5 nejkouzelnějších míst ČR za rok 2021: Zelený hotel, futuristická sýpka i malý ráj na Zemi

5 nejkouzelnějších míst ČR za rok 2021: Zelený hotel, futuristická sýpka i malý ráj na Zemi
Zdroj: Unsplash
Absolutní vítěz Amazing Places 2021: Café Fara - Areál v jihomoravských Klentnicích provozuje už desátým rokem rodina Džiubanových, která zpočátku snila o malé kavárně nabízející domácí produkty. Jenže o jejich služby byl takový zájem, že v současné době poskytuje svým klientům mnohem více. V areálu s několika budovami kolem podlouhlého dvora s majestátním ořechem najdete barokní faru, kde se nachází kavárna, dřevěnou stodolu a starou školu, které slouží jako penzion, a také sallu terrenu se sklepem, kde se báječně snídá s výhledem na zahradu.Penzion čítá devět stylových pokojů, které působí velmi originálně a útulně. Amazing Places doporučuje rezervovat si pokoj Klentnické madony (viz foto), kde nechybí sauna, krb či vinotéka.Výjimečný zážitek z pobytu umocňují pokrmy z lokálních surovin od místních farmářů. Majitelé se snaží využít plodnosti Pálavy a na vlastních políčkách pěstují zeleninu a ovoce. Pro recept se nebojí sáhnout ani do 100 let starých kuchařek.Na své si tu přijdou jak vyznavači zdravého životního stylu, tak hosté na bezlepkové dietě. Zdejší dobroty si můžete díky obchůdku na Faře odvézt i domů. Využít lze i Farních lázní, finské či parní sauny nebo se v létě zchladit ve venkovním bazénu. Vřelá pohostinnost majitelů i personálu, výborné jídlo, intimní atmosféra a sladké nicnedělání, to jsou hlavní faktory, díky nimž se Café Fara stalo absolutním vítězem ankety.+ 12 fotek+ 13 fotek

S cestováním to bylo v posledních bezmála dvou letech vinou pandemie koronaviru složité. Přesto existují místa, která byste si ani v této těžké době neměli nechat ujít. Nabízíme vám přehled pěti nejkouzelnějších ubytovacích zařízení České republiky za rok 2021. Možná není náhodou, že se všechna nacházejí na Moravě...

Tereza Švandová
Tereza Švandová 06. 01. 2022 12:30

Žebříček sestavil web Amazingplaces.cz. Kandidátů byla spousta, na špičku se ale mohlo dostat jen pět z nich. Absolutním vítězem se stalo Café Fara v jihomoravských Klentnicích. Další čtyři ubytovací kapacity opanovaly jednotlivé kategorie. Všechna místa určitě stojí zato navštívit. Nebo si je alespoň prohlédnout v naší fotogalerii.

Vítězové musejí splňovat několik zásadních kritérií

„O oceněných rozhoduje náš desetičlenný tým. Nejlepším místům dáváme palce nahoru a z tohoto hlasování vzejdou vítězové. Věnujeme se projektu celý rok a máme opravdu srovnání, protože všechna místa osobně navštěvujeme,“ vysvětluje zakladatel projektu Petr Kotík.

Při hodnocení jednotlivých ubytovacích kapacit bere tým v potaz to, jak místo funguje po celý rok, jak je aktivní v provozu i na sociálních sítích. Klade důraz na proklientský přístup a další aspekty. Zároveň hodnotí atmosféru, a tu bývá často těžké popsat. Buď je skvělá, nebo ne.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články