Těžký život hvězdy starého Hollywoodu Lucille Ball: Ve čtyřech letech přišla o otce a třikrát potratila

Lucille Ball
Zdroj: Wikimedia Commons, CBS Television, Public domain
"Každý muž má ve svém životě právo zamilovat se bláznivě do nádherné zrzky.""Raději budu litovat toho, co jsem udělala, než toho, co jsem neudělala.""Nejsem vtipná, nýbrž odvážná.""Jak zůstat mladá? Žít poctivě, jíst pomalu a lhát o svém věku."+ 2 fotky+ 3 fotky

Odkaz hollywoodské hvězdy Lucille Ball bude žít navždy. Modelka, ze které se později stala herečka, měla vzácný dar rozesmát lidi a přinášet radost těm, kteří ji celou dobu podporovali. Její život ale nebyl vždy zalitý sluncem. Musela se vypořádat s nevydařenými vztahy i tragédiemi.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 21. 10. 2023 16:00

Ball se nejvíce proslavila účinkováním v seriálu "I Love Lucy", kde se potkala se svým budoucím manželem. Stala se také první ženou, která v televizi neskrývala těhotenství. Televizní kariéru navíc zahájila až ve čtyřiceti. Stanula také v čele produkční společnosti Desilu Productions.

Trauma v raném věku

Když byly Lucille čtyři roky (v roce 1915), přišla o otce – zemřel na tyfus. Krátce po jeho skonu vletěl do místnosti, kde rodina truchlila, pták. Zmateně poletoval z jednoho rohu do druhého a vystresovaně třepotal křídly. Malá Lucille byla také samozřejmě vyděšená, a to tak moc, že se u ní v pozdějším věku vyvinula ornitofobie, čili strach z ptáků.

Tím to ale neskončilo. Ještě na ni čekala mnohem horší příhoda. Ve svých pamětech zavzpomínala na rok 1927, kdy její dědeček dal bratrovi Freddymu pušku ráže 22. Této situace využil nový muž její matky, Edward Peterson, k tomu, aby se s Freddym více sblížil. Nachystal tak pro něho plechovky, aby se mohl cvičit ve střelbě.

Na to se přišly podívat děti ze sousedství, včetně Lucilliny kamarádky Johanny a syna sousedů Warnera Ericksona, který velmi rád chodíval bez pozvání. Když přišla na řadu Johanna, která si to také chtěla zkusit, volala zrovna matka Warnera domů. Johanna se náhlého výkřiku lekla a vystřelila na chlapce. Kulka mu přerušila míchu. Jeho rodiče pak zažalovali Ballovy, neboť k nehodě došlo na jejich pozemku a s jejich zbraní. Přišli téměr o vše.

Náročné manželství Lucille Ball

Manželství Lucille Ball a Desiho Arnaze bylo všechno, jen ne konvenční. Pár se snažil zatajit fakt, že je Desi o šest let mladší. Poprvé herečka požádala o rozvod po čtyřech letech od svatby. Nakonec si to ale rozmyslela a zůstali spolu dlouhých dvacet let, během nichž měl ale Arnaz holdovat pití a být nevěrný. V roce 1960 se tak již rozešli doopravdy.

Lucille Ball několikrát potratila

Lucille Ball měla celkem třikrát potratit, až pak se jí narodila zdravá holčička Lucie a později syn Desi Jr. Ten bohužel v dospělosti propadl drogám. To oba rodiče, byť již byli od sebe, hluboce zasáhlo. Toho využila dcera Lucie, aby svou matku přemluvila k tomu, že by se měla s manželem rozloučit. Byla mu totiž diagnostikována rakovina.

Poslechla ji a zavolala mu. Kdyby je někdo slyšel, dodal by, že spolu štěbetali jako dvě zamilované hrdličky. Zemřel 2. prosince 1986. Bylo to pro něho osvobození. Vážný zdravotní stav mu připravil nejednu pernou chvilku. Jeho bývalá žena Lucille zemřela o tři roky později.

Zdroje informací:
Wikipedia,org: Lucille Ball
Thelist.com: Tragic Details About Lucille Ball's Life

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články