháme na hrubo. Kousky jablek strouháme tak, aby nám zůstala slupka v ruce. To nám ušetří práci s loupáním.

Ořechy dáme do sáčku a paličkou na maso nebo válečkem je rozdrtíme. Listové těsto rozválíme. Pokud máte menší pekáč, těsto klidně rozdělte na více dílů.

Na rozpálené pánvi opražíme strouhanku a posypeme s ní plát listového těsta. Následně na něj poklademe nastrouhaná jablka, nasypeme oříšky a rozinky. Vše ochutíme skořicovým cukrem.

Předehřejeme si troubu na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Jablečný štrúdl dobře zabalíme a na krajích zpevníme. V misce rozšleháme vajíčko a štrúdl s ním potřeme. Pečeme jej ve vyhřáté troubě asi 20 až 25 minut dozlatova.

Smetanu šleháme tak dlouho, dokud není pevná a tuhá. Hotový štrúdl posypeme moučkovým cukrem a podáváme se šlehačkou.

Podzimní jablka: Zajímavosti, druhy i možnosti využití v kuchyni

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceELLEphoria 2025Apetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Libuše Švormová prozradila, proč dabovala Angeliku dvakrát: Kvůli Troškovi musela milostně tokat skoro v šedesátiIdol žen Ivan Luťanský: Nadějný herec tragicky zemřel ve Vietnamu, okolnosti jeho smrti byly tajnéPodzimní puntíky pro všechny typy postav: Štíhlým ženám sluší ty drobné, dámy s křivkami mohou vsadit na větší vzorChantal Pouillain se na prahu sedmdesátky dočká prvního vnoučete: Budu nonna, jsem za ty dva šťastnáBývalá hvězda Áčka Šárka Kubelková o nejtěžším období života: Manželova vážná nemoc mě přiměla opustit médiaSeržantka Makepeaceová slaví 70: Glynis Barber pořád válčí s Dempseym, ale vypadá lépe než kdy dřív
Doporučené články
S kůží na trh deset měsíců po transplantaci v Turecku: Jsem šťastná? a řeknu vám pročY2K nákupní horečka: Zámečky, loga a návrat kultovních 2000s kabelek do časů, kdy Paris Hilton určovala, co je INPřáli si na zahradě menší domek pro hosty, nakonec mají na jeho střeše další zahrádku“Mám strach o svého vnuka, moje dcera asi pije a zanedbává péči,” strachuje se paní JaroslavaCo si počít se zeleninovými natěmi? Nevyhazujte je, fantasticky vám dochutí vývarJídlo ze školní jídelny s výhledem na Hradčany: Drzý cukrář boří trendy. I krupicová kaše může být základ menu!

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra