×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

jablečný závin

Recepty našich babiček: Jablka ze zásob použijte na tažený štrúdl a těšte se na jarní bylinky

Recepty našich babiček: Jablka ze zásob použijte na tažený štrúdl a těšte se na jarní bylinky

Jablkový štrúdl: Zkuste použít špaldovou mouku, obsahuje vitamíny, minerály a snižuje cholesterol

Jablkový štrúdl: Zkuste použít špaldovou mouku, obsahuje vitamíny, minerály a snižuje cholesterol

Tažený jablečný závin: Jak na to, aby těsto správně pružilo a dalo se snadno vytahovat

Tažený jablečný závin: Jak na to, aby těsto správně pružilo a dalo se snadno vytahovat

Připravte si dokonalý jablečný závin podle Josefa Maršálka.

Maršálkův tip pro dlouhé prosincové večery: Dokonalý zimní závin a lahodné víno

Jablečný štrúdl

Suroviny:

1 balení listového těsta
4 jablka
3 lžíce skořicového cukru
1 vejce
hrst rozinek
hrst loupaných vlašských ořechů
hrst strouhanky
voda podle potřeby

Postup:

Do malé misky nasypeme rozinky a zalijeme je trochou vody. Rozinky necháme nabobtnat.

Jablka opláchneme a osušíme. Rozkrojíme je na čtvrtky a zbavíme jadřinců. Každý kus vezmeme a nastrouháme na hrubo. Kousky jablek strouháme tak, aby nám zůstala slupka v ruce. To nám ušetří práci s loupáním.

Ořechy dáme do sáčku a paličkou na maso nebo válečkem je rozdrtíme. Listové těsto rozválíme. Pokud máte menší pekáč, těsto klidně rozdělte na více dílů.

Na rozpálené pánvi opražíme strouhanku a posypeme s ní plát listového těsta. Následně na něj poklademe nastrouhaná jablka, nasypeme oříšky a rozinky. Vše ochutíme skořicovým cukrem.

Předehřejeme si troubu na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Jablečný štrúdl dobře zabalíme a na krajích zpevníme. V misce rozšleháme vajíčko a štrúdl s ním potřeme. Pečeme jej ve vyhřáté troubě asi 20 až 25 minut dozlatova.

Smetanu šleháme tak dlouho, dokud není pevná a tuhá. Hotový štrúdl posypeme moučkovým cukrem a podáváme se šlehačkou.

Podzimní jablka: Zajímavosti, druhy i možnosti využití v kuchyni

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceBoty s kožešinou zima 2025Kožešinové kabáty zima 2025Vánoční recepty
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyLinecké cukrovíVosí hnízda
Články Lifee.cz
První veřejný vánoční strom se rozsvítil před 101 lety: Zasadil se o něj Rudolf Těsnohlídek po setkání s promrzlou holčičkouBílá košile vám nesmí chybět v šatníku: Podívejte se, jak ji nosí Marie Rottrová, Dana Batulková i Aneta VignerováNina Divíšková prožila s manželem Janem Kačerem téměř 60 let: Před smrtí se jí splnilo poslední přáníModrá je dokonalá zimní barva: Nechte ji zazářit jako hlavní hvězdu nebo oživte nudný outfit výraznými doplňkyOtec mi na mé osmnáctiny prozradil, že mě adoptovali, svěřuje se MichalVlasové proměny Ewy Farne: Nosila dredy i francouzské copy, dnes ji zdobí výstřední blond prameny
Doporučené články
Týdenní horoskop od 15. prosince: Ryby objevují nové horizonty, Štíři se potýkají s dluhy, Lvi se zaměří na sebeJste ve stresu? V khaki zelené se budete cítit odolnější do konce rokuPoznejte ženu, která si ze starožitností a úlovků z bleších trhů vytvořila domov s jedinečnou atmosférouProč se o Vánocích hádáme víc než jindy? Na vině jsou podle psychologa rozdíly generací, odlišné představy i únavaKdy plnit cukroví? Takto se stihne rozležet, změknout a hlavně se nezkazíMáma v kuchyni Barbora Charvátová: Proč si oblíbila horkovzdušnou fritézu a jak z ní vytěžit maximum

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra